Paskamysteeri

Haluan esitellä kaikenkarvaiset ystäväni. Rakastan katsella elukoita ja juttelen niille myös. Mahtavaa, kun kukaan ei intä vastaan saati ala väittelemään. Saa ihan rauhassa horista ja kuuntelijajoukon korvat heiluvat ikään kuin heitä kovastikin kiinnostaisi asiani.

Aloitetaan highlandeista (Highland Cattle), joita kutsutaan myös karvalehmiksi (hairy cow).

 
Hieman pelottavasta (ainakin minun mielestäni) ulkonäöstään huolimatta ne ovat lempeitä ja säyseitä, säikkyjäkin. Preferoin kuitenkin aitaa erottamaan meidät toisistamme.

Aina ei erota eli eräällä vaelluksella ollessani remonttievakossa jouduin sivuuttamaan alla olevat karvalehmät ilman suojelevaa aitaa. Heitä ei tosin kiinnostanut olemassaoloni järin paljon ja oikeastaan luulen, että he pelkäsivät minua enemmän kuin minä heitä – mikäli se on mahdollista.

Lehmiin saattaa myös törmätä eikä aina ole sitä erottavaa aitaa välissä. Minulla on jonkin sortin lehmäkammo, koska on käynyt niin että erään kerran muistaakseni Walesissa patikoidessamme alkoi lehmälauma juosta suoraan meitä kohti. Luulin hetkemme koittaneen ja jähmetyin paikalleni. Onneksi mies ei ole jähmettyvää sorttia, vaan lähti liikkumaan sivuun (seurasin perässä henkeä haukkoen), jolloin lehmät lopulta jättivät meidät rauhaan.

Luultavasti olivat vain uteliaita ammuja, mutta olen lukenut (vissiin liikaa) juttuja, joissa ihminen on joutunut lehmien tallomaksi. Onpa siihen jokunen kuollutkin täällä. Niin että aika kylmäävä kokemus, joka jäi vaivaamaan.

Latriggin lehmät
 

Kuvan ammut laiduntavat usein arkilenkkini varrella eli jossain päin Latrigg-nimistä kukkulaa. Niiden kanssa täytyy hengailla samassa ilmatilassa ilman suojelevaa aitaa, mutta en pelkää (ainakaan paljon) niitä enää. Ovat säyseitä ja leppoisia. Tosin kesti melkein vuoden tottua niihin. Enää en muuta reittiäni lehmien takia.

 
Poneihin voi myös törmätä kesken patikan. Joskus ovat aidatuilla alueilla, joskus vuorilla vapaasti. Minulla on muutamia tuttuja poneja, jotka usein tulevat luokse, kun oikein hempeästi huutelen. Tosin eivät aina. 

 Tämä ystäväiseni on saanut partavarsan, jota ei päästänyt lähelleni. Itse kyllä tuli kun lässytin.

 Sitten on tietysti lampaat, joilla on aivan erityinen paikka sydämessäni.

Lampaat värimerkitään, että tilalliset erottavat omansa.

Lampaille puhun sekä suomea että englantia, koska lampaat ovat fiksuja ja uteliaita, mutta täkäläiset lampaat ovat myös ujoja, koska saavat laiduntaa rauhassa vuorilla. Ihmiskontakteja heillä ei siis ole paljon ja siksi ovat arkoja.

Toisin kuin yleisesti luullaan lampaat eivät ole urpoja laumasieluja, vaikka sosiaalisia villamyttyjä ovatkin. Jos siis joku kutsuu sinua haukkumamielessä lampaaksi, ota se kohteliaisuutena. Lampaat ovat myös itsepäisiä ja seikkailunhaluisia.

Tämän lampaan perseessä on räjähtänyt dynamiitti?


Oikeasti kyseessä on ripuli, mistä pääsemmekin otsikossa mainittuun kakkamysteeriin.

Nimittäin.

Viereisen talon asukki tuli perjantaina paukuttamaan oveamme. Kysyi onko tietoa kuka olisi laittanut koiranpaskaa hänen ovensa taakse (hmm). Joku kuulemma kerää sinne paskaa (hmmmmmm). Sanoimme, ettei meillä ole koiraa ja hän sanoi, että hänellä on, mutta korjaa aina paskat. Kuitenkin joku on katsonut asiakseen alkaa kerätä koiranpaskaa ja roudata ne hänen ovensa eteen. Autonsa ikkunassakin kuulemma on ollut lappu “korjaa paskat”.

