Cumbria tutuksi: Cumbrian mahdollinen perse

Jos esiintyy puutetta asiasta X, sitä ei yleensä saa muuta kuin tilaamalla (tai matkustamalla jonnekin). Se on (täkäläisen) maalaiselämän sääntö numero yksi.

En pääsääntöisesti tykkää tilailla asioita, joten kun vaikkapa shampoo on finaalissa tai kulmakynä sentin pituinen, on harkittava IsolleKirkolle lähtemistä. IsojaKirkkoja on muutamia tässä ”lähellä” eli tunnin-puolentoistatunnin päässä. Lempparini on kaikista kaukaisin (puolisentoista tuntia dösällä) IsoinKirkko eli Carlisle, mutta en jaksanut sinne asti mennä.

Päädyin menemään Workingtoniin, jota voisi pitää Järvien perseenä. Tosin teknisesti ottaen Workington ei ole Lake Districtiä, joten sanottakoon vaikka Cumbrian perse. Tosin en ole käynyt kaikissa Cumbrian kaupungeissa, joten voi olla että on olemassa vielä perseempi paikka.

Joten miksi ihmeessä juuri Workington?


Koska sieltä pääsee pois (eli takaisin Keswickiin) puolen tunnin välein. Suunnilleen samanpituinen (eli tunnin) matka olisi Penrtihiin (eräs toinen IsoKirkko), mutta Penrithissä dösien vuoroväli on tunti ja viime kerralla jäi yksi bussivuoro välistä, joten odottavan aika oli erityisen pitkä – ja kylmä.

Dösämatkalla oli aikaa miettiä. Olin suunnitellut tekeväni kulttuurikierroksen (museo ja rauniot) Workingtonissa ja sitten hoitavani ostosasiat. Mutta tapahtui ns. Suomen kirjastoefekti eli kun pääsin dösästä ulos, pää sekosi, unohdin kaiken mitä piti tehdä ja ryntäsin kaupoille. Tällaista se nähtävästi on, kun pääsee pitkästä aikaa shoppaamaan.

Shoppailua käristyskupolin alla.

Workingtonissa on nähtävästi keskiviikkoisin markkinapäivä.

Toki Keswickissäkin on kauppoja, mutta lähinnä ulkoilurättipuoteja. Edes kunnon kosmetiikkaa ei täältä saa, vaikka täällä on Boots. Keswickin Boots on ylihinnoiteltu ja kokoa postimerkki plus valikoimissa ei juuri mitään niistä tuotteista, joita käytän ja suurin osa hyllyistä on muutenkin puolityhjiä, koska siellä on nähtävästi jatkuva tavarapula (ilmeisesti tavaralähetyksiä tulee niin harvoin).

Mutta tässä piti kertoa Workingtonista, jonne ei kannata mennä ellei ole pakko. Eli on shampoo loppu tai muu force majeure -tilanne päällä. Kaupungin yleisilme on räjähtänyt ja rupuinen eikä siellä silmä lepää – saati korvat.

Paitsi Jane Street on aika söpö: se on vissiin joskus ollut eloisa kauppakatu. Nykyään siellä näyttää toimivan yksi kynsihoitola ja yksi ”Adult Shop”. Muuten on tilat tyhjillään.

Olen toki käynyt Workingtonissa ennenkin. Viime kerralla meinasin saada hypotermian, mutta sitä edellisellä kerralla tuli vähän enempi kierreltyäkin. Tiedän siis, että Workingtonissa voi olla ihan kivoja alueita (ei mitään laajoja, vaan tyyliin jännä muraali seinässä, kaunis talo jossa hoidettu puutarha ja tietysti ranta jossa en ole käynyt joka voi kyllä sekin olla aika rupuinen). Seuraavan retken teen sinne, kun sää vielä vähän lämpenee (ei eilenkään kylmä ollut, mutten ehtinyt turisteilla, kun piti shopata) ja ulkona voi hengailla viipyillen.

Pitäisiköhän perustaa antimatkablogi, jossa haukun kaikki mestat minne menen ja mitä niissä teen (toki vain, jos on tarvetta). En olekaan vähään aikaan perustanut blogia. Toisaalta voin haukkua kaiken tässäkin blogissa. Jos päivitystahti on nimittäin yhtä reipas kuin nyt, niin aika hiljanen siitä uudesta(kin) blogista tulisi.

