Lahoava kämppä ja haisevat pohjamudat


Tässä eräs päivä lähteviä paatteja (tai siis erityisesti vähemmän lähteviä) katsellessani tuli taas mieleeni, että taitaa olla muutto edessä. Olemme aiheesta miehen kanssa keskustelleet eikä meillä periaatteessa varsinaista hinkua ole muuttaa. Kämppä on kuitenkin toista mieltä ja alkaa kaipailla remonttia.

Asuintalomme mukava ominaisuus on vajota ajan saatossa. Nyt on vajoamista taas tapahtunut sen verran, että seiniin on avautunut ”maalikraatereita” ja vähän muutakin. Meille tässä ei kyseessä ole kuin esteettinen haitta, joka ei minun kaikenlaista nähneeseen silmääni edes ole paha. ”kraaterit” ovat auenneet lähinnä huoneiden kulmiin, kun talo venyy ja huohottaa. Mutta nyt on kattoonkin jo ilmestynyt railo, joka leviää uhkaavasti.

Luulen, että viereisen talopuolikkaan remontti on jouduttanut tai peräti aiheuttanut repeämistä. Melkoinen jyske ja mylläys siellä nimittäin käy. Tai nyt ei käy, kun jäivät ilmeisesti kaikki THANK GOD lomalle viime viikonloppuna. Nyt tarvitsee enää kuunnella vastapäisen talon täysremonttia ja nautiskella niistä pölyistä, jotka lentävät meidänkin kämppään.

Noin muuten tämä kämppä on siisti ja tykkään asua tässä. Kaikki toimii ja jos ei toimi, asialle tehdään jotain. Siksi mielellämme muuttaisimme saman ”kiinteistömogulin” omistamaan kämppään, koska tasoon voi luottaa. Yksityistä landlordia en enää halua, edellinen oli suoraan helvetistä. Pahimmat sudenkuopat osaa nyt välttää, kun on sen verran kauan täällä asunut.

Jääminen ei ole vaihtoehto rempan tullessa. En todellakaan halua asua missään remppapesässä tai olla väliaikaisesti evakossa. Samalla vaivalla muuttaa jonnekin muualle. Ja toisaalta kun tässä saa rauhassa katsella tarjontaa, niin oikeastaan voisi olla ihan kivakin muuttaa. Tietysti itse muuttaminen on perseestä, mutta jos aloittaa hyvissä ajoin (senkun näkis, hahhah!) kamojen perkaamisen ja pakkaamisen, niin ei kai se niin kamalaa ole.
Täytyypä sulatella tätä muuttoasiaa vielä. Kenties palaan siihen ja mahdollisesti esittelen ne kraaterit, jos kiinnostaa. Tai ehkä esittelen, vaikkei kiinnostaisikaan.

Veneeseen emme kuitenkaan muuta. vaikka sekin olisi mahdollista. Aina joskus tulee veneasuntoja vuokralle. Mutta juu ei, liian työlästä ja Thamesin pohjamudat haisevat toisinaan niin voimakkaasti että aromista suorastaan huumaantuu.
Nämä kuvat ovat viime sunnuntailta (Brentfordista, Thamesin varrelta tai pikemminkin sen pohjasta). Olen fillaroinut niin railakkaasti, että meni reidet jumiin enkä pystynyt nousemaan sunnuntaina satulaan ollenkaan. Onneksi jalat noin muuten kuinkin toimivat ja nyt toimii taas reidetkin eli pyöräilty on.
Mahtavia (tai voi ne olla ihan paskojakin) ideoita olisi pää pullollaan ja kuviakin kertynyt huomattava määrä uusia paikkoja kolutessa. Juu, olen löytänyt aivan ihmeellisiä mestoja! Rankkojen retkien päätteeksi ei vain oikein ole ollut aivotoimintaa, joten siitä blogihiljaisuus tällä kertaa.
Tässä muuten näpyttelen tällä Bloggerin uudella käyttöliittymällä. Se oli tullut salaa minulle yön aikana. Olen kuullut tästä kauhutarinoita, toistaiseksi kaikki on sujunut kuitenkin hyvin, vaikka vähän oudolta tietysti näyttää tämä uusi layout.
Nämä paattikuvat halusin lätkiä tänne, koska minusta nämä ovat jotenkin viehättäviä. Moni saattaakin muistaa, että rupu kiehtoo minua. Luonto ottaa täällä aika nopeasti tilansa, jos ei sitä raivata. Sekin on kiehtovaa.
Olisikohan tässä meidän uusi kämppä? On omaa pihaa, voi laittaa porkkanat sun muut tulemaan.

Comments

  1. Johan on paatit! ihan mahtava paikka! Miten olet tuonkin löytänyt. :-)

    No mikäs tuossa kämpässä olisi asuessa. :-D Ei ainakaan seinät kaatuisi päälle, ilmanvaihto pelaisi ja luontokin olisi lähellä. Ja keppihevonenkin siellä näyttää olevan, jos aika tulee pitkäksi. Paitsi että sinulle tuskin tulee. :-)

    Mä näin muuten taannoin jotain lomaveneitä, jotka olivat niin kuin veneiden päälle rakennettuja mökkejä. Niitä vuokrattiin ihmisille loma-asunnoiksi. Oli ihan kivan näköisiä, ja sekunnin murto-osan jopa mietin, että pitäiskö vuokrata sellainen. Tulin kumminkin järkiini, kun eihän sillä noin vain olisi lähdetty liikenteeseen, vaan ensin olisi pitänyt perehtyä botskiin ja käydä jokin lyhyt opetussessio. Eihän laiska nyt sellaisia jaksa. Enkä ole veneilijäihminen muutenkaan; sekin pääsi unohtumaan.

