Paluu viime kesään

Nyt uskaltaa reissufiilistellä, koska tuskin tässä nyt enää mitään niin järisyttävää voi tapahtua, ettei päästäkään lähtemään. Melkoista veivaamista tämä on kyllä ollut, mutta huomenna kukonlaulun aikaan lähdemme matkaan vuokra-autolla.

Tällä kertaa yövymme vain kolmessa kohteessa, joista yksi on jo matkalla. Pysähdymme Sheffieldiin muutamaksi päiväksi ja teemme lenkin Peak Distrctillä. Sheffieldistä ajelemme sitten Järville. En tässä vaiheessa kerro tarkempia sijaintejamme, vaan paljastan ne sitten reissun jälkeen.

Lupailin aiemmin hotellikoostetta Lake Districtiltä, mutta esittelenkin mieluummin eri paikkoja.


Yövyimme viime kesänä ensimmäistä kertaa Buttermeressä, joka sijaitsee kahden järven (Buttermere ja Crummock Water) välissä. Kylässä ei ole ruokakauppaa eikä edes huoltoasemaa eli kyseessä on todella pieni paikka, joka sijaitsee keskellä ei-mitään.  Kylää kehystävät vuoret ja Buttis onkin patikoijan taivas.

Viime kesä oli kuiva ja kuuma. Hotelleissa (riippuen tietty hotellista, mutta tarkoitan nyt lähinnä järvialueen syrjäisiä hotelleja) harvemmin on ilmastointia, joten kannattaa (säistä riippuen) varautua sietämään kuumuutta.

Kuumuutta kannattaa sietää kesällä myös suihkussa, sillä ei ole mitenkään varmaa että sieltä tulee kylmää (tai edes viileää) vettä. Jos kylpyhuoneessa on amme, kannattaa kokeilla tuleeko sen hanasta viileämpää vettä, jota ruiskia kämmenillä suihkun ohessa päällensä.

Me yövyimme kolme yötä The Bridge Hotellissa, oli kuumaakin kuumempi mutta siihen oli jo melko lailla tottunut ja eipähän tarvinnut palella. Toisekseen kävimme lähinnä vain nukkumassa huoneessa ja auringon laskettua hieman viileni.


Näkymät sivuikkunasta. Toinen ikkuna antoi suoraan hotellin pubin terassille, joten huonounisia voisi harmittaa. Minua ei, koska olen iltaisin sen verran kuollut, että sitä vain kaatuu sänkyyn ja nukahtaa.


Saapumispäivän “palautuslenkkinä” (olimme edellisenä päivänä tehneet pitkän patikan ja kiivenneet mm. Scafell Pikelle, joka on Englannin korkein huippu) kiersimme ainoastaan Buttermere-järven.Seuraaville päiville olikin sitten luvassa kunnon patikat vuorille. Yhtenä päivänä minulla oli hieman ongelmia kuumuuden takia. Olen ajatellut, että siedän hyvin kuumuutta ja varmaan siedänkin, mutta sietokyky alkoi kyllä kiipeillessä olla koetuksella (asteita oli kolmisenkymmentä).


Ylhäällä oli hieman viileämpää, mutta lämmintä silti. Rakastan vuorilla hengailua: siellä on kuin eri maailmansa!Perustin uuden kategorian nimeltä Lake District, koska aion kirjoitella kys. alueesta enemmänkin jatkossa, koska siellä tulee kuitenkin rampattua. Tarkoitus on uusia muutkin kategoriat, kunhan ensin saan tuon reissun pois alta. Nimikin menee ehkä vaihtoon. Mutta heitänpä tosiaan sen reissun ensin.

Comments

 1. Komeat on maisemat, ja hyvää reissua teille:)

  ReplyDelete
 2. Voi! Tonne määki haluaisin hengaileen ja vaeltaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. On aivan ihana paikka! Rakastuin Järviin taannoin heti ensimmäisellä kerralla, kun siellä käytiin ja sen jälkeen ollaan sinne palattu vuosittain <3

   Delete

Post a Comment

Kiitos paljon kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin, vaikka joskus vastaaminen voi hieman kestää.