Viimeinen dinosaurus


Olen pitkään halunnut käydä Crystal Palace Parkissa, koska tiedän siellä olevan dinoja. Puisto sijaitsee kuitenkin sellaisella suunnalla Lontoota, että julkisilla saisi säätää melko lailla sinne päästäkseen. Siksi en sinne ole koskaan saanut aikaseksi mennä ja nythän ei minua julkisten käyttäminen muutenkaan innosta.

Mutta kun kerran pyörä on taas keksitty, niin mikäpäs sinne polkiessa. Matkaa kertyi eestaas reilu 50 kilsaa. En halua polkea ”janoja” eli takaisin poljettiin eri reittiä. Miehen kanssa eilen menimme, mies toimi kartturina koska hän ei innostu minun piirturistani eikä muistakaan suunnistusmetodeistani. Pakko sanoa, etten itsekään innostu etenkin jos haluan ihan oikeasti päätyä jonnekin ennalta suunniteltuun paikkaan.

Tarkkasilmäinen saattaa huomata, että tässä ei ole dinoja. Lähellä kyllä jo ollaan.

Kaikki kunnia piirturilleni ja hyvälle suuntavaistolleni, mutta ei se kyllä aina toimi. Viime viikolla tuli pyörittyä melko puolukkana erinäisissä paikoissa koskaan päätymättä sinne, minne ajattelin mennä. En tosin jaksanut karttaakaan katsella eli intuitiolla poljin ja lopputulos oli melko… hmm, sanoisinko kokeellinen.

Oli siis aika mukavan rentoa fillaroida miehen kanssa, koska hänellä on puhelimessa navigointisovellus ja fillariin kiinnitetty pidike: vähän vastaava kuin autojen navigaattorit. Ei siis tarvitse plärätä karttaa kesken poljennan.

Hän on sarvivammainen Megaloceros tuijottelemassa veneilijöitä Crystal Palace Parkissa.

Perille päästiin suunnilleen ilman draamaa. Crystal Palace Park on alueena melko laaja. Meidät toivotti tervetulleeksi Crystal Palacen rauniot (ei ole kuvia, kun en jaksanut ottaa). Se paloi poroksi 1936. Kiinnostuneet voivat katsella videokuvaa palosta.

Dinoja sai hieman etsiskellä, mutta kyllä ne sitten löytyivät. Puistoa olisin mieluusti tutkaillut enempikin, mutta koska vessa-asiat ovat hankalia (ei varmaan tarvitse mainita miksi), niin en oikein voi viipyillä liiaksi.

Näille pidemmille fillariretkille minulla on hieman epämukava metodi: lähden huonosti nesteytettynä ja juon tosi niukasti suorituksen aikana. Lähinnä juuri sen verran, että hikoilen kaiken. Siten ei tule pissahätä, mutta hieman siinä pääsee kuivahtamaan. Ei ole kovin fiksua, koska vaarana on kuivahtaa pahasti ja kyllähän se tekee koko lenkistä raskaamman, kun ei ole täydessä terässä pienen nestevajeen takia. En suosittele tätä kenellekään.

Mutta niitä dinoja, kas siellä hiipii ensimmäinen.


Dinot on tehnyt Benjamin Waterhouse Hawkins ja ne paljastettiin 1854. Ne olivat maailman ensimmäiset luonnollisen kokoiset dinosaurusveistokset ja sen aikaisten tieteellisten tutkimusten pohjalta tehdyt. Nykyisen tieteen valossa nuo dinot näyttävät lähinnä höpsöiltä.

Kukkuu

Dinot chillaa biitsillä.


Tuo dinoalue on todella vehreä ja muutenkin keidasmainen. Dinot ovat saaressa ja alue on aidattu eli niiden kanssa ei pääse hengailemaan. Mutta muukin miljöö on keidasmaista, joten tuolla oli ihana käyskennellä.


Kuvat eivät tee oikeutta dinoille eikä itse alueelle.


Tästä pääsee tutustumaan kaikkiin veistoksiin.


Kas hipsinpä tästä itsekin pois.


Mahtava retki oli. Aion ehdottomasti vierailla toistekin Crystal Palace Parkissa ja koluta sitten ne nurkat, jotka tällä kertaa jäivät koluamatta.

