Remonttipornoa (memo)

Ihme tapahtui ja remppa alkoi maanantaina. Aloituspäivä piti kuitenkin itse käydä vahvistamassa keittiökaupassa. Sinne marssimme viime perjantaina, mutta koska Roope (keittiöihminen) ei ollut paikalla, itkin sisustaja-Tanjalle ettei tiedetä alkaako remppa vai ei.

Tanja lupasi välittää viestin Roopelle ja bilderille ja muille asianomaisille. Perjantaina iltapäivällä saimmekin kylään (täällä ei pahemmin soitella, vaan lampsitaan kylään) ensin Teemun (The putkimies) ja sen jälkeen Rikun (The Builder), jotka molemmat kertoivat että remontti alkaa maanantaina. Tanja oli pistänyt tuulemaan.

(Välihuomautus: kaikki nimet on muutettu, minkä joku saattoi arvata)

 Maanantai 5.6. PÄIVÄ 1 


 

Riku (bilderi) saapui aamuysin maissa ja komeassa rivissä katselimme keittiötä. Nyt oli tilaisuus jättää hyvästit keittiölle. Goodbye keittiö.

Teemu (The Putkimies) tuli myöhemmin, koska hänelle oli ilmaantunut jokin kiireellinen boilerityö. Mutta minäpä olin jo siinä vaiheessa lähtenyt.

Vatsani oli kuralla ja kramppasi (minulla on ollut jo pidemmän aikaa ikävää psykosomaattista oireilua). Menin evakkoon Penrithiin ja kärsin siellä vatsakivuista sun muusta samalla kun kiillotin orjantappurakruunua ja sovittelin sitä kutreilleni.

Penrithissä kärsimässä ja saamassa kirkkaampaa kruunua.


Hommelit olivat edistyneet hienosti poissa ollessani ja kaikkein paras uutinen oli, ettei keittiössä muhinut mitään ylläreitä! Pelkäsimme kosteusvauriota tai vastaavaa, koska keittiökaapeissa oli outo lemu ja tiesimme, että keittiössä on joskus ollut vuoto.

Kaikki seinä- ja lattiapinnat olivat kuitenkin kuivat ja ilmeisesti aromit tulivat kaapistomateriaaleista. Kun kaapit oli heivattu helvettiin, myös se omituinen lemu katosi.

Boilerin myötä menetimme kuuman veden, mutta sentään jääkylmää saa vessasta. Eli voi lotrata rauhassa ja mikäs siinä jääpalojen kanssa kylpiessä. Kuuma vesi luvattiin takaisin perjantaille.

Tiistai 6.6. PÄIVÄ 2

 


No added drama.

Paitsi Teemu tuli vasta kymmenen jälkeen. Olin lähtenyt vuorille jo aamukasilta, koska luulin että joku tulee silloin.

Minun on pakko poistua, koska ilmeisesti stressaannun liikaa, jos olen paikalla remontin aikana (ja minulla kroppa oireilee enkä jaksa sitä, joten siksi poistun muualle ja siten oireetkin katoavat).

Evakkomaisemia, oli helvetin pitkä ja raskas patikka mutta nautin!

Keskiviikko 7.6. PÄIVÄ 3



Nyt alkoi draama.

Nimittäin eräässä hotellissa Keswickin keskustassa oli vuoto ja ilmeisesti Meidän Teemu on ainoa putkimies koko Keswickissä ja varmaan koko Cumbriassa tai maapallolla.

Teemu ei päässyt keittiöömme ollenkaan (tuli tässä kohden mieleeni biisi, jossa lauletaan ”oot liian kaukana hellasta, ei oo sovittu sellasta…" Biisi), koska tokihan joku rupunen hotelli on tärkeämpi kuin meidän kälynen keittiö.

Riku onneksi pystyi tekemään omaa osuuttaan hieman eri lailla kuin alun perin oli suunniteltu eli remontti ei jäänyt seisomaan.

Enkä jäänyt minäkään vaan poistuin tällä kertaa bussilla Grasmereen, josta kulkeuduin vuorien kautta Amblesideen. Amblesidessa odottelin reilun tunnin bussia (jäi taas välistä vuoro ajamatta, mikä on täällä normi milloin minkäkin syyn takia) päästäkseni takaisin kotiin.



