Päiväni evakkona


 Torstai 9.11.

Herään hieman ennen seiskaa ja painan nappia: kahvinkeitin alkaa jauhaa papuja ja sitten keittää niistä kahvia.

Unihiekkaisena mutta pirtsakkana (olen aamuihminen) siirryn vessaan jatkamaan homeenpoisto-operaatiota. Kalkkijäämiä en jaksa jynssätä suihkun seinälaatoista: jääkööt punertaviksi. Pitäisi kyllä niillekin tehdä joskus jotain. Ehkä huomenna…

--- asioita tapahtuu ---

Emman laskettu aika lähenee. Muistutan miestä, että mainitsee kuumailmapuhaltimesta. Eilen lähettämääni sähköpostiin ei nimittäin ole vastattu. Sitten heitän romut niskaan ja häivyn. Ulkona on rapea sää. Tai no, kymmenisen astetta mutta se tuntuu jotenkin kolealta.

Asumme kukkulalla Thamesin rannan kupeessa. Kiiruhdan puiston läpi ja laskeudun rannalle. Jään ihailemaan aamupäiväistä valoa, joka kimmeltää herkästi vedenpinalla. Alan heti kaivata menetettyä kesää ja LÄMPÖÄ.


Maleksin rantaa pitkin nauttien valosta ja ruskasta. Tykkään kulkeutua rantaa pitkin. Olen matkalla kirjastoon, sillä olen varannut muutaman kirjan ja ne ovat minua siellä nyt odottamassa.



Kirjastossa haisee kamalalta. Haen varaamani kirjat ja jään etsimään erästä kirjaa, jonka pitäisi olla paikalla. En löydä sitä, vaikka miten etsin. Harkitsen pyytäväni apua kirjastovirkailijalta, mutta siinä on jonoa. En  jaksaisi jonottaa. Sitä paitsi haisu on kaamea ja tiedän, mistä se tulee.

Kyseessä on eräs (otaksuttavasti) koditon henkilö, joka roudaa säkissä mukana maallista omaisuuttaan. Jos ei ole kotia (täällä kodittomia näkee paljon katukuvassa: osa asuu teltoissa puistoissa tai sillan alla) , on tietenkin aika vaikea peseytyä. Tosin tässä liki on eräs yhdistys, joka tarjoaa tiloissaan edullisen aamupalan ja suihkumahdollisuuden kodittomille.

Mutta siis, en kestä sitä lemua joka syleilee koko kirjastoa. Sitä ei pääse pakoon. On pakko poistua paikalta (minua alkaa oksettaa) ja tunnen itseni hirvittäväksi nirppanokkakermaperseeksi.

Menen hengittämään raikasta pakokaasua ulos. Kaivan eväät laukustani (paloiteltua porkkanaa ja paprikaa) ja lähden tallustelemaan umpimähkään jonnekin. Vedän rautatabletin naamaan ja hieman paleltaa. Päätän mennä “kuntosalille” lämmittelemään. En ole sillä tuulella, että lähtisin minnekään pidemmälle.


Ihanaa, ei ketään paikalla niin kuin ei juuri koskaan. Laitteet ovat paikoin märät, pyyhin niitä nenäliinalla mutta se vain levittää vettä. Isken hanurini märälle penkille, alan nostella itseäni kadoten omaan maailmaani.


Teen kuntopiiriä laitteesta toiseen. Koska laitteissa käytetään vastuksena oman kehon massaa, ei näissä varsinaisesti lihas kasva. Mutta minä tykkään käydä täällä jumppaamassa. Tämä on minun ikioma (no ei kyllä ole, mutta kuvittelen niin) kuntopiirijumppapaikkani.


