Kaikki paitsi remppaaminen on turhaa

Kohta se alkaa. Nimittäin remontti. Tässähän voisi luulla, että rakastan remontteja, kun niitä jatkuvalla syötöllä pukkaa. Keittiörempan jälkeen manasin, että ei saatana mitään remonttia ainakaan vuoteen, mutta tässä sitä taas ollaan eikä mennyt edes vuotta.

Nyt menee vasaran alle kylppäri. Koska kylppäri on lähdössä mäkeen, voin sen esitellä ihan kuvan kanssa. Kas näin.


Kuten kuvasta voi päätellä (tai sitten ei koska lehdet ovat lattialla ja kuva tarkoituksella hämärä), vessassa istuminen käytetään hyödyksi lukemalla muun muassa lehtiä.

Tarjolla on kerran viikossa ilmestyvä paikallislehti Keswick Reminder ja kaksi ulkoiluun liittyvää aikakauslehteä eli Trail ja Lakeland Walker. Lakeland Walker kesittyy Lake Districtin alueeseen ja se sisältää myös (paikallis)historiaan ja kulttuuriin liittyviä juttuja. Tuoreimmassa numerossa kuljetaan muun muassa runoilija William Wordsworthin jalanjäljssä.

Takaisin vessaan.

Sieltä menee kaikki vaihtoon vessanpönttöä myöten. Myös kamala amme lentää pellolle. Kaikki lentää pellolle, myös seinälaatat (joiden samoista en ole jaksanut kalkkivärjäymiä putsata, koska ihan turhaa). Uusi tuuletin asennetaan, vanhaa ei viitsitä edes käyttää koska mielestäni se lähinnä levittää pölyä ja kuluttaa sähköä. Mitään merkitystä tuuletusmielessä sillä ei ole.

Joten fun fact: suihkussa käydään ikkuna auki. Kyllä, ikkuna auki oli pakkasta tai mitä tahansa säätä. Siinä sitten suihkutellaan raikas tuulenvire naamataulua hivellen. Uuden, tehokkaan tuulettimen myötä ei tarvitse enää “pakkassuihkuja” otella ellei nyt erikseen oikein halua. En usko, että haluan.

Samoin iloitsen jo etukäteen, kun pääsemme eroon kahden hanan systeemistä. Remppaa suunnitellessa oli selvää, ettei meille todellakaan tule kahta hanaa. Tällä haavaa pesen naamatauluni keittiössä, koska en jaksa pelleillä kahden hanan kanssa, joista siis toisesta tulee jääpaloja ja toisesta kiehuvaa vettä.

Luonnollisesti olen tottunut kahden hanan käyttämiseen, koska missään asuinpaikassa ei ole koskaan ollut yhtä hanaa. Toisin sanoen olen pessyt naamani pääasiassa keittiössä vuodesta 2009 lähtien paitsi kesäisin, jolloin kylmävesihanasta yleensä tulee haaleaa vettä. Ja Suomessa.

Vaikeaksi naamapesun tekee kuitenkin hanojen sijoittelu. Ne ovat niin kaukana altaan reunasta, että edes käsiä on vaikea saada hanan alle, kun tulee se saatanan reuna vastaan. Ei mitään järkeä tällaisessa sijoittelussa. Että goodbye, ei tule ikävä.

Kylppäri on tilattu samasta paikasta kuin keittiö ja sen remppaa sama tyyppi kuin keittiön eli tutut tyypit.

Kylppärirempan aikana täällä on mahdotonta asua, mutta onneksi on evakkopaikka ja korea muuten onkin. Majoitumme rempan ajaksi Roopen (keittiöihminen) omistamaan holiday bungalowiin, joka sijaitsee noin kilsan päässä. Ei siis tarvitse kauas mennä. Eikä maksaa mitään, koska Roope tarjosi taloaan meille ilmaiseksi, kun ei pidä sitä vuokralla muutenkaan talvisin. Todella anteliasta, en voi muuta sanoa! Tosin jos ei olisi tarjonnut taloaan, emme olisi remppaa vielä tilanneet, koska alkuperäinen idea oli tulla Suomeen rempan ajaksi enkä todellakaan tule Suomeen talvella.

Rempan on tarkoitus alkaa maanantaina, mutta se alkaa keskiviikkona. Lupaava alku taas.

 Ulkokuvat on viime tiistain patikaltani.

Comments

  1. Suomalaisella sisulla uutta remppaa kohti!

    Kaksi hanaa on kyllä niin syvältä, ihme, että sellaisia edelleen on käytössä.

    Vaan upeaa, että pääsette anteliaan remppaajan bungalowiin pakoon remppaa. Mahtavaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sisua tässä tarvitaankin, koska taipumukseni katastrofiajatteluun vaivaa taas. Sama juttu oli keittiön kanssa eli siis epämääräisesti pelkään, että koko kämppä jotenkin tuhoutuu remontin yhteydessä. Sellainen ei taida olla edes mahdollista, ellei bilderi pistä dynamiittia esim. ammeeseen, mutta eipä näissä järjettömissä ajatuksissani ole… mitään järkeä :D Mutta rasittavia ovat, ja vaikka niille nauran, niin oikeasti ne häiritsee koko ajan “taustalla”.

      Onneksi ei tosiaan tarvitse olla täällä rempan aikana, koska järki lähtisi varmasti lopullisesti!

