Joutsenlampea satulassa

Eräänä päivänä Keswickissä ollessamme vuokrasimme e-pyörät antaaksemme jalkapohjille lepopäivän. Muutenkin hyvä pistää välillä hieman eri lihaksia koitokselle.

Meillä oli mukana omat kypärät voidaksemme jauhaa sontaa polkiessa. Kokopäivävuokra (kuusi tuntia) pyörästä maksoi 40 euroa. Pikaopastuksen jälkeen päästiin matkaan. Pyörä tuntui aluksi omituiselta, koska se on huomattavasti jykevämpää tekoa kuin omani. 



Omassa pyörässäni on ns. naisten runko eli se kaareutuu matalalle. Näissä e-pyörissä runko on korkeammalle ja kaareutuu vain hieman alas, mikä lyhyelle ihmiselle on aika haastavaa. Siis varsinkin, jos ei ole tottunut korkearunkoista pyörää käyttämään niin kuin minä en ole. Pyörän selkään piti nousta taiteellisesti heittämällä jalka takakautta satulan yli. Tunsin itseni balettitanssijaksi taiteillessani itseäni satulaan.



Pyörässä on kolme aputasoa: eco, medium ja high. Eco ei tee oikeastaan mitään, silloin on vain sähköt päällä. Medium avustaa hieman ja high sitten hieman enemmän. Poljimme reilut kuutisenkymmentä kilsaa, mikä ei periaatteessa ole minulle kummoinen matka jos maasto on melko tasaista ja mäkiä on ”normaalisti”. 



Vuoristoalueella on kuitenkin hiukan eri asia polkea, kun maasto on todella mäkistä. Medium-avustusta tarvitsin useita kertoja pitkissä ja jyrkissä mäissä,  high-säätöä käytin vain kerran eräässä superjyrkässä mäessä.Yritin käyttää apuja niin vähän kuin mahdollista. Luonnollisesti tuli kuitenkin testailtua kaikkia säätöjä ja melkoiset kyydit kyllä saisi highilla, jos sitä tasamaalla käyttäisi. Ottaisin omaksi!



Ainoa miinus tulee satulasta, josta ahterini ei innostunut. On varmaan niin tottunut oman fillarini satulaan, että suuttui ja oli suorastaan liekeissä poljennan lopussa.


Noh, aika parantaa jopa kipeän perseen. Vaan kaikkea ei sekään paranna. Alati himmenevään mieleeni ei aika pääse käsiksi parantavalla voimallaan. Haluaisin kadota maan päältä, en tiedä minne.

Comments

  1. Enpä ole koskaan kokeillut tuollaista pyörää, mutta sen kyllä tiedän, ettei jalan heitto satulan yli enää onnistuisi.

    Äh, harmillista kuulla himmenevästä mielestä. Se ei oo todellakaan hyvä juttu. Tarkkailen itseäni saman jutun tiimoilta, tämä syksy ja lockdown ovat hiukan paha yhdistelmä päälleni.

    Sinnitellään.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Näkisin että näissä e-pyörissä (eli sähköpyörissä, kuten kommenteissa mainittiin – minulta termit hukassa kun ajattelin vain e-bike) voisi olla saasteettomampi tulevaisuus ainakin maissa, joissa pyöräily on mahdollista ympäri vuoden. Täällä on ja onhan tietty periaatteessa Suomessakin, vaikka parinkymmenen asteen pakkanen ei hirveästi houkuttele fillaroimaan (minä tosin fillaroin Suomessa talvellakin) :D Runkoa vaan hieman matalammalle, niin ei tarvitsisi jumpata itseään satulaan!

      Harmillista tosiaan, en millään jaksaisi aina tätä samaa paskaa pään kanssa. Kyllästyttää yhtä paljon kuin koko Korona (joka ei sinänsä ole syypää näihin oloihin, kun näitä nyt tulee muutenkin). Kuulostellaan itseämme, kyllä tämä taas tästä <3

      Delete
  2. Äkkiseltään uusi satula ja pitkä poljentamatka koettelevat persusta. On omakohtaistakin kokemaa siitä.
    Mielenkiintoinen retki pyörällä maaseutua ja kaupunkia polkien.
    Himmenevä mieli syysapeuden kaverina kuullostaa ikävältä.
    Etsi sitä samaa taistelutahtoa, mitä fillaroidessakin, niin kyllä iloa jostain revit. Kuten Susu kirjoittaa, niin sinnitellään! Tai minä paraskin sanoja, joka alkaa tavallaan oikein elää, kun tulee kaamos ja talvi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Totta, ahteri tottuu tiettyyn satulaan mutta toisenlainen ei välttämättä heti sovellukaan. Cockermouth, jonne fillaroimme, sijaitsee Lakesien laitamalla. Olemme käyneet siellä aiemmin, joten paikka oli tuttu ennestään. Söpö pikkukaupunki luonnonkauniissa miljöössä.