Tästä tuli mieleeni, että aloitankin uuden sarjan jossa esittelen eri kyliä, kaupunkeja ja muita mestoja Cumbriassa. Turha kuitenkaan odottaa mitään matkaopasmaista lähestymistapaa, vaan yhtä laaduttomalla tyylillä ne toteutan kuin tämänkin postauksen.

Sarjan nimeksi tulee Cumbria tutuksi. Olen muuten kirjoittanut pienen esittelyn Keswickistä lokakuussa 2020 ennen kuin vielä edes tiesimme muuttavamme sinne eli tänne. Sen voipi tsekata TÄSTÄ.


Parasta Workingtonissa on TK-Maxx, joka sinne saatiin noin vuosi sitten. Sieltä löytyi Geishaa! Workingtonista löytyi myös haluamaani shampoota, kulmakynä ja muutamia kirjoja, joita olen pidempään havitellut - kyllä oli hyvä päivä.

Tässä muutama linkki, jos jostain syystä varoituksistani huolimatta päädyt Workingtoniin ja mietit, mitä helvettiä siellä tekisit (muuta kuin ostat shampoota):

Visit Cumbria: Workington
The Helena Thompson Museum
Workington Hall

Comments

  1. Ilman muuta alat kertoa omintakeiseen tyyliisi eri paikoista sieltä Cumbriasta! Olisi kiva lukea esittelyjä paikoista, joista ei ole kuullutkaan.
    Ostitko Geishaa? Näytti ihan uudelta makusekoitukselta, pitääkin tsekata, löytyykö sitä täältä.

    Minä tykkään tilata tavaroita ennemmin kuin metsästää niitä kaupoista. Joskus ihan ulos lähtemisen kannalta käyn kaupoissa, ei ole hyvä mökkiytyä liian pitkäksi aikaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niitä paikkoja täällä piisaakin. :D Paitsi että olen itse kyllä kuullut monista paikoista, mutta lähinnä siksi että asun täällä.

      Googletin tuon Geishan ja Fazerin sivuilla sanotaan, että tuote on loppuunmyyty, mutta syksyllä sitä on taas tulossa. Olisko joku kausiherkku sitten. Ja joo, oli pakko ostaa :D

      Itse menen niin harvoin “kunnon kaupoille”, että se on nykyään hauskaa. Muutenkin kyllä tykkään kierrellä kaupoissa, erityisesti kirjakaupoissa, vaikken mitään ostaisikaan. Olen tosi tarkka osteluista, koska en halua mitään turhaa paskaa tänne nurkkiin pyörimään. Vaatteita en voi ostaa näkemättä niitä livenä ja sovittamatta.

      Isot ja painavat jutut tietty tilataan, mutta eipä sellaisia ole juuri tarvinnut aikoihin tilailla (mitä nyt mies tilailee jotain ihme paskaa nurkkiin pyörimään) :D

      Delete
  2. Cumbriaan ja kaikkiin muihinkin paikkoihin, joista en tiedä, en ole käynyt herää mielenkiinto - joten ilolla ja innolla odotan niiden avaamista tyylillä millä tahansa- kiitos... uusi lukija/seuraaja siis heti paikalla. Maailmanjano on niin suuri, että tiedän jo, etten pysty kaikissa paikoissa itse käymään... siksi blogimatkailu on vertaansa vailla. Google-, matkalehdet, -oppaat ei kiinnosta faktatietoineen. Paljon aidompaa ja kokemusrikkaampaa kuvasuta kuvineen on ihanaa lukea... Odotellen siis... Repolaisen reissaa ja räpeltää blogista, entinen matkabloggaaja, jonka kuvat Vuodatus söi... bloggerin puolella sitten avasin muunkin puolen räpellyksistäni.... ja siirryin matkamuistot tallentamaan myös muualle kuin vain "pilveen"!! Iloa viikonloppuusi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi! Minäkin tykkään lukea eri paikoista ja katsella kuvia, mutta minuakaan eivät varsinaiset matkaoppaat innosta. Tykkään lukea henkilökohtaisia kokemuksia. ajatuksia ja sattumuksia, koska faktat saa tosiaan helposti muualtakin ongittua.

      Tulenkin pikimmiten tutustumaan blogiisi, koska kaikenlaiset “räpellyksetkin” kiinnostavat. :)) Itsekin muuten nykyään matkaan lähinnä lähiseuduilla ja kerran vuodessa Suomeen. Muunlainen matkailu on jäänyt.

      Ihastuttavaa viikonloppua sinulle

      Delete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.