      Brittien mielestä (yleistys) kaksi hanaa ovat esteettisemmän näköisiä kuin yksi. Lisäksi monet britit ovat melko perinteisiä tällaisissa kulttuurijutuissa eikä käytäntö ole niin tärkeää. :D

      Delete
  2. Kuulostaa siltä, että luvassa on paljon parannuksia, eli kannattaa siis ehkä hieman kärvistellä. Vaikka eihän tuo kärvistelypaikka kovin pahalta kuulosta. :-D Onko mitään arviota, kuinka kauan remppa mahdollisesti kestää? Vai eikö arvioita kannata edes tehdä...?

    Upeita maisemia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rempan arvioitu kesto on kaksi viikkoa ja toivottavasti se valmistuu ajallaan, koska Riku-bilderi lentää lomailemaan helmikuun alussa ja pysyy poissa kuukauden. Että hyvä olisi, jos ennen sitä valmistuisi :D Itse optimistisesti mietin, että keittiö oli remppakohteena haastavampi ja suuritöisempi ja se valmistui kahdessa viikossa, että luulisi tuon kylppärinkin vähintään siinä ajassa valmistuvan.

      Roope on suunnittelut kylppärin toiveidemme mukaan ja hyvältä se näyttää ainakin paperilla. Siitä tulee paljon toimivampi ja modernimpi, kun pääsee kaikista vanhoista romuista eroon. Ihan jännä on mennä evakkopaikkaan: otan sen seikkailun kannalta. Koska se on hieman eri suunnalla, niin sieltä pääsee nopeammin eräille muille vuorille hillumaan :D

      Delete
  3. Täällä me lukijat sormenkynsiämme pureksien odotamme mitä keskiviikko tuo tullessaan! Onpa kiva että saitte ilmaisen evakkopaikan noin läheltä :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toivottavasti keskiviikko tuo tuolleessaan ainakin remppahenkilön :D Ainoa miinus evakkoilussa on se, että olen puhelimen netin varassa. Jätin nimittäin kannettavani Suomeen, koska en sitä ikinä täällä käytä. Ja just sen kerran, kun sille olisi ollut käyttöä, niin se ei ole täällä :D

      Delete
    2. Ah, pureskelemme kynsiä siis kaksi viikkoa! Ehkä sen jälkeen huokailemme ihastuksesta, olettaen että näemme kuvia uudesta kylppäristä :)

      Delete
    3. Jos innostun, saatan joku ilta tupatarkastuksen yhteydessä tulla päivittämään blogia. Evakkopaikka on kuitenkin vain kilsan päässä, niin voin rampata himassa niin paljon kuin sielu sietää. :D

      Delete
  4. No onhan se kivampi olla muualla kuin siinä rempan keskellä häiritsemässä tai pois pakenemassa.
    Kaksi hanaa, ei hyvä. Meillä on tässä lähellä Alvar Aallon suunnittelemassa koulussa jätetty pariin paikkaan kaksi hanaa näkyville, mutta saatu lupa vaihtaa ne lasten vessoissa, koska muksuthan polttaisivat kätensä noissa perinteisissä.
    Etelä-Euroopassa olen harmistunut vessojen bideealtaista, bideesuihkut ovat niin paljon kätevämmät ja hygieenisemmätkin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No onhan se, en tosin muutenkaan yleensä päivisin ole kotona. Mutta en tykkään kulkea toisten aikataulujen mukaan plus ei kiinnosta asua paikassa, jossa ei ole käytössä vessanpönttöä eikä suihkua. Mitkään bajamajasysteemit ei kiinnosta eikä se ratkaisisi suihkuongelmaa. :D

      Minun puolestani britit kylvätkööt kahta hanaansa, kun siitä kerran pitävät ja perinteitä arvostavat. En halua toisten kulttuurisia ominaisuuksia sinänsä dissata. Mutta minusta on mahtavaa, että me pääsemme niistä vihdoin eroon :D

      Käsisuihku vessassa taitaa olla melko suomalainen/pohjoismainen juttu. Me harkitsimme hetken asiaa, mutta päätimme jättää asentamatta. Siinä on suihkutila vieressä, että voipi mennä sinne jos siltä tuntuu.

      Delete
  5. Olipa nopeesti sitten kuitenkin rykästy remppa käyntiin! Purku jo mallikkaasti suoritettu. Kaksi hanaa on ihan perseestä! Silloin kuin asuttiin Lontoossa talossa oli kaksi pientä lasta. Kiva oli pestä heidän erinäisiä ruumiinosia altaan päällä, kylmällä vedellä, kun kuumaa ei uskaltanut käyttää.. Ja hei teidän suihkuttelut ikkunat auki vastaa vähän talviuintia 🤣

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olen miettinyt samaa eli miten onnistuu (ei onnistu!) esim. vauvan “osien” peseminen lavuaarissa, kun ensinnäkin on ne kaksi hanaa ja ne kaksi hanaa ovat yleensä kaiken lisäksi sijoitettu niin, että hanojen nokat tulevat ihan altaan sisäreunaan eli jopa käsien peseminen on tehty vaikeaksi. Näin on meillä ollut joka helvetin kämpässä täällä :D Veikkaan, että vauva täytyy pestä kylpyammeessa: sellainen kun suunnilleen joka paikasta myös löytyy. :D Ei löydy meiltä enää mitään: ei kahta hanaa eikä ammetta, thank God!

      Suihkuttelu jatkuu muuten edelleen avoinaisen ikkunan kanssa. Tuuletin ei nimittäin toimi! Mut kaipa sekin joskus saadaan kuntoon.

      Delete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.