Oman elämänsä kapellimestari


On alkanut vahvasti tuntua, että elän jossain melodramaattisessa farssissa. Oma rooli tuntuu tässä olevan lähinnä silmien pyörittely ja epätoivoinen yritys esiintyä kapellimestarina (yhdessä miehen kanssa).

Tähän mennessä tapahtunut.

Kaksi ihmistä karannut: Ensimmäinen on se kuuluisa tenaan karannut virtsa (mortgage broaker numero 1) ja hyvänä kakkosena eräs muuttofirma. Onneksi emme ole yhden muuttofirman varassa, vaan olen häiriköinyt useampia ja tulosta on tullut. Tänään tehdään parikin muuttoarviota. Että tässä ihan kilpailutetaan muuttofirmoja.

James (The Lakimies) on saatu kiinni karkuteiltä ja vaadittu raporttia. Edelleen julistaa, että odottaa ”jotain paperia” myyjäpuolelta.

Nyt jo Välittäjäkin on alkanut kysellä, missä James on, kun ei ole kuulemma pitänyt yhteyttä myyjän lakimieheen. James väittää, että on pitänyt (joo, tämän kuun alussa ilmeisesti kerran) ja moittii myyjän lakimiestä, kun hän ei kuulemma tee mitään.

Minusta tuntuu, ettei kumpikaan tee mitään muuta kuin syyttelevät toisiaan (en tosin tajua mistä: siitä, ettei kukaan jaksa tehdä mitään).

Välittäjä on ilmeisesti soittanut Jamesille, vaikka periaatteessa ei ole Välittäjän tehtävä kommunikoida meidän lakimiehemme kanssa. Se pisti kuitenkin Jamesiin vauhtia ja nyt on saatu katseltavaksi luonnos kauppakirjasta – tosin vielä puutteellisesta, koska eräitä tietoja puuttuu. Sellaisia tietoja, jotka myyjän lakimiehen pitää antaa.

Jamesin tehtävä olisi kuitenkin ollut (ja on yhä) vaatia ne ja pitää yhteyttä myyjän lakimieheen. Tosin kun ei pidä meihinkään yhteyttä, niin miksi keneenkään muuhunkaan. Meidän virheemme on ollut se, ettemme ole vahtineet riittävästi Jamesin touhuja vaan luottaneet, että AIKUINEN IHMINEN hoitaa hommansa itsenäisesti.

Lakimiesten radiohiljaisuudesta olin lukenut juttua ja netistä löytyy myös ohjetta lakimiehen valintaan. Meillä ei ollut paljon aikaa perehtyä Jamesiin (tosin kommunikointipuolen varmistimme, että se sujuu ja tässä on tulos), ja koska Välittäjä häntä suositteli, arvelimme että se riittää.

Ja kyllähän James lopulta on hommansa hoitanut. Tavallaan tämä on meidän vikamme, koska emme ole häiriköineet, painostaneet ja pommittaneet Jamesia jatkuvalla syötöllä, mikä on täällä ilmeisesti tapana, jos haluaa että jotain tapahtuu.

Tässä ohessa selvittelen omaa lautamiesdraamaa, joka sekin on kuin jostain huonosta vitsistä. Lykkäys onnistui ja uusi ajankohta on tammikuussa mutta kas kummaa - muuttoa ei ole otettu siinä huomioon. Pitäisi siis matkustaa hevonkuusesta Lontooseen tuomaroimaan.

Oletin, että tajuavat osoittaa minulle uuden Oikeuden uudesta kotikunnastani, mutta ei pitäisi oletella mitään. Täällä pitäisi vissiin opastaa, miten pitää toimia tai muuten saa selvittää ja korjata asioita puoli elämää.

Mielenkiinnolla odotan, mitä Hänen Majesteettinsa tuomioistuimesta vastataan. 


Kuvat nettimeemeistä.

