Hiukset lähtee

Olen jo jonkin aikaa pannut merkille, että karvanlähtöni on runsaampaa kuin tavallisesti. Ihmiseltähän (toki yksilöllistä on tämäkin) irtoaa lähes sata hiusta päivittäin päästä.

En ole koskaan tullut laskeneeksi tarkkaa määrää omalla kohdallani (oletko sinä?), mutta viime aikoina (tarkoittaa reilun puolen vuoden ajan) irtohiuksia tuntuu löytyvän joka paikasta ja niitä jää käteenkin, kun hiplaa hiuksia (minulla on tapana esim. lukiessani pyöritellä hiustuppoa sormen ympärille. Ei tämä puhde mielestäni aiemmin aiheuttanut tällaista määrää karvasatoa).

Googletus tuo paljon tietoutta naisten hiustenlähdöstä. Koska karvaa on melko runsaasti yhä edelleen päässä ja uuttakin näyttäisi pukkaavan, hiukset kasvavat pituutta edelleen eikä ole sukurasitetta kaljuuntua, niin en koe aiheelliseksi vielä hyppiä seinille.

Menin kuitenkin eilen pilleripuotiin tutkimaan olisiko jotain kivoja nappeja, joita voisin vedellä ja tuntea tekeväni itselleni jotain hyvää. En käytä mitään lisäravinteita paitsi joskus lyhyinä kuureina. Viimeisin oli joskus aikaa sitten vetämäni noin viikon kestävä b12-vitamiinikuuri, jonka lopetin koska naama muuttui kevätesikkopelloksi. Minulla, jolle ei kinä ole tullut eikä tule finnejä (paitsi noin yksi hormonifinni kerran kuussa)!

Runosuoli heräsi, kas tässä tuotos

Hiukset lähtee, nahka jää
(onneksi edes nahka, se ei ole mitenkään itsestään selvää atoopikolle)
nahkasta nousee karvat nää.


Eli ikuisena optimistina toiveikkain mielin tässä olen. Yksi tabu on jo piilotettu tuulensuojaan ja toinen sujahtaa sinne tänään sitten kun päätän syödä jotain. Pilsu pitää vetää sapuskan kanssa, joten ruokahaluja odotellessa.

UK:n ykköskauneustuote, jopa Nicole Scherzinger suosittelee – tämän on pakko toimia!

Comments

 1. En ole laskenut putoavien hiusten määrää koskaan sen tarkemmin.
  Toivottavasti pilsut auttaa. Ja jos ei auta, kannattanee ehkä tsekata varmuuden vuoksi kilppariarvot.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se olisikin melkoinen homma saada ne lasketuksi. Katsotaan mitä tapahtuu vai tapahtuuko mitään. Veriarvoissa ei ole tietääkseni ollut koskaan vikaa, mutta en tiedä milloin kilpparit on viimeksi otettu. Tekisi toisaalta mieli otattaa kunnon verikokeet (viimeksi otettu vissiin migreenin yhteydessä vuosi sitten, jolloin olivat normaalit), mutta sitä varten pitäisi mennä sinne kidutuskeskukseen (eli terveysasemalle, jota dominoi sitruunan niellyt respa) eikä hirveästi nappaa. :D

   Delete
 2. Mulla oli kans sulkasato melkonen. Sitte vedin siiliksi, ni enää ei huomaa ja häiriinny, ku hiukset tippuu. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha :D En kyllä millään haluaisi luopua tästä reuhkasta, joten toivottavasti ei tipu kokonaan. Hieman kyllä ahdistaa, mutta eipä auta kuin katsella katoa :D Onneksi näyttäisi uutta tulevan yhä eikä kaljuja kohtia ainakaan toistaiseksi ole. Ja onneksi peruukit on keksitty, sillä en osaisi kyllä siilinä olla!

   Delete
  2. Mää olin jo niin kyllästyny pitkiin hiuksiini (ulottu vyötärölle asti), että oli vaan helpotus päästä niistä eroon. Mulla meni monta vuotta, ku pohdin siiliä, ennen ku uskalsin. Mää vaan sitte repäsin ja en oo katunu hetkeäkään.

   Delete
  3. Tykkään tehdä kampauksia (vaikka en osaa enkä usein edes jaksa, mutta jos kuitenkin joskus innostun), joten siksi haluan pitää toistaiseksi hiukset pitkinä. Olin pitkään polkkatukkainen.

   Värjäsin perjantaina hiukset ja kamalat tupot lähtivät huuhtelun yhteydessä. Ei ehkä ollut fiksuin veto juuri nyt värjätä, mutta oletan edelleen, että tämä on normaalia hiusten kiertokulkua eli vanhat lähtevät. :D

   Delete

Post a Comment

Kiitos paljon kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin, vaikka joskus vastaaminen voi hieman kestää.