Havahdun maailmastani orastavan pissahädän yllättäessä. Vieressä on uimahalli ja oikea kuntosali, mutta sinne ei pääse pissalle. Yleisövessaa ei ole. Lähin vessa on terveyskeskuksessa, johon olen taannoin rekisteröitynyt (täällä valitaan itse terveyskeskus tietyistä alueen vaihtoehdoista). Lampsin sinne. Ovella on lappu, jossa kerrotaan että terveyskeskus on suljettu tänään henkilöstön koulutuksen takia. Vai niin, ei sitten.

Seuraavaksi lähin vessa on asuinalueeni keskustan Whole Woodsissa (terveellinen ruokakauppa), menen sinne ja saan pissattua. Huh helpotusta. Ei ole hajua kellonajasta, mutta en uskalla vielä mennä kotiin. Entä jos Emma on taas “hieman” myöhässä? En ole juttutuulella.

Muistan kirjaston kirjat ja päätän mennä kuvaamaan niitä kirjablogiani (kartanon Kruunaamaton lukija) varten. Valitsen kuvauspaikaksi erään suloisen passagen.


Kun kirjat on kuvattu, lähden valumaan kotia kohden. Emma on tullut ja mennyt. Tuli kuulemma ajallaan, ohhoh. Nyt on puhaltimesta mainittu hänellekin: ei ollut Emma kuulemma tietoinen asiasta. Hienosti kulkee tieto.

Minä olin onnistunut tuhraamaan yli neljä tuntia ulkona pyörimiseen. Mihin se aika oikein meni?! Ei sillä, etteikö minulla aikaa olisi. Joskus vain ihmettelen, mihin se katoaa.

Kurkistan sähköpostiin. Nyt on välittämöstä vastattu: huoltomies kuulemma soittaa ja sopii ajan, jolloin voi tulla KATSOMAAN puhallinta. Ilmeisesti aloitamme aiemmin listaamani työvaiheen taas alusta eli kohdasta 1.

Nyt on lauantai. Ei ole huollosta soitettu. Tietenkään. Mutta päivä se on huonemmakin. Tai siis ensi viikolla. En jaksa asiasta liiemmin stressailla enkä repiä verkkareitani. Tähän on tottunut, vaikka tällä kertaa olen valmistautunut pommittamaan Välittäjää niin kauan että asia hoituu.

Comments

  1. Jotenkin tosi kiva kirjoitus. <3 Hienoa, että Emma tuli ajallaan ja pääsit pälkähästä. :-)

    Ihana tuo ulkokuntosali. Mäkin tykkäisin käyttää tuommoista, jos vain osaisin. Mulla ei riitä kärsivällisyys uusien laitteiden tutkailuun ja niiden kokeiluun. Salillakin treenaan mieluiten vapailla painoilla, kun niiden kanssa ei ole mitään venkulointia: sen kuin ottaa painot käteen ja alkaa tuhertaa. Ei sen puoleen, ei meillä olisi tuollaista ulkokuntosalia lähelläkään, ei täällä Kolumbiassa eikä Suomessa.

    Toivottavasti puhallinasia järjestyy pian!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minulla oli mukava päivä, joten kiva että se välittyy kirjoituksesta <3

      Nuo ulkolaitteet on niin helppoja, että jopa minä osaan käyttää niitä (kussakin laitteessa on kuitenkin varmuuden vuoksi ihan kuvalliset ohjeet kaltaisteni tampioiden varalle). :D Jotenkin luulisin, että jos joku niitä osaa käyttää, niin juuri sinä, kun sinulla tuota salikokemusta kuitenkin enemmän on.

      Meillä on tässä lähellä parikin paikkaa, mutta preferoin tätä tiettyä, koska se on niin hyvin piilotettu ettei sinne löydä kuin minä. Saa olla rauhassa :D

      Puhallinasialle ei ole vielä tapahtunut mitään, ylläri!

      Delete
  2. Nuo ulkokuntosalit ovat ihania, täälläkin on lähistöllä muutamia.

    Hyvä Emma, että tuli ajoissa, mutta voi että, jos kaikki alkaa jälleen kohdasta 1 !!!

