Keittiöhommissa: Rumat pökäleet

Jos minun pitäisi kuvailla itseäni keittiöhommissa, niin… eeh, voin katsella kun joku tekee ruokaa, mutta en mielelläni itse kyseiseen toimeen osallistu – en edes aseella uhattuna. Rehuja voin paloitella ja paloittelenkin, mutta lähinnä siis salaattirehuja tyyliin paprikaa. Joskus jos innostun, saatan raastaa porkkanaa tmv. Mutta ehdottomasti en kypsennä mitään.

Jos minun pitäisi kuvailla itseäni ruokailijana, asettuisin varmaan jonnekin ennakko- ja epäluuloinen kaavoihin melko lailla jämähtänyt kauhistunut kulinaristi -asteikolle. Mieheni sen sijaan on täysin vastakohtani eli ennakkoluuloton kaikki tänne vaan mikä liikkuu tai ei liiku -kulinaristi. Siksi minäkin joskus puolipakolla (ja toisinaan kyllä ihan ujosta uteliaisuudesta) maiselen jotain uutta.

Niin kuin esimerkiksi näitä kakkapökäleen näköisiä (kasvis)makkaroita.


Mies ei ole vege, mutta hän on viime aikoina innostunut kokeilemaan “lihakorvikkeita”. Itsehän en niitä ikimaailmassa söisi, ellen mieheni siivellä rohkenisi kokeilla. En kaipaa mitään lihaimitaatioita elämääni, sillä en ole kiinnostunut lihan mausta tai mistään muustakaan siihen (lihaan) liittyvästä.

Pakollinen välihuomio, ettei vahingossakaan kenellekään lennä hernemaissit nenään: Minulle on yksi lysti mitä muut syövät – ei ole minun asiani arvostella toisten evästyksiä ja samaa toki odotan muiltakin eli en kaipaa arvostelijoita omille ruokailutavoilleni.

Mutta asiaan, miltä ruma pökäle maistui?

Se maistui voimakkaasti rosemaryltä eikä oikeastaan paljon muulta, mikä tarkoittaa minun maailmassani hyvää. Siis mitä mauttomampaa ruokaa, sen enemmän se todennäköisesti on minun makuuni. Miehen mielestä pötkö oli nimenomaan mauton, mutta tekstuuri ihan jees. Olisi pinnalta saanut kuulemma olla rapeampi.

Eli ihme kyllä, voisin syödä tuollaista pötköä toistekin, joskaan en koe siihen mitään pakottavaa tarvetta.


 Tämä ei ole maksettu tai maksamaton mainos, ihan vaan tiedoksi.

Comments

 1. Kaikki tänne vaan mikä liikkuu tai ei liiku -kulinaristi. :-DDD

  Myös minun ukkelini on paljon minua ennakkoluulottomampi, vaikka en minäkään mikään kovin ennakkoluuloinen ole. Mutta en ikinä söisi esim. sirkkoja tai jotain ötököitä, vaikka Intiassa on joskus tainnut tulla syötyä vahingossa niitäkin. Rakkaissa Weetabixeissäni kun oli ötököitä, enkä tainnut saada ihan niitä kaikki pois. :-D

  Minusta nuo pötkylät näyttävät varsin herkullisilta! Tosin rosmariinista en pidä ollenkaan, joten saattaisivat jäädä minulta kuitenkin syömättä. Toisaalta nuo näyttävät kuitenkin olevan aika kevyttä syötävää (ainakin normimakkaraan verrattuina!), että pitäisi ehkä kumminkin kokeilla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, miehelle maistuu melkein mikä vain – ainakin kerran :D

   Minäpä olen syönyt sirkkoja, thaimaalainen toverini paistoi pannulla ja tarjoili. Olivat oikein rapsakkaita ja maukkaita, mutta ei hirveästi tehnyt mieli katsoa mitä suuhun laittaa :P

   Minä taas tykkään rosmariinista, siinä on ihanan raikas aromi.

   Delete
 2. Katsoin hetken pötkylöitä jauheliha patukoiksi.
  Kerran olen kasvismakkaroita ostanut ja paistanut. Jäi kerta kokeiluksi, maittavuus puuttui.

  Utelias olen pistämään suuhuni kaikenlaista, kunhan ei vaan enää liiku.
  Niin ja jollei haise pahalta.

  Lihaa (kana, kalkkuna) ja kalaa pitää saada, jotta tulee nautinnollinen ruokailu.
  Raavaan- ja sianlihan, sekä makkarat olen saanut karsittua pois ruokavaliostani.
  Kasviksia syön sellaisenaan tahi kypsennän.
  Hedelmiä ja marjoja syön semmoisenaan.
  Erilaisia mausteita on kiva kokeilla ruokiin, eikä aina tutulla tavalla valmistaa.

  Sushia tulee silloin tällöin syötyä. Alkuun hieman tökki raaka kala, mutta nopsaan totuin. :)
  ReplyDelete
  Replies
  1. Ovat kieltämättä “lihaisan” näköisiä pökäleitä, mutta eivät onneksi maistu missään mielessä miltään lihalta tai makkaralta.

   Mausteita en mielelläni ruokaani halua paitsi niitä tuttuja ja turvallisia ja erittäin mietoja. En kestä voimakkaita makuja, minulle tulee niistä huono olo.

   Delete
 3. Vähän rumat pökäleet, ehkä koska eivät ole sileät;D Mä olen tehnyt useastikin "makkaroita, mutta ne ovat olleet nätimpiä kuin nuo;D Mähän en syö lihaa, enkä kaipaa lihaa, mutta makkaroita kaipaan joskus, ja sen vuoksi teen niitä feikkimakkaroita;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä eivät tosiaan kauneuskilpailussa välttis menetyisi. Tosin mies kokeili eräitä toisia kasvismakkaroita ja ne olivat vielä rumempia ja maistuivat kammottavalta (olivat tosi voimakkaan makuisia eli mausteisia). Maistoin vain pienen palasen. :D

   Delete

Post a Comment

Kiitos paljon kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin, vaikka joskus vastaaminen voi hieman kestää.