Cumbria tutuksi: Pikkiriikkinen Thornthwaite ja pala metsää

Hyppäsin maanantaina dösään ja matkustin Thornthwaiteen. Keswickistä sinne on matkaa vain noin kuutisen kilsaa, mutta kun on menossa vaeltamaan, ei tee mieli kävellä ”turhia” matkoja teitä pitkin (tosin takaisin kävelin).

Päätie, jonka varrella on dösäpysäkki.

Fillarikautena olisin polkenut Kertulla sinne, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi korkata fillarikautta. Silmien vuotamisen takia tarvitsen kohtuulämpötilat voidakseni polkea suht. kuivin silmin eli että näkisikin jotain (esim. lukuisat potholet teissä: osa on niin isoja, että niihin voi vaikka pudota!).

Mutta mitäpä on Thornthwaitessa? Kuulkaa, ei varsinaisesti mitään – ei edes pahemmin asukkaita. Tai no, ilmeisesti siellä on 187 vakiasukkia, mitä on kyllä vaikea uskoa, kun ei siellä mielestäni niin paljon ole edes rakennuksia ja iso osa rakennuksista on lomamökkejä tai -huoneistoja ja Bed&Breakfasteja tmv. Mutta uskokaamme lukua nyt kuitenkin, koska vuonna 1861 siellä on asunut kuulemma 153 ihmistä. Muuttovoittoa siis!

Thornthwaite Galleries

Thronthwaitessa on toki myös kirkko (en käynyt koska oli väärällä suunnalla, sori siitä ei kun ei soria sittenkään) ja Galleria, joka ei ollut auki. Ei muuten ollut ensimmäinen kerta, kun pällistelin pihamaalla suljettuja ovia. Jälkikäteen tarkistin aukioloajat ja eihän se nyt herran jestas maanantaisin ole auki!

Ihmissaldo nolla eli hyvä saalis.
 
Vaan eipä mitään, en mennyt Thornthwaiteen kulttuurimatkalle vaan ulkoilemaan. Sieltä nimittäin lähtee useita reittejä Whinlatterin metsään ja olin metsätuulella. Whinlatterin metsästä pidän, koska se on havupuuvoittoinen. Rakastan havunneulasten tuoksua, jotka eivät tosin tähän aikaan vuodesta vielä tuoksu. Eräs lempituoksuni on auringon paahtama havunneula sammalpedillä.
 
Talojen takaa alkaa Whinlatterin metsäalue.
 
Whinlatterissa tehdään talvisin metsänhoidollisia toimenpiteitä eli suljetaan osa reiteistä minun kiusaksi kolmeksi kuukaudeksi. Olen kolunnut Whinlatteria aika tehokkaasti, mutta vielä on alueita ja reittejä tsekkaamatta.
 
Whinlatter Forest
 
Jospa ensi kuussa pääsisi tutkimaan uusia polkuja. Whinlatterilta pääsee myös könyämään useille fellseille, joille tosin olen könynnyt aiemminkin. Mutta haluan nousta eri reittejä: en ole Whinlatterin kautta noussut kuin parille.


Oli hyvä sää, tarkeni heittää rundin kokonaan ilman takkia pitkähihaisella.


Alla linkkejä postauksessa mainittuihin paikkoihin:


Comments

  1. No, jo on tyhjä kylä, vaan upean näköisiä metsäpolkuja!
    Toivottavasti ilmat lämpenisivät ja päästäisiin silmien vuotamisesta. Sama ongelma täällä. Kyynelissä kuljen kaiken talvea, ärsyttävää.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tyhjää on, kun ei siellä varsinaisesti mitään ole. :D

      Juu, viima kostuttaa vielä silmät, jos pyöräilisi (kävellessä onneksi ei enää). Kun on lämpimämpää, ei minulla silmät enää vuoda edes pyöräillessä. On kyllä ärsyttävä vaiva, johon ei edes silmätipat auta (olen kokeillut kaikenlaisia!).

      Delete
  2. Nämä pikkukaupunkijuttusi ovat hurmaavia.
    Narsissit näkyvät kukkivan. Mikä mahtaa olla tuo tokakuvasi muurin takana kukkiva pensas?
    Havunneulasten ja myös havupuiden pihkan tuoksu ovat ihania kesätuoksuja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, ihana kuulla! Thornthwaite on kylä, ei edes pikkukaupunki. Siellä ei ole mitään palveluja, ei edes huoltoasemaa saati kauppaa.

      Toisen kuvan kukkiva puska on Camellia: ne ovat täällä nyt kukassa kirskikkapuiden ja magnolioiden ohella. Ovat yleensä kukassa samaan aikaan narsissien kanssa. Lumikellot ja krookukset ovat pääasiassa jo kukkineet (ovat kevään ekat kukkijat).

      Kyllä havupuut ja pihka – ihana yhdistelmä! Ne tuovat mieleeni Suomen ja tiedostan sen olevan eräs syy, miksi rakastan nimenomaan havumetsiä. Niissä on jotain tuttua ja kotoisaa, niiden tuoksut tuovat mieleen muistoja <3

      Delete
  3. Metsäpolut ovat hyvin houkuttelevan näköisiä. Minäkin varmaan ramppaisin ne kaikki, jos siellä elelisin.
    KIvan näköinen pikkukaupunki. Siisti, eikä liikaa porukkaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thornthwaite on pieni kylä, jossa ei ole palveluja (paitsi kirkko). En tainnut tosin sitä mainita tekstissäni. Keswick, jossa asun, on pikkukaupunki.

      Vasta tänne muutettuani otin selvää mitä konkreettista eroa on villagella, townilla ja cityllä. Cumbriassa on käytännössä vain yksi city ja se on nimeltään Carlisle. Keswick, jossa asun, on town (“pikkukaupunki”). Thorntwwaite on village eli kylä.

      Täältä ei kyllä ihan heti nuohottavat paikat lopu, vaikkei jaksaisi kovin kauas edes mennä. Ja hyvä niin!

      Delete
  4. Oppia ikä kaikki. Opin, että on olemassa Cumbria, siellä järviä ja metsää.

    ReplyDelete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.