Housut vaihtoon Keswickissä

 

Nyt sinne Keswickiin, kuten edellisessä postauksessa uhkailin. Vaihteeksi en laittelekaan kuvia ”ylämaailmasta”. Kutsun siis huippujen maailmoja ylämaailmaksi, sillä niissä on aivan toisenlainen tunnelma kuin ”alamaailmassa”. Kuten varmaan kuvista on voinut päätellä, ylämaailmassa on mahdollista kulkea huipuilta toisille käymättä alamaailmassa.

Sitten paradoxi: maastosta riippuen laskeutuminen on joskus hitaampaa ja työläämpää kuin nouseminen. Itse tykkään enemmän nousemisesta, ihan sama mikä milloinkin on raskaampaa. 



Kaikki nämä kuvat ovat Keswikistä, jossa viivyimme niinikään viikon. Keswikissä vietimme myös reissun ainoan lepopäivän: siis päivän, jona emme tehneet mitään varsinaista patikkaa tai muuta urheilua. Ainoastaan täytimme vesivarastot ja ostimme muuta, mitä tarvitsimme. Minulta oli mm. unohtunut pipo kotiin, joten sellainen piti hommata (ylämaailmassa voi olla ja monesti olikin huomattavasti kylmempi kuin alhaalla etenkin syys- ja talviaikaan). Mieheltä unohtui puolet vaatteista (juu, ei osaa edes itse selittää miten niin pääsi käymään: kertoi kokeilleensa erilaista pakkaustyyliä joka ei ilmeisesti sovi hänelle). Hmm.

Minulta hajosi kolmet housut reissulla. Se ei tosin tullut yllärinä, sillä haalin mukaani kuluneita (patikka)housujani tarkoituksena käyttää ne loppuun ja päästää sitten eläkkeelle. Suunnitelma toimi mainiosti.



Lähes kaikki kylän puodit sulkevat ovensa puoli kuudelta tai kuudelta, minkä jälkeen keskusta hiljenee dramaattisesti. Näin oli jo ennen Koronaa, mutta vielä dramaattisemmalta muutos tuntui nyt, kun juottolatkaan eivät voi ottaa kuin rajallisen määrän asiakkaita. Lisäksi lähes joka ravintolaan/pubiin piti varata aika, jos halusi evästää tai edes drinkin (poikkeuksena ne juottolat, joissa oli iso terassi). Se hieman hankaloitti meidän syömisiä, sillä on vaikea arvioida mihin aikaan ehtisimme syömään.

Silta yli Greta-joen

Patikoiden kestoja ei voi tarkalleen etukäteen tietää, sillä eri tekijöistä (mm. sää, maasto, navigoinnin helppous/hankaluus, muut yllätykset reiteillä, mahdolliset kiipeilyt, oma vireystaso jne.) riippuen aika-arviot voivat heitellä jopa monella tunnilla. Söimmekin useampana iltana take awayta. Kiinalaista, se on minun suosikkini. Ja tietysti samasta paikasta ja sama satsi joka kerta minulle.



Yövyimme tutussa guest housessa eli LakeSide housessa. Oli mahtavaa nähdä Lindsey pitkästä aikaa ja vaihtaa kuulumisia. Lindsey oli perustanut viime syksynä La Rosa Roja -nimisen tapaspaikan, jolla on mainiot arvostelut Tripadvisorissa ja joka menestyi muutenkin hyvin. Sitten tuli Korona ja se siitä. Valitettavasti Lindseyn kohtalon on kokenut moni muukin.

Keswick sijaitsee Derwent Waterin kyljessä. Paatilla pääsee rannalta toiselle. Aika hiljaista piteli vielä näin aikaisin aamulla. Me emme mihinkään paattiin olleet menossa, vaan ylämaailmaan (muun muassa High Seatille) matkalla.

Eräällä reissulla kävimme ohimennen kolumassa historiallisen Keswickin aseman. Nykyään asemarakennus toimii hotellina. Asukkien yhteistilat näyttävät kivalta, jopa biljardipöytä näyttää siellä olevan. Luonnollisesti yhteistilat eivät olleet käytössä, koska ette ikinä arvaa miksi. Joo-o.

Kuolasin ikkunan takana, erityisesti kirjahylly kiinnosti.

 Asemarakennuksessa on siis myös huoneita.

Tässä sitten se varsinainen hotellirakennus. Emme ole siellä koskaan yöpyneet eikä minua kiinnostakaan. Mutta ulkokuorta on kiva ihailla. Ja toki kyttäsin hotellin sivuakin (kas tässä linkki, jos uteloittaa kurkata), koska kiinnosti miltä sisällä näyttää.


Keswickissä kokeilin elämäni ensimmäistä kertaa e-pyöräilyä. Siitä juttua seuraavassa postauksessa!