Torstai 8.6. PÄIVÄ 4


Riku tuli tunnollisesti aamuysin maissa ollessani sitomassa bootsien naruja ja häipymässä vuorille.

Teemusta ei ole kuulunut mitään eikä myöskään näkynyt. Hotellivuodosta olemme kuulleet sen verran, että ilmeisesti kolme huonetta meni lunastukseen.

Iltapäivällä tuotiin osa keittiönkaapeista.


Perjantai 9.6. PÄIVÄ 5 eli TÄNÄÄN NYT

Teemu on edelleen kateissa pälä pälä pälä… deletoin kaiken.

Tapahtui nimittäin käänne ollessani julkaisemassa tätä postausta: Teemu ilmestyi juuri paikalle Just Like That! Eli remontti on pelastettu (mikäli se vaarassa oli - en ole varma) ainakin toistaiseksi. Tosin lämmintä vettä emme saa tänään emmekä siten varmaan koko viikonloppuna, ellei Teemu tule huomenna.

Käsittääkseni boileri asennetaan tänään, mutta on olemassa jokin sääntö, ettei sitä saa käynnistää ennen kuin se on muhistellut paikallaan xx aikaa. Eli jos se saadaan asennettua tänään, sen voi käynnistää huomenna. Mutta huomenna on lauantai. Yhyy.

Pesin eilen hiukset JÄÄKYLMÄLLÄ vedellä roikottaen päätä alaspäin ja roikkuen itse ammeen reunalla. Oli pakko pestä tupee, koska olin sen viimeksi pessyt suununtaina (joo, hyi helvetti). Puolisuihkuja olen kirkuen saanut otettua ja vähän on ollut pakkokin, kun on rypenyt päivät puskissa.
 

Tänään vietin (ja vietän yhä) luxus-aamun ja lähden vasta vähän myöhemmin. George lähtee kanssani ja teemme jonkin rennon patikan ja sitten menemme terassimme ryystämään ansaitut palautusjuomat. Voi olla, että jään sinne (terassille) siihen asti, kunnes remppa on tältä päivältä tehty. Ja sit kontaten kotiin jääkylmään suihkuun, hoho. Ehkä se ei ole niin kaameaa, kun on puudutus päällä.

*

Olin juuri painamassa julkaise-nappia, kun Teemu lampsi ulos ja autoonsa ja kaasutti tiehensä. Mitähän tästä pitäisi ajatella. Tähän sellainen silmienpyörityshymiö.

Comments

  1. Eräs tuttavapariskunta vahti työmiesten vieressä isoa remonttiaan päivästä toiseen, pelkäsivät että nämä fuskaavat ja vohkivat jotain tavaraa - huoh. Siis ihan vastakohta sinulle, joka ampaiset pois tieltä. Meillä oli yhtenä kesänä keittiö- ja kylppäriremontti, pakkohan siitä oli poistua, mutta ei voinut koko ajaksi, koska välillä tarvittiin neuvottelemaan jostain.
    Koita kestää - lopussa kiitos seisoo/All's well that ends well!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuulostaa minun korvaani erittäin stressaavalta tuo tuttavapariskuntasi toiminta. Minulta hajoaisi pää lopullisesti, jos en voisi edes luottaa työmiehiin. :D

      Vaikka jeesustelen tässä esim. Teemun toimintaa, niin hän on kyllä todella pätevä työssään ja mukava muutenkin. Samoin Riku ja kaikki muutkin remppatiimiläiset. Suurimmaksi ongelmaksi koen viestinnän lähinnä Teemun osalta. Hän ei paljon ilmottele yhtään mistään ja tulee ja menee miten sattuu. Eilen aamulla hän katkaisi vedet yhtäkkiä eikä edes varoittanut etukäteen jne. Eli tällaisia pieniä ärsytyksiä lähinnä.

      Eilen meillä oli neuvottelutuokio ja päätimme joistakin yksityiskohdista. Tämä remppa on tosi hyvin suunniteltu ja Riku on todella taitava ja tehokas. Eli ollaan onneksi hyvissä käsissä!