Comments

 1. No voihan vee, kyllä siellä ovat asiat solmussa ja vinkurallaan. Luulisi, ettei aikuisia asiantuntijoita(?) tarvitsisi vahtia ja patistaa... voimia, voimia, voimia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä solmut alkavat nyt avautua, kun nämä lakimisten saamattomuudet tuli ilmi. :D Tänään lähetetään soppari takaisin allekirjoitettuna. Sitten vain sovitaan yhteinen aika, jolloin kaikki osapuolet suullisesti vahvistavat kaupan. Se tehdään puhelimitse. Eli loppusuoralla ollaan!

   Jurystakin tuli vastaus. Eivät voi tehdä osoitteenmuutosta (ja siten osoittaa minulle uutta paikkaa) ennen kuin olen muuttanut eli pitää ilmoittaa uusi osoite uudelleen, kun olen muuttanut. :D Tähän naamapalmu tai pari :D

   Delete
 2. Voi jestas sentään näitä käänteitä. Mä en saisi siellä varmaan ikinä mitään tapahtumaan, sillä inhoan yli kaiken sitä, jos jotakuta (alansa ammattilaista?) pitää patistella tekemään jotain. Tämä saattaa kyllä olla vähän suomalainen luonteenpiirrekin – luotetaan siihen, että ihmiset pitävät sanansa ja tekevät niin kuin on luvattu.

  Nää kuvat... :-D Miten olitkin löytänyt tekstiin niin täydellisesti sopivat kuvat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei tule patistelut minulta/meiltäkään luontaisesti, vaikka sinänsä kokemuksesta tiesimme että kaikkea pitää täällä vahtia ja monet asiat joutuu usein tekemään pari kertaa ennen kuin ne tulevat tehdyksi. Silti ajateltiin (näin suomalaisittain kohteliaasti), että annetaan työrauha lakimiehelle. Mutta se ilmeisesti tarkoitti Jamesin mielestä sitä, että hän voi olla tekemättä mitään.

   Iso ero kyllä on täkäläisessä asianhoitamisessa. Suomessa ainakin muinoin asiat yleensä tuli kerrasta hoidetuksi. Täällä ei edes tavanomainen asia (esim. joku osoitteenmuutos jonnekin) yleensä hoidu kerrasta, vaan se hoidetaan ensin kerran ja sitten huomataan, ettei sitä hoidettu ja hoidetaan toisen kerran :D

   Delete
 3. No kylläpä kuulostaa rasittavalta kaikki ja varsinkin tuo James! Asioiden kuuluisi tosiaan sujua ja ammatti-ihmisten hoitaa hommansa vähemmälläkin... En yhtään jaksaisi tapella tuollaisten kanssa. Toivottavasti siellä alkavat hommat nyt hoitua! Jaksamista teille! Niin ja tosi osuvat kuvat olet löytänyt! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. On kyllä ollut raskas prosessi ja erityisesti siksi, ettei tieto kulje. Se rasittaa tällaista viestintää opiskellutta erityisen paljon. Omasta taustasta on onneksi se hyöty, että osaan olla jämäkkä ja muotoilla asiat hyvin selkeästi. Tosin vaikka kuinka selkeästi ilmaisisi, niin täkäläiseen tapaan ei aina kuulu vastata suoraan vaan kierrellään ja selitellään. On todella rasittavaa! :D

   Delete
 4. Voe tokkeesa! Vastuksia tuntuu riittävän, kuin konsanaan sähköhenkilöllä (ennen sanottiin, kuin konsanaan sähkömiehellä)
  Mutta vaikeuksien kautta voittoon tai ainakin hyvään lopputulokseen. Pärjäilemisiä !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, selityksistä ei tosiaan ole pulaa toisin kuin teoista. Kyllä tässä on hetkittäin piukea olo, koska tuntuu että aivan turhaan tämä homma pitkittyy näiden tunarien takia ja kohtahan tässä lähtee kämppäkin alta.

   Delete

Post a Comment

Kiitos paljon kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin, vaikka joskus vastaaminen voi hieman kestää.