Comments

  1. Jouduitko jossain kohtaa laskemaan jyrkimmistä kohdin peppumäkeä, kun housut menivät rikki?
    Paljon nähtävää on katutasollakin, kun vuorilta maltoit palata. Nuo rakennukset on komeita, eivät ihan nykyaikaista kanttikertaakanttityyliä.
    Ikävä on tämä korona. Se pistää paljon asioita uusiksi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Housut tuppaavat kulumaan käytössä niin kuin kengät ja vaatteet noin yleensä. Saumoista alkavat irvistää, vaikka en käytä kireitä housuja. Varmaan ovat vain huonolaatuisia, kun en mitään kalliita viitsi ostella. :D Pääasiassa kävelen patikoilla, ellen kiipeä (silloin käytän lähinnä polvia kiilaamaan itseni, jos on liukasta).

      Alhaalla on tosiaan paljon nähtävää myös, harvemmin vain tulee kovin paljon alamaailmoja kierreltyä näillä reissuilla. Tuo vanha rautatieaseman seutu oli kyllä lumoavaa!

      Delete
  2. Onpa viehättävän näköinen paikka tuo Keswick.- Jeps, täällä niin monta Lindsayn tapaista kohtaloa, ja hotellit kiinni viikkoja toista kertaa, ja mietin miten ihmeessä ne kestää kun pitää olla kiinni niin kauan. Kivalta näyttää tuo entinen asema/hotelli. Kai sulla oli neljännet housut mukana;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keswick on ihana ja kompakti kylänen! Ei olla siellä syksyllä koskaan käyty ja hieman yllätyin miten paljon siellä oli turisteja. Siis yhtä paljon kuin kesällä! Ilmeisesti britit ovat nyt innostuneet kotimaanmatkailusta, kun muualle ei oikein ilman karanteeneja pääse. Hyvä juttu tietty majoituspaikoille, jotka toivottavasti saavat pysyä jatkossakin auki. Moni pienempi tuskin kestäisi enää toista lockdownia. :(

      Neljännet housut oli kyllä mukana, mutta ei tarvinnut edes korkata niitä :D

      Delete
  3. Komeaa on sekä ylä- että alamaailmassa! Nuo taustalla siintävät vuoret ja upeat vanhat rakennukset 💕 Lindseyn kohtalom on kokenut niin moni. Voi pas... tätä koronaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jep, moni on menettänyt ja vielä menettää työnsä tämän Koronan aikana. Lindeyllä sentään se guest house kesti korona-osumat.

      Delete
  4. Upea tuo asemasta tehty hotelli.

    Siis, miten ihmeessä miehesi saattoi unohtaa puolet vaatteista :D

    Hiljainen on kylätie...niin siellä kuin täällä. Koronakurimus prkl.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuo vanhan aseman alue oli kyllä hulppeaa! En tajua, miksei olla aiemmin siellä käyty. Tai noh, eipä ole aiemmin ollut asiaa sinne suunnalle, kun se on melko lailla syrjässä kylän laitamalla. Nyt piti kulkea sitä kautta päästäkseen ylämaailmaan.

      Miehen pakkausmetodeja on vaikea ymmärtää. Saa kyllä kuulla asiasta lopun elämäänsä, haha :D

      Delete
  5. No olihan tosiaan erilainen pakkaustyyli miehelläsi, kun puolet kamoista jäi kotiin. :-D Minunkin ehkä kannattaisi kokeilla joskus tuota tyyliä – ja silti mulla olisi liikaa kamaa mukana.

    Minua harmittaa, että mun ukkelini ei tykkää kiinalaisesta. Itse tykkäisin, mutta ei koskaan tilata/käydä syömässä sitä edellä mainitusta syystä. Mahtavatkohan Suomen ja Brittilän kiinalainen olla muuten kuinka samanlaisia, onko kokemusta?

    Sitä jäin miettimään, että mistäköhän kohtaa ne sinun housusi hajosivat, mutta sehän selvisikin tuolta toisesta kommentista. :-)

    Keswick näyttää minusta tosi kivalta paikalta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, sanoin miehelle että kannattaa varmaan palata siihen vanhaan tyyliin. :D Minulla on melko hyvä tyyli: yleensä mitään ei unohdu (tosin nyt unehtui se pipo) ja vain muutama varavaate on liikaa.

      En muista, että olisin koskaan syönyt kiinalaista Suomessa. En siis ravintolassa enkä noutona. Nyt kun oikein mietin, en muista koskaan Suomessa syöneeni mitään noutoruokaa (paitsi joskus ihan yksittäisinä kertoina pizzaa). En ole takeaway-ihminen enkä oikein ravintolaihminenkään. Syön pubissa/ravintolassa lähinnä vain reissussa ollessa.

      Ulkoiluvaatteita kuluu käytössäni. “Patikkahousuja” käytän myös muualla kuin reissuissa ulkoillessa eli kovassa käytössä ovat. Koronan tultua en ole pahemmin muuten pukeutunut kuin ulkoilu- ja liikuntavaatteisiin. Tai no kesällä oli mekkoa sun muuta, mutta… Tuossa jokunen päivä sitten olin shoppaamassa ja näin kauniin paidan. Mietin, että haluan sen. Sitten mietin, missä käytän sitä. Eeh, en missään :D Jäi kauppaan se rätti.

      Delete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.