Comments

  1. Ensimmäiseksi se tärkein, eli tuliko hanuri kipeäksi? :-D Mulla tulisi taatusti tuommoisesta matkasta.

    "Suunnilleen ilman draamaa" on hyvä ilmaisu. Taidanpa ottaa käyttöön, jos saan. :-)

    Huikeita nuo dinot! Tosi aidon näköisiä. Oikeastaan vähän pelottaviakin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, ei tule enää hanuri kipeäksi. Sen verran olen nyt pyöräillyt, että "aloitusoireet" on poissa :D Toki peppu puutuu pitkien fillarilenkkien aikana, mutta puutuminen helpottuu heti kun nousee satulasta.

      Saa toki käyttää ilmaisua. Minulle "suunnilleen ilman draamaa" tarkoittaa, ettei mitään suurta katastrofia ole päässyt tapahtumaan. :D

      Ne on ihka aitoja viktoriaanisia dinoja, jotka eivät näytä todenmukaisilta nykyajan tiedon valossa. Mutta ehkä juuri siksi ovat jotenkin söpiksiä. <3 Eräältä puuttuu pala nenästä/kuonosta. Se on tarkoitus korjata, sillä nämä dinot ovat suojelukohteita.

      Delete
  2. Vau, onpa mahtava paikka! Tuolta saisi ihania valokuvia.

    Onneksi sait miehen kartturiksi, ettei tarvinnut fillaroida ihan puolukkana. 50 kilsaa eestaas on ihan riittävästi, ei siinä tarvitse turhaan ajella lisäkilsoja määränpäätä etsiessä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. On kyllä komea mesta, jossa voisi viettää enemmänkin aikaa. Ei tosiaan paljon kiinnosta lisäkilsat enää tuon pituisen lenkin päälle :D

      Delete
  3. Ihan aluksi nostan hattua tuosta fillaroimalla suoritetusta matkasta. Itse olisin hyytynyt jo puolivälissä. Jalan kyllä jaksan taivaltaa.
    Hienot kuvat, joista saa käsityksen Crystal Palace Parkista. Jos olisi mahdollista, veisin meidän nuorison tuonne.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fillarikunto kehittyy nopsaan, kun vain polkee. Näin ainakin minulla. :)

      Minä veikkaisin myös, että teitin nuoriso tykkäisi tuosta puistosta. Se sopii kaikenikäisille <3

      Delete
  4. Reipas sinä, mutta nuorenahan jaksaa! Kivaa tuollainen tutustuminen omin ehdoin kiinnostaviin paikkoihin.
    Melko hurjan näköistä porukkaa nuo dinot.
    Vähän rajua tuo sinun järkeily retkillä nesteyttämisestä. Tuli vaan mieleen, vaikka itse pyrin aina huolehtimaan riittävästi juomisista, niin toissa kesänä pääsi käymään, että helteessä kuivuin ja jouduin nestetipukseen osastolle!! Ei kiva.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, tuossa talvella oli jonkin sortin ikäkriisi, joka onneksi kai meni ohi – ainakin toistaiseksi. :D Pyöräilykunto on palaillut aika kivasti pitkän tauon jälkeen: toki alussa esiintyi pyllykipua ja jouduin joskus taluttamaan pitkiä ja jyrkkiä mäkiä, mutta nykyään hyvin harvoin.

      Tiedän, nestemetodini ole järkevä, mutta syytän siitä Koronaa ja suljettuja vessoja. Toistaiseksi on lenkit menneet hyvin, koska tunnen kehoni melko hyvin. Minullahan on riesana ongemat muun muassa nesteen imeytymiseen liittyen. Täytyy vain kuulostella kehoa. Tosin täällä on alettu availla julkisia vessoja ja lisätty joidenkin puistojen yhteyteen jopa bajamajoja, joten nyt uskaltaisi mahdollisesti nesteyttää itseään paremmin. Nestehukka ja sen takia tiputukseen joutuminen ei todellakaan ole mitään herkkua eikä tavoiteltavaa!

      Delete
  5. Tuo sun epämukava metodi kuulosti vähän turhankin tutulta. Joku muukin saattaa käyttää sitä, jos vessaan pääsy on epävarmaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aijai, en suosittele tätä kenellekään. Itse olen kyllä aika pro tässä, koska minulla on taustalla vessaongelmia muutenkin. Inhottaa kyllä tahallaan kuivattaa itseä. Onneksi täällä nyttemmin on julkisia vessoja avattu.

      Delete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.