Lempipaikka: Kew Gardens


Sain vihdoin eilen aikaiseksi uusia Kew-vuosikorttini. Se umpeutui elokuun ensimmäinen enkä ole sen jälkeen puistossa käynyt. Taisi olla kesäkuuta, kun viimeksi sinne pääsin - tässä kun oli suomireissukin välissä ja patikat sun muut.


Kew on vihreä keitaani ja minulle tosi tärkeä. Ramppaan siellä melko usein: joskus vain oikaisen sen läpi ollessani lenkillä tai muuta vastaavaa, toisinaan hengailen siellä ja tutkin kasveja ja paikkoja. Kew elää ja muuttuu jatkuvasti. Toiset kasvit kukkivat kun toiset eivät, koko ajan on jotain käynnissä.


Kew:ssa sijaitsee maailman suurin viktoriaaninen kasvihuone, Temperature House. Se oli remontissa about viisi vuotta ja avautui toukokuussa uudelleen yleisölle.


Leaf Spirit, veistänyt Simon Gudgeon.


Versoa voi syksylläkin.


Kew:ssa yhdistyy luonto ja taide. Kasvit itsessäänkin ovat usein kuin taideteoksia. Kuvassa vessarakennus.


Lempikasvihuoneeni on Princess of Wales Conservatory. Siellä järjestetään vuosittain orkidea-festarit (katso viime vuoden festarikuvia toisesta blogistani, kun teemamaana oli Thaimaa), joka on talven kohokohta minulle.


Tämä aloittaa sarjan, jossa esittelen lempipaikkojani. Seuraavaksi voisinkin kuvata sänkyni, heh heh. Noh, yritän pysytellä mestojeni kanssa ulkomaailmassa.

Comments

  1. On tuo kyllä maanpäällinen paratiisi! Ja ruskakin viipuu teillä siellä vielä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, todellakin on. Tuli jo vierotusoireet kun en ole päässyt siellä aikoihin käymään! Ruskaa täällä on edelleen, mikä on mukavaa. Tosin osa ruskasta on jo maassa :D

      Delete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.