Vitun nuoriso

 


Riitta huokaisee syvään eteisessä aukoessaan pomppansa nappeja. Taas uusi päivä ja saa kuunnella ihmisten typeriä solmuja. Pelkkää valitusta eikä edistystä ikinä. Riitta ei jaa neuvoja, vaan esittää kysymyksiä: ihmisen täytyy itse oppia ja löytää vastaukset.

Eräskin teini aina valittaa, kun vanhemmat juovat ja riitelevät. Sitä pitää sitten lähteä ulos pakoon. Alkoholiakin kuulemma juo siellä ulkona viikonloput läpeensä. Riitta on useasti kysynyt eikö teinistä tunnu pahalta jättää ryyppäävät vanhemmat keskenään kotiin, kun itse häipyy paikalta. Että entäs jos jotain kauheaa tapahtuu? Teini sanoi kerran, että hänen tekisi mieli tönäistä vanhemmat alas portaita. Parempi siksi olla muualla. Nykyajan nuoret, horrible.

 

*

 

Pitkästä aikaa mukana krapussa! Viikon 48 krapusanat ovat huokaista, solmu, eteinen. Krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti, ei enempää, ei vähempää.  Lue lisää krapuista Susupetalin blogista. Siellä myös linkit muiden osallistujien krapuihin.

Comments

  1. No just, olipahan kysymys. Kuka sitä nyt jaksaisi jäädä kotiin katsomaan vanhempien ryyppäämistä?
    Ehkä Riitta voisi ehdottaa, että teini jää juomaan yhdessä vanhempien kanssa...katsottaisiin, kuka on aamulla pudonnut portaista...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jep, kyllähän teinin toki kuuluu toimia vanhempiensa lastenvahtina. Olisikin hyvä idea jäädä dokaamaan vanhempien kanssa, mutta ehkä vanhempien mielestä lapsen ei pitäisi juoda… Alkoholi kuuluu aikuisille, sillä he osaavat ottaa vastuuta :D

      Delete
  2. No ei todellakaan huvittaisi jäädä kotiin katsomaan vanhempien ryyppäämistä. Mielummin näköjään ryyppää muualla. Hohhoijaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Riitan mielestä olisi kai hyvä, jos teini vartioisi vanhempiaan, ettei heille nyt vaan käy mitään kun dokaavat itseään hengiltä.

      Delete
  3. Kysymysten esittäminen pelkkien neuvojen sijaan varmaan paikallaan. Riitta tuntuu toisaalta potevan uupumuskyynisyyttä; jonkinlainen tauko tai uusi kuvio vois olla paikallaan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä, tosin kysymyksiä voisi ehkä hieman miettiä jos haluaa niistä olevan jotain apua. Riittaa voisi ehkä auttaa myös alanvaihto. Tai ehkä hän voisi mennä "lapsenvahdiksi" ryypiskeleville vanhemmille. :D

      Delete
  4. Ammattiauttajan haaste: autettavia tulee solkenaan ovista ja ikkunoista, ja ne pitäisi saada luottamaan ja avautumaan.
    Nuorta kyllä ymmärrän tässä enemmän...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin minäkin, ymmärrän sitä nuorta. Riittaa en ollenkaan. :D

      Delete
  5. Jos ei itse juo meininkiä ei jaksa katsella. Varsinkin jos äityy riitelyksi. Minkähänlaisia draamoja on menossa taas näin pikkujoulujen aikaan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niinpä. Monelle lapselle joulu ei välttämättä ole mikään iloinen juhla, vaan monta päivää pelkkää paskaa.

      Delete
  6. Ei mene hyvin teinillä, muttei myöskään Riitalla. Valmentava ote kysymyksineen saattaa tylsyä Riitan omaan asenteeseen: "pelkkää valitusta eikä edistystä ikinä". Mielestäni aika syyllistävä kysymys teinille. Riitta vaikuttaa uupuneelta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, jos haluaa auttaa kannattaisi hieman miettiä niitä kysymyksiä.

      Delete
  7. "Riitta on useasti kysynyt eikö teinistä tunnu pahalta jättää ryyppäävät vanhemmat keskenään kotiin, kun itse häipyy paikalta." Kyllä on jo niin johdatteleva kysymys, että on melkein neuvo! Riitta sairaslomalle ja äkkiä pilaamasta loppujakin nuorten elämästä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Johdattelevaa ja sopivan syyllistävää.

      Delete
  8. Riitta on loppuunpalanut työssään. Ei hän jaksa ketään auttaa. Totta kyllä sekin, että autettavien jatkuva marina ja valitus turruttaa. Olis korkea aika tehdän ammattiminälleen jotain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tosin jos ei apua tarvitse, ei kai ole aihetta "valittaa" jatkuvasti.

      Delete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.