    Mäkin kyllä muuttaisin toiseen asuntoon mieluummin kuin eläisin rempan keskellä. Uusia koteja on ihan kiva fiilistellä, eikä se muuttokaan nyt niin kamalaa ole (tai sitten se kamaluus on jo unohtunut). Ja uutta kotia on ihana laittaa. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuttu paikka tuo, kuljen tuosta ohi jos olen ns. aivottomalla lenkillä. Aivoton lenkki on sellainen hyvin tuttu reitti, jonka osaisi kulkea vaikka silmät kiinni. :D

      Ilmanvaihto tuossa kämpässä tosiaan toimisi ja voisihan sitä aloittaa uuden harrastuksen: vaikkapa keppihevostelun. Ensin pelkkää kenttäridausta ja sitten voisikin siirtyä esteille… :D

      Nuo varsinaisiksi asunnoiksi rakennetut veneet ovat yleensä sellaisia, joilla ei ole edes tarkoitus matkustaa pitkiä matkoja. Lomaveneet tietty eri asia, mutta täällä rakennetaan asuntoveneitä, jotka sitten pääasiassa seisovat samassa laiturissa. Niillä liikkuminen on työlästä, mutta toki mahdollista. Narrow boatit on sitten tarkoitettu niille, jotka haluavat asua ja liikkua paateissaan. Mutta työlästä sekin on. Tai siis voisin kuvitella, että on – omakohtaista kokemusta ei ole eikä tule. :P

      Edellisessä kämpässä jouduttiin asumaan olkkarirempan aikana (vesivahingon takia meni remppaan) ja se oli suolesta. Ei enää ikinä! Muuttaminen olisi mukavaa, jos voisi vain teleportata kamat uuteen paikkaan! Muuton kestää, kun miettii tosiaan miten kiva on sitten laitella ja fiilistellä sitä uutta kotia <3

      Delete
  2. Ihania veneitä, puutarhat ja kaikkea paatissa! Asua en noissa tahtoisi, mutta ovat kyllä viehttävän näköisiä.

    Muuttaminen on syvältä, ei enää koskaan. Toivottavasti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuohon paattiin voisi perustaa siirtolapuutarhan. :D Ennen tuossa oli asuinveneitä, mutta ilmeisesti tuota aluetta nyt kunnostetaan, joten vain romut jäivät jälkeen.

      Muuttaminen itsessään on kyllä pepusta, mutta ei auta kuin valmistautua henkisesti, että sellainen on varmasti tulossa.

      Delete
  3. Näkyy Lontoota tältäkin puolelta. Vähän erilaista suurkaupunkia, enkä olisi osannut arvata, miten ruman näköinen on Thamesin vesi ja surullisen näköistä nuo räjähtäneet paatit ja ranta on unohdetun näköinen. Tuossa ylempänä Susu näkee vähän erilailla!
    Olet ahkerasti pyöräillyt koko kesän, ettet vain meneisi ylikuntoon juuri, kun pitäisi muuttaa. Se se on viheliäistä hommaa. Rankkaa kuin mikäkin ja toivottavasti minun muuttoni riittävät jo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lontoo on todella moni-ilmeinen ja kaupunginosat ovat keskenään kuin eri planeetoilta paikasta riippuen. Minusta se on virkistävää, kun on niin monipuolista!

      Tuo rantakaistale on alueella, jossa on käynnissä suuret uudistukset. Aiemmin tuossa rannalla oli asuinveneitä, mutta ne on häädetty muualle uudistusten alta. En tiedä, milloin työt edistyvät. Eiköhän tuo ranta tuosta siivota. Thamesin vesi on ruskeaa ja sen pohja paljastuu usein vuoroveden takia.

      Taisin tosiaan aloittaa liian rankasti fillaroinnit ja huonoin metodein, koska piti näännyttää itseään kun ei vessoihin päässyt. Tein myös alkuun aivan liian pitkiä lenkkejä, joihin en vielä silloin olisi ollut valmis. Vaan kyllä ne jaksoi, kun oli pakko ja nyt on melkoisen hyvä kunto. :D

      Muuttaminen on vasta ajatustasolla, mitään muuta ei ole asialle vielä tehty. :)

      Delete
  4. Noista maisemista kun kotiin palaatte, uskon kotona näyttävän luksukselta.
    Tuo alimmaisen kuvan kämppä vaikuttaa jo asutulta. Ettehän te nyt ketään aio häätää?
    Täälläkin on pää tyhjä iltaisin rankkojen säilöntäpäivien päätteeksi.
    Lapsena jouduin muuttamaan 2 - 3 kertaa vuodessa, siksi nyt jumitan nyt yhdessä ja samassa asunnossa.
    Toivottavasti teille löytyy mieluisa kämppä, jos päätätte muuttaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, taitaa olla varattu tuo kuvan kämppä. Näitä tällaisia “asumuksia” valitettavasti näkyy täällä.

      Hurja muuttotahti on sinulla on ollut. Itse olen melko maltillinen muuttaja eli en kovin herkästi muuttele. Pitää olla jokin perusteltu syy muuttaa ja nyt se on tuo mahdollisesti tuleva remontti. Tuskin edes muutoin ajattelisimme muuttamista, kun tässä kämpässä viihdymme. :)

      Delete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.