    Hyvän kuuloinen evakkoretki sinulla, poislukien haju ja pissahätä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin on, ihan parhaita! Meillä on muutama “ulkosali” tässä lähellä, mutta toinen on erään asuinalueen keskellä ja on turhan eloisa minun makuuni. Ainoan miinuksen annan tosiaan siitä, ettei ole järjestetty vessamahdollisuutta lähelle.

      Kyllä tosiaan kovasti näyttää siltä, että alusta alkaa koko homma. Kunhan nyt edes alkaisi (eli huoltomiehen soittoa yhä odotellaan)!

      Delete
  3. En yhtään ihmettele, että viihdyit evakossa neljä tuntia - kadehdittavan ihanat maisemat siellä! Pissahätä! Kävelen usein aamuisin tuolla Keravanjoen rannoilla. Jos on tullut juotua muutama kuppi kahvia, puskareissu on monesti tarpeen :) Onneksi muita kävelijöitä / lenkkeilijöitä ei aamuisin juuri näy.

    Olishan se kiva, että siedettävissä oloissa suihkuun pääsisit! Pidän peukkuja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Täällä on kyllä paljon hienoja paikkoja, joissa hengailla – aina löytyy tekemistä ja näkemistä, kun sille päälle sattuu. Vaikka tuo “ulkosali” onkin syrjässä, niin siinä ei oikein ole kunnon pusikoita joissa voisi asioida. Mutta tuleepahan lisää vauhtia kinttuihin, kun jolkottaa lähimpään vessaan :D

      Delete
  4. Upeat kuvat:) Voisin vaihtaa nuo asteet eli saisit nämä yli 30 helteet ja ottaisin nuo 10 asteen lämmön,mutta minähän pian matkustan Helsinkiin, jossa varmasti tarpeeksi viileää;D
    Mikä siellä kirjastossa niin lemuaa...vanhat kirjat? Ja onneksi löytyi paikka rakon tyhjennykselle.. Minä yritän tarkastaa reittieni varrella että on sellaisia paikkoja tarpeeksi lähellä;D No hyvä että Emma kävi,mutta toivottavasti tuo puhaltimen korjaus etenee ennenkuin tulee liian kylmää.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, minä tosiaan ottaisin nyt mieluusti nuo teidän 30 astetta! Toivottavasti pääset matkaan <3

      Kirjastossa lemahteli koditon mies. Hän käy kirjastossa säännöllisesti ja silloin en voi sinne jäädä, jos hän on siellä. Se on oikeasti niin kammottava ja kaikkialle tunkeva likahaju, että minua alkaa oksettaa. Vaikka mies olisi jo lähtenyt kirjastosta, sen hajun haipuminen vie tunteja.

      Olen hyvin vessatietoinen eli tiedän kyllä melko hyvin, missä vessoja on. Valitettavasti juuri tuon “ulkosalin” kupeessa ei vessaa ole (vaipanvaihtopaikka kyllä on: pitäsköhän alkaa käyttää vaippoja, haha). Tekisi melkein mieli marmattaa jonnekin asiasta. :D

      Delete
  5. Kyllä noissa maisemissa kelpaa olla evakossa <3
    Joskus asunnottomista jää haju vielä pitkäksi aikaa, vaikka he ovat jo siirtyneet muualle.
    Toivottavasti puhaltimen korjaus sujuu nopeammin kuin uumoilet :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä kelpaa ja sääkin suosi eli ei satanut kaatamalla. :D Juu, tuo kyseinen asunnuton todellakin lemuaa pitkän matkan päähän ja se haju jää leijumaan tilaan vielä tunneiksi kun hän on lähtenyt.

      Saas nähdä, miten puhaltimen kanssa käy. Annan huoltomiehelle viikon loppuun aikaa ja sitten alan pommittaa välittämöä.

      Delete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.