Viiden minuutin vessamätöt

Pikaruuan ei tarvitse olla epäterveellistä ja sen voi tehdä itse. Siis jopa minä, jota ei voi missään tapauksessa kutsua keittiövelhoksi. Noidaksi voi kutsua, jos haluaa.

Esittelen tässä parit pikaruuat, joita olen erityisesti nyt remontin aikana nauttinut ja joita tosin syön muutenkin.

Nyt historiallinen kurkistus Vege-Ellun keittiöön. Tai tarkemmin sanottuna vessaan, sillä siellä niitä ruokia nyt esivalmistelen ennen mahdollista (olohuoneessa sijaitsevassa) mikrossa nuketusta.

Aineksia.

 

Moroccan lentils a’la Elegia

1 purkki linssejä
½ purkkia kikherneitä
x kpl. tomaattia
mausta puristetulla sitruunalla ja celerysaltilla (tai millä tahansa, itse maustan mainitsemallani tavalla)

Huuhtele linssit ja kikherneet ja heitä ne lautaselle, johon olet paloitellut tomaatin tai -tit. Sekoita. Syö kylmänä tai tunge koko roska mikroon ja lämmitä niin kauan kuin huvittaa. Lisukkeeksi salaattia ja paprikaa.

 

Epähavainnekuva - liittyy ja ei liity reseptiin.


Ei nyt ole asianmukaista kuvaa valmiista eväästä, mutta yllä vanha otos, jossa olen tosin nähtävästi tomaattien sijasta laittanut selleriä ja (purkki)sieniä. Kuvittele sienet ja sellerit tomaatiksi. Tai älä kuvittele, vaan korvaa tomaatti sienillä ja sellerillä.

Itse teen näitä linssijuttuja niin monin eri variaatioin, että oikeastaan ohje on aivan perseestä. Tee, mitä teet.

Siirrytään toiseen reseptiin, joka on

Limapapupata (oikeasti limanpapu tai voipapu suomeksi, mutta limapapu on raflaavampi eikä tällä ole kyllä padankaan kanssa mitään tekemistä)

1 purkki limanpapuja (Briteissä käytetään yleisesti nimeä butter beans)
x kpl. tomaattia
selleriä
mausta puristetulla sitruunalla ja celerysaltilla (tai millä tahansa, itse maustan mainitsemallani tavalla)

Huuhtele pavut ja heitä ne lautaselle, jossa paloitellut sellerit ja tomaatit jo malttamattomina odottavat. Sekoita ja syö sellaisenaan tai käytä ensin mikrossa. Lisukkeeksi salaattia, paprikaa ja mitä rehuja nyt tulee mieleen.

Tai sitten voi vaan mennä ravintolaan juomaan viiniä...


...ja syömään. Tilasin mushroom stroganoffin josta ei kuvaa koska olin niin nälkäinen etten joutanut mitään kuvailemaan.

Comments

  1. Kiitos kulinaarisista kuvista! Itse valmistan tänään linssikeittoa, johon tulee linssejä (yllätys, yllätys), tomaatteja, paprikaa, porkkanaa, ripaus chiliä ja muita mausteita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vähän kesti vastaaminen. On pää niin syvällä omassa perseessä, ettei ole jaksanut. :D Tämä remppa alkaa hajottaa ihmistä, kun tuntuu ettei lopu ikinä.

      Sinun linssikeitto kuulostaa oikein hyvältä, kunhan jättää kaikki mausteet pois – eritysesti sen chilin!

      Delete
  2. Linssit ja pavut olisi kyllä niin näppärää ja terveellistä syötävää, mutta harmikseni mun vatsani ei oikein kestä niitä, ainakaan suurempia määriä. Perästä nimittäin kuuluu (pun intended).

    Mulla alkoi nenänvalkaisuviikot, koska Barcelonassa tuli vedettyä ihan liikaa drinkkejä. Tai ehkä pitäisikin ruveta suoraan absolutistiksi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, eivät ne kaikille sovi. Minun masuni ei onneksi pane pahaksi näitä. Jostain syystä kuitenkin esim. hernekeitto saa peräpään ns. ilmatilaan. :D En tiedä, mikä niissä herneissä on niin erilaista, että aiheuttavat kaasuräjähdyksiä. :O

      Barcelonan reissusi kuulosti ja näytti kyllä mahtavalta! Minun tekisi mieli aloittaa nenänpunaisu – se on tämä remontti, kun alkaa käydä hermoille ja kaipaan hilpeää puudutusta. Aion tänään mennä terassille nauttimaan auringosta ja punata nenääni jollain muulla kuin sillä (auringolla). :D

      Mutta ensin tietty joku patikka, että on sitten ansainnut (ihan kuin nekin pitäisi ansaita) juomansa!

      Delete
  3. Nyt vasta huomasin tuon tekstin kommenttikentän alla (ikävät lähetän Helvettiin jne.) 😂😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, tämä on minun turvatila jossa en kuuntele mitään paskaa :D Saatana puolustaa!

      Delete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.