Taidesaaressa


Eel Pie Island on pieni suljettu saari Thamesissa. Saarella on mielenkiintoinen historia, josta voit lukea enemmän muun muassa täältä (enkuksi). Nykyään saarta asuttavat lähinnä taiteilijat, jotka avaavat työpajojensa ovet taviksille kahdeksi päiväksi pari kertaa vuodessa, yleensä joulukussa ja kesä- tai heinäkuussa.


Viime viikonloppuna oli joulukuinen avointen ovien päivä. Pyrin käymään saarella ainakin kerran vuodessa. Tämän vuoden kesäaukiolon missasin, koska olin jossain reissussa.


Olen aiemminkin postannut Ankeriaspiirakkasaaresta (joulukuu 2014 ja kesäkuu 2017), joten kirjablogiani (Kartanon kruunaamaton lukija) seuranneille saari lienee tuttu ennestään. Mutta minä en koskaan kyllästy saareen, se on sama mutta kuitenkin hieman erilainen joka kerralla. Ja tokihan esillä oleva ja myytävä taide vaihtuvat.


Rakastan saaren tunnelmaa, sen epäsovinnaisuutta, luovuutta ja kekseliäisyyttä.Joskus olo on hieman päätön, toisinaan kädetön.


Comments

 1. On tuo vaan niin upea paikka, ehkä joskus pääsen tuonne ihan