Luvattiin pitää silmät auki, mutta eiköhän kyseessä ole joku sellainen naapuri joka tietää että hänellä on koira (me emme edes tienneet) ja joka luulee, että paskat siellä sun täällä ovat hänen koiransa paskoja (itse en ole mitään paskaa missään huomannut, mutta asummekin umpikujassa). Ja jopa tietää, mikä on hänen autonsa.

Kyllä on jännää tämä maalla asuminen!


Ps. Listasta jäivät pois draamalaamat ja alpakat, koska nähtävästi paska vei voiton. Sori siitä. Eiku ei sittenkään sori.

Comments

 1. Voihan ripuli, on kyllä sotkuisen näköinen pylly.

  Minulta kestäisi varmaan kauan ennen kuin tottuisin vapaana vaeltaviin eläimiin. Olen niin siti-ihminen. Olisi varsinaista siedätyshoitoa liikkua tuolla.

  Vai sellaisia kakkasotaa naapurustossa. Kaikenlaista, hohhoijaa. Joidenkin olisi todellakin syytä hankkia elämä.
  Haters gonna hate forever.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kävi sääliksi noita kakkapyllylampaita. Ovat varmaan siksi alhaalla laiduntamassa, että saavat hoitoa. Näin toivon!

   Kesti minullakin melkein vuoden tottua vapaisiin lehmiin, mutta aika hyvin olen jo siedättynyt. En silti innosta kilju joutuessani samaan tilaan niiden kanssa :D

   Omituinen kakkakeissi tosiaan. Siinäkin mielessä, ettei edes tunnettu koko naapuria eikä tiedetty missä hän asuu. Nyt tiedetään! Voidaan viedä paskaa oven taakse… :D :D

   Delete
 2. Eläimet ovat ihania! Ja erityisesti lampaat! <3 En tiedä, mikä niissä on niin suloista, mutta olen ajatellut, että ehkä se on se pyöreä, hieman nallemainen olemus. :-)

  Mulla on myös lehmäkammo, ja kerran on lähtenyt minuakin yksi lehmä (siis sonni – ei taida olla sama asia :-D) jahtaamaan niin, että tuli hirveä kiire autoon piiloon.

  Henkeäsalpaavan upea tuo Latriggin lehmät -kuva! <3 Tuijottelin sitä ihastuksissani pitkän aikaa.

  Minusta hieman erikoista tulla kysymään, onko teillä tietoa, kuka on laittanut koiranpaskaa naapureittenne oven taakse. Eihän siihen ole kuin yksi mahdollinen vastaus eli kieltävä. Vai olettikohan naapuri, että vastaatte, että 1) joo, tiedämme, se oltiin me, haha; tai että 2) tiedämme, mutta eipäs kerrota sulle, lällällää. No tää oli nyt taas tällaista saivartelua. Paskamainen juttu kyllä, sekä teille että naapureille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lampaat ovat ihanan hassuja ja tietyn rodun lampaat (Herdwick, joka on lempparini – ei näissä luvissa) näyttävät usein siltä kuin ne hymylisivät arvoituksellisesti :D


   Täällä jotkin reitit voivat kulkea laidunalueiden läpi. Joskus on näkynyt porteilla varoituksia “beware of the bull”. Kyllä on tehnyt mieli siinä vaiheessa kääntyä takaisin :D Että en ihmettele, että sinulla tuli kiire autoon. Minullekin olisi tullut ja tulisi edelleen – en ole ihan niin siedättynyt :D

   Latriggin lehmistä on tullut kavereitani, niitä en enää pelkää juuri ollenkaan kun olen hengaillut jo niin paljon niiden kanssa <3

   Kieltämättä meillä meni aika kauan ennen kuin tajusimme, mitä “ovenhakkaaja” (meillä ei siis ole ovikelloa eikä kolkuntinta niin kuin ei lähes kenelläkään täällä: siksi pitää paukuttaa ovea) halusi kun alkoi ns. jauhaa paskaa :D Mutta siis ihan ystävällisessä hengessä juteltiin ja käytiin jopa katsomassa hänen oveaan. :D Itse en edes ymmärrä enää tällaisia ihmetellä, kun niin omituisia juttuja täällä välillä saa kohdata :D :D

   Delete
 3. Mainio postaus! :) Paskan määrä on ilmeisesti vakio vaik onkin väärässä paikassa useimmiten.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, paskan määrä on tosiaan vakio, mutta mielellään ei oman oven takana :D

   Delete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.