Patoa pällistelemässä


Ajelimme lauantaina Sheffieldista Peak Districtille (noin puolisen tunnin päähän) pällistelemään patoa (Derwent Dam) ja tekojärveä. Kiersimme järven (noin 16 kilsaa ja rapiat tasamaata eli normaaleja mäkiä, mutta ei mitään varsinaista nousua) nauttien maisemista ja auringosta.


Toisinaan tuntui kuin olisi satukirjaan astunut!Oli pakko vääntää tällainen draamakuva patotornista.


Sunnuntaina siirryimme sitten järville. Heitettiin matkalla Yorkshire Dalesissa ensimmäinen varsinainen patikka eli pääsimme tositoimiin - siis kapuamaan. Minulla on vain yksi kuva kyseiseltä patikalta, koska sää ei pahemmin sallinnut. Huipulla saimme niskaamme sekä räntää että rakeita, jotka alaspäin mentäessä muuttuivat lopulta vedeksi.

Huipulla tuuli ja alkoi sadella, mikä ei kuvasta näy

Mutta olipahan ihanaa taas patikoida eikä tarvinnut palella, koska huhkiessa pysyy melko hyvin lämpimänä erityisesti jos osaa pukeutua järkevästi. Minulla on melko hyvin vettäpitävä takki ja roiskeläpät (eli kurasuojat, jotka ylettävät polveen asti) eli ei siinä ihan likomäräksi päässyt kastumaan (myöhemmillä patikoilla sitten pääsi).

Comments

 1. Onpa taas hienoja paikkoja. Ja nuo hennosti kukkivat puut, ihanat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uskomattomia värejä luonto tarjoili! Minäkin luulin ensin, että nuo lilahtavat puut ovat kukassa, mutta tarkemmin tutkailtuna kyseessä on vain tosi haaraiset ja ohuet oksat. Näyttävät kyllä kaempaa katsottuna pehmoisilta pumpulipalleroilta :D

   Delete
  2. Wau, olet kyllä saanut otettua niin upeat kuvat, olin varma että puut kukkivat. Millä kuvaat?=

   Delete
  3. Ihan vaan pokkarilla kuvaan (Canonin Powershotilla). Mitä enemmän zoomaa, sen "maalausmaisemmaksi" kuva muuttuu "pikselimössön" takia. Tuota siltakuvaa olen zoomannut melko lailla, järsyllä saisi terävämpiä ja laadultaa parempia kuvia, mutta en jaksa sitä raahata lenkeillä mukana.

   Tykkään molemmista kameroistani ja kummallakin on kiva kuvata, mutta kuvaustyylini ja -asenteeni on kyllä melko erilainen riippuen siitä kummalla kameralla kuvaan. :)

   Delete
 2. Todellakin, satukirjan kuvitusta. Ja kevät! Hgissä pyrytti viime yönä taas valkoista kurittajaa pari senttiä, nyt on plusasteita. Pah.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Myöhemmin mentiin kyllä talveen :D Melko sateinen reissu kaiken kaikkiaan kyllä oli ja nyt kotona sama meno jatkuu karsealla tuulella höystettynä. Mut hei, ei ole lunta eikä kovin kylmäkään (asteet lähempänä viittätoista).

   Sain kyllä tarpeekseni lumesta reissulla (yksi päivä siihen riitti, haha), joten I feel your pain!

   Delete

Post a Comment

Kiitos paljon kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin, vaikka joskus vastaaminen voi hieman kestää.