Paskan sään lenkkimaisemat

River Greta

Preferoin aurinkoisia säitä enkä innostu sateesta, mutta en myöskään jaksa liikaa (aina voi vähän kuitenkin) vinkua säästä. Sää on mitä on eikä siihen voi vaikuttaa, joten parempi sopeutua.

Täällä on sadellut enemmän kuin vähemmän viime aikoina, tänään oli tarjolla kaatosadetta. En viitsi kaatosateella lähteä vuorille, koska ylhäällä odottaa todennäköisesti melkoinen kylpy. Toisaalta mitäpä sillä olisi väliä, kun olisi joka tapauksessa jo valmiiksi märkä. Toisaalta näkyvyys ylhäällä on yleensä melko heikko, jos on sadetta ja joskus muutenkin.

Esittelenkin nyt tämän päivän lenkkimaisemat (kaikki kuvat siis tältä päivältä).

Keswick to Threlkeld Railway Path

Keswickistä Threlkeldiin vievä Railway Path on mainio paskan sään valinta. Sieltä voi poiketa monenlaisille reiteille ja intresseistä riippuen pysytellä päällystetyillä teillä, jos eivät mutakylvyt kiinnosta. Tarkoitukseni oli nousta pitkän kaavan kautta Latriggille (jota en laske vuoreksi, koska se on arkilenkkipaikkani), mutta sattumalta bongasin yläkerran Jonnan (naapurin siis), joka juuri kääntyi tielle jonne minunkin olisi pitänyt kääntyä.

River Greta

Jonna ei ilmeisesti nähnyt minua tai toivon niin. Tein siis äkkiä päässäni reittimuutoksen ja jatkoinkin Railway Pathia suoraan ja käännyin hieman myöhemmin polulle, joka johtaa ihan eri suuntaan. Jäi siis Latrigg tekemättä ja heitinkin lenkin Castlerigg Stone Circlelle.

Jonna on erittäin mukava, mutta en ollut enkä ole tänään yhtään sosiaalisella tuulella. En ole vielä palautunut viikonlopusta, joka oli poikkeuksellisen ihmispainotteinen. Perjantaina menimme Keswickin jouluvalojensytytysjuhlaan ja lauantaina oli taloyhtiön kokous (eli täkäläisittän AGM eli Annual General Meeting).

Minua hälinä, sosiaalisuus ja yleinen metakka kuormittavat todella paljon. Alan käydä ylikierroksilla ja on vaikea saada itseä rauhoittumaan. Olin eilen todella väsynyt, en jaksanut edes liikkua päivittäistä “pakkoliikuntamäärääni”, josta olen yleensä tarkka. Tänään olikin aivan ihana fiilis, kun jaksoi pompsahdella ja jolkotella ja ihastella maisemia. Minä nimittäin rakastan näitä täkäläisiä maisemia ja reittejä löytyy joka lähtöön ja säähän ja fiilikseen.

Ja mikä parasta – eipä juuri ihmisen ihmistä missään. Seurana ääretön avaruus ja sadepisarat.

Tarkoitukseni oli kirjoittaa ihmisten seurallisuuden tarpeesta - tai pikemminkin tarpeettomuudesta. Teen sen ehkä toiste, jos jaksan. Nyt en jaksakaan, koska on niin epäsosiaalinen olo.

Comments

  1. Onneksi tuolla riittää reittejä, joille kääntyä, ettei törmää naapureihin.
    Upeat ovat maisemat sateesta huolimatta. Sade liukastaa mukavasti kivet, joten olepa siellä varovainen.
    Sosiaalisuuden jälkeen tarvitsee huilipäivän, jolloin olla vain itsekseen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, meillä on Jonnan kanssa samantyyppiset aamuajat, joten siksi törmäämisen vaara on suuri :D Herätään suunnilleen samaan aikaan, hän lähtee yleensä aikaisemmin kuin minä jos ollaan menossa samoille suunnille, saan hänet kiinni koska olen nopeampi (Jonna on siis 7kymppinen, mutta rautaisessa kunnossa - tekee pitkiä lenkkejä, mutta aikaa tietty menee enemmän ja hän välttelee jyrkimpiä ja kiipeilyä vaativia reittejä). :D

      Sosiaalisuuden jälkeen tarvii huiliviikon tai -kuukauden (tai vuoden, haha) :D

      Delete
  2. Hyvä, että löytyy lenkkeilymaastoja joka säälle! Voisin kuvitella, että siellä vuorilla ei ole sateella edes turvallista, jos on kovin liukasta? Korjaa, jos olen väärässä. :-)

    Jos minä kävisin taloyhtiön kokouksessa, minulta menisi varmaan viikko siitä toipuessa. :-D Jos sekään riittäisi.

    Mullakin on ollut tänään tosi matalapaineinen päivä. En ole jaksanut mitään enkä ketään. Iltapäivällä nukuin tunnin päikkäritkin, vaikka en nuku koskaan päiväunia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Järkeä pitää tietty käyttää, kun ylös menee ja tsekata vuoristosää että tietää suunnilleen mitä on luvassa. Itse siis menen ylös sateessa ja sumussakin, mutta silloin teen reittejä, jotka suunnilleen/osittain tiedän tai ainakin tiedän, ettei niillä joudu kiipeilemään (ja toki kartta aina mukana, vaikka olisi kuinka tutulla reitillä). Tosin aina ei voi tietää :D

      Ylöspäin on helpompaa kiivetä, laskeutuminen on vaikeampaa. Joskus ennen kuin olimme vielä muuttaneet tänne, oli eräällä patikalla ihan kaamea skrämbläys alas. Vettä satoi kaatamalla, oli sumua ja tuuli (tuuli on itse asiassa pahin, koska se vaikuttaa tasapainoonkin). Silloin kävi kieltämättä mielessä, että mitä helvettiä minä oikein teen täällä :D Mutta siis tietyille reiteille en todellakaan mene huonossa säässä, koska ovat vaarallisia ihan ilman paskaa säätäkin.

      Juu, ovat rankkoja nuo kokoukset. Tässä onneksi vain 6 taloa ja kaksitoista huoneistoa eli ei ole erityisen iso taloyhtiö. Mutta draamalta ei voi välttyä :D En muuten ole vieläkään täysin palautunut siitä, menee ehkä ensi viikolle asti :D


      Minäkään en nuku päikkäreitä tai jos nukun, niin silloin ovat huonosti asiat eli todella matalavireinen mieli. Toivottavasti sinulla matalapaine on jo väistynyt! <3

      Delete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.