Äkäinen remonttipostaus

Sisältö: Avautumista kylppriremontista. Kuvituksena evakkomestamme, joka on bungalow jota Roope vuokraa kesäkaudella turisteille. Bungalowissa on kolme makkaria, olkkari, keittiö, kaksi kylppäriä ja iso piha-alue.

Remppa tuli ja meni ja minäkin tulin takaisin kotiin jo viikonpäivät sitten. Oli mukava evakkoaika muuten, mutta koska joutui himassa käymään antamassa ohjeita ja hakemassa kamaa, niin stressikäyrä pysyi punaisella.

Ja yllätys yllätys – remppa ei ole vieläkään valmis. Ei vaikka se venyi muutenkin. Remppaaja poistui rapakon taakse lomailemaan ja meidän kylppäristä puuttuu muun muassa lattia ja iso osa viimeistelystä on tekemättä. Eli remppa jatkuu joskus kun jatkuu.

Lattian lupasi suunnittelija eli Roope hommata laitettavaksi ensi tilassa, ettei sitä tarvitsisi kuukautta odotella, mutta eipä ole näkynyt saati kuulunut mistään mitään. Paitsi että.

Eilen illalla (kaksi viikkoa keskeneräisen remontin jälkeen) Roope (joka myös organisoi remontin) laitteli mailia, että voisko eräs Kalle* (neverheard) tulla huomenna (eli tänään lauantaina) katsomaan kylppärin lattiaa. Ei mitään kellonaikaa eikä mitään muutakaan infoa, onko kyseessä vain lattian pällisteleminen vai aikooko ihan tehdäkin jotain.

En vastannut mailiin, koska se tuli niin myöhään. En myöskään aio päivystää täällä himassa mahtaako joku tulla joskus vai ei. Lauantairutiineihin kuuluu miehen kanssa leikkiminen eli vaihteeksi liikuntailot kaksin. Yleensähän hortoilen yksinäni.

Poistumme aamukahvin jälkeen ja palaamme kun palaamme.

Olen kurkkuani myöten täynnä tätä remonttia, joka ei tunnu loppuvan ikinä. Ja jatkuvasti joku ramppaa täällä. Alkuviikosta kävi Antti the Sähkömies irrottamassa uuden tuulettimen, joka oli valmiiksi rikki. Eilen saimme tilalle uuden tuulettimen (joka muuten on ehjä, hallelujah) ja sitä varten piti taas soittaa Antti paikalle.

Minua vituttaa brittityyli, jossa lampsitaan kengät jalassa toisten kodeissa. Kestän se, jos pysyttelisivät poissa huoneista. Mutta ei, pitää lampsia paskakengät jalassa kokolattiamatoille. Tosin osa remppaväestä jo tietää sitä välttää, koska olen maininnut että me emme käytä kenkiä sisällä (paitsi rempan aikana, mutta silloin lattiat suojattiin).

Seuraavaksi rempataan olkkari. Kokolattiamatto saa lentää helvettiin ja tilalle laitetaan joko laminaatti tai vinyyli. Siihen sitten hommataan jotkut kauniit matot suomalaiseen tapaan. Roope kysyi, mitä järkeä on laittaa laminaatti tai vinyyli, jos aikoo laittaa maton lattialle. Hänen mielestään kannattaisi sitten laittaa kokolattiamatto. Jep jep, kulttuurieroja.

En ole kyllä valmis yhtään mihinkään remonttiin hetkeen. Ja seuraavan remontin ajaksi minun täytyy varmaan poistua oikeasti jonnekin helvetin kauas, koska pääni (eikä vatsani) kestä tällaista. Mies jo ehdotti, että lähettää minut Suomeen seuraavan remontin ajaksi. Itse ehdotin menolippua Marsiin.


*nimi muutettu, kuten joku saattoi arvata.

Comments

 1. I feel you! Tuo, ettei itse voi vaikuttaa remppaan, vaan että remppaajat hoitavat asiat omilla aikatauluillaa,n on kyllä syvältä. Ja kesken remppaa voidaan näköjään pitää myös lomaa.

  Kokolattiamatto on kyllä yksi niistä ihmetyksistä, joita ei lakkaa ihmettelemästä Briteissä. Vessoissakin on kokolattiamatto, muutamaan törmännyt.
  Suomessahan oli joskus sama muoti, kait joskus 70-luvun alussa, onneksi omaan lapsuudenkotiin ei sellaista mattoa hankittu.

  Jep, tule Suomeen, kun seuraava remppa koittaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu siis remontin arvioitu kesto oli kaksi viikkoa ja Riku The Builder (se sama, joka remppasi keittiön) olisi sen saanut valmiiksi ennen lomaansa ellei kaikkea tympeää olisi taas ilmaantunut (muun muassa väärää kamaa ja uusia sai odotella ja hommat seisoi siksi, kun asiat pitää tehdä tietyssä järjestyksessä eli Rikua en moiti tästä).

   Roope ei ollut nyt hoitanut omaa osuuttaan huolellisesti eli kamaa oli tilattu liian myöhään plus osaa ei lainkaan (mm. hana). Vituttaa, koska ei ollut eikä ole mikään halpa remppa, joten ottaa päähän ne huolimattomuudet, jotka olisi voitu välttää.

   Sitä en tiedä onko täällä tänään käynyt joku koputtelemassa oven takana poissa ollessamme, mutta ainakaan paikalla ollessamme ei ole eikä ole myöskään kukaan soittanut ja kertonut haluavansa katsella lattiaa. Että joopa joo. Tämä epämääräinen viestintä vituttaa myös.

   Ymmärrän kokolattiamattojen suosion täällä sinänsä, että kämpät ovat usein aika huonosti eristettyjä ja vetoisia, joten kokolattiamatto on siten kivempi jalan alla. Toisaalta ”irtomattojen” käyttäminen ajaa saman asian, koska harva nyt missään huoneen nurkassa lattialla lojuu. Tai en tiiä jos lojuukin, mutta meillä ei lojuta. :D

   Ainakin yhdellä saman taloyhtiön naapurilla on muuten vessassakin kokolattiamatto. Milloin lie viimeksi vaihdettu (ei varmaan ikinä). Meillä ei ole missään kämpässä täällä ollut kokolattiamattoa kylppärissä, koska meillä on ollut kriteeri ettei kylppärissä ole kokolattiamattoa. Ihan pimeä tapa.

   Tulipas pitkä kommentti ja avautuminen. Noh, sellasta remppa nähtävästi teettää. Ja joo, oman mielen- ja suolistoterveyden nimissä seuraavan rempan vietän Suomessa!

   Delete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.