      Liikunta auttaa minua todella paljon säätelemään oloja, mutta jokin raja silläkin on miten paljon voi liikkua. Mutta täytyy tehdä se mitä voi. Täällä on ihan kivoja ilmojakin pidellyt eli säät eivät vaikuta minulla mielialoihin. Paitsi sitten keskitalvella ehkä vasta. Mutta myönnän, että näin kesäihmisenä tuntuu todella haikealta päästää kesästä irti ja katsoa kun luonto kuolee.

      Mutta ei auta kuin laskeutua talveen. Sinnitellään suunnillamme <3

      Delete
  3. Mä jäin viime postauksen jälkeen miettimään hämmentyneenä tuota e-pyörää, sillä luulin sen tarkoittavan jonkinlaista virtuaalipyörää (tyyliin e-mail). :-D Joskus tuntuu, että en ole ihan penaalin terävin kynä. :-D No mutta onneksi asia selvisi tästä postauksesta, etten jäänyt loppuelämäksi siihen uskoon, että olette ajelleet virtuaalipyörillä. :-)

    Mä kokeilin kesällä siskon sähköpyörää, ja olihan se ihan hyvä peli. Mutta pakko tunnustaa, että minä en oikein lämmennyt. Jotenkin tuntuu, että pyörän pitää käydä ihan pelkällä lihasvoimalla. :-)

    Voimia, Elegia. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, minulta taas on nähtävästi joskus sanat kateissa. E-pyörä eli electeric bike eli sähköpyärä tietty :D Muutenkin puhumani kieli kuulostaa joskus kaamealta englannin ja suomen sekasotkulta, jota siis puhun vain mieheni kanssa.

      Tunnustan, etten minäkään aluksi innostunut kun mies ehdotti (sähkö)pyöräilyä, mutta ajattelin ettei kokeilusta varmaan ole haittaa. Ja se olikin sitten menoa. En olisi edes tuota Järvillä heitettyä lenkkiä jaksanut polkea ilman apuja, oli sen verran mäkistä (nousua yhteensä yli kilsa: normikaupunkireissuilla Lontoossa nousua on yleensä max. 300 ja mäet yleensä huomattavasti lyhyempiä ja loivempia).

      Itse lähestyn sähköpyörää muutenkin hieman eri näkökulmasta, koska minulle se olisi auton korvike. Reviirini laajenisi melko runsaasti ja voisin hurauttaa vaikka Surrey Hillseille tekemään päiväpatikoita. Muitakin lenkkikohteita olisi sellaisen matkan päässä, jotka tavallisella fillarilla ovat liian pitkiä mutta e-pyörällä kohtuullisia. Jos matkoihin menee edes-takas 70 kilsaa (minulla tällä hetkellä se reviiriraja), niin ei siinä välttis jaksa kovin isoja patikoita heittää, kun pitää polkea takaisinkin. E-pyörä toisi turvallisen olon, kun tietää että saa tarvittaessa avustuksen käyttöön kotimatkalla. :P

      Kiits, nyt on toistaiseksi parempi olo <3

      Delete
  4. Ihania kuvia jälleen.
    Otsikon luettuani ajattelin teidän kuunnelleen kypäristä Joutsenlammen musiikkia.
    Noissa maisemissa minä varmaan saisin taluttaa pyörää puolet matkasta oli alla sitten tavallinen tai sähköpyörä.
    Toivottavasti peppu on jo parantunut :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, ei sentään vaikka saisi sinne kypärään radionkin soimaan, käsittääkseni. Tai spotifyn jos olisi sellainen. Itse en tosin halua kuunnella mitään fillaroidessa, koska pitää keskittyä liikenteeseen. Olisi mennyt minullakin talutteluksi tuolla lenkillä ilman e-pyörän apujoukkoja.

      Peppu tokeni nopsaan eli kunnossa on taas :D

      Delete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.