      Delete
  2. Mutta siis todellakin, jo muutamassa päivässä on edistystä tapahtunut ja että ylipäänsä remppa alkoi sovittuna päivänä, jess! Kyllä siitä hyvää tulee. Täytyy toivoa, etteivät hotellit aiheuta lisävuotoja huoneisiinsa niin saatte pitää Teemun omananne.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei ole ihmeiden aika tosiaan ohi! Saimme kuin saimmekin nimittän lämpimän veden takaisin tänään – sitä en osannut odottaa, mutta Teemu tarjosi yllärit. :D Kun nyt eivät vaan ne saamarin hotellit vuotaisi enempää ja pilaisi MEIDÄN remonttia :D :D

      Erittäin lupaavalta kyllä vaikuttaa eli on ihan mahdollista, että tämä remppa tosiaan on ohi suunnitellussa ajassa eli ensi viikko enää.

      Sitten voi alkaa tutkailla lentoja Suomeen ja tarkistella, mitä täkäläisille junalakoille kuuluu. Ne kun ovat lakossa tuon tuostakin :D

      Delete
    2. Jess, boileri paikallaan! Hyvä Teemu!

      Ja mikä parasta, ettei todellakaan löytynyt kosteusvaurioita ja muita inhoja yllätyksiä, kun purettiin.

      Delete
    3. On ollut mahtavaa, kun on voinut suihkutella sopivan lämpöisellä vedellä - luxusta! :D Se jääkylmässä peseytyminen oli hirveä prosessi, jota ei tule ikävä.

      Delete
  3. Tsemppiä remonttiin,se on stressaavaa aikaa Toivottavasti kaikki etenee suunnilleen niin kuin pitää ja että lopulta on hyvä keittiö

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Toistaiseksi ollaan aikataulussa ja muutenkin näyttää hyvältä eli mahdollisesti ensi perjantaina on remontti tehty!

      Delete
  4. Mahtavaa, että lisäyllätyksiä ei paljastunut! Mä tunnistan itsessäni tuon remontista stressaantumisen, ja häipyisin itsekin kyllä mieluusti muualle aina siksi aikaa, kun remppa edistyy. Älä nyt kuitenkaan rasita itseäsi liikaa. ❤️ Tsemppiä jatkoon!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olen jo rasittanut itseäni ihan liikaa. Jos ei tämä remontti kohta lopu, niin joudun varmaan lataamoon ja hankkimaan uudet jalkapohjat. :D

      Tänään lähden myöhemmin, kun tuo mies (siis oma, ei remppaaja - hoho) tulee mukaan. Täällä nyt siis mukavat remppasaundit taustalla.

      Delete
  5. Meille kävi aikoinaan niin, että kun keittiöremontin yhteydessä irrotettiin lattia niin pukuhuoneen kynnyksen luona oli vettä. Meni sitten samalla pukkari ja kylppäri uusiksi. Ja keittiöremontti venyi, kun kylppärissä huusi kuivurit kaksi viikkoa yötä päivää... Ruokaa tehtiin yhdellä erillisellä keittolevyllä makuuhuoneessa. Onneksi omat ja silloisen puolison vanhemmat asuivat lähellä, päästiin ihmis- ja pyykinpesulle vuorotellen kumpienkin luo. Sanotaanko silleen nätisti että en muistele lämmöllä niitä viikkoja. Täällä nyt eletään hengessä mukana ja toivotaan että teillä kaikki sujuu loppuun asti ajallaan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi ei, tosi huono tuuri! Meillä ei ole pelkoa kylppärin suhteen, se on tsekattu. Ellei nyt ammeen alta jotain paljastu, kun se heitetään helvettiin (seuraavana remppaan menee nimittäin kylppäri, kunhan ensin tästä toivumme hetken) sitten joskus.

      On nää rempat kyllä raastavia – minulla hermot alkaa olla jo riekaleina ja varmaan peräpääkin jatkuvan kurailun takia. Että saisi jo valmistua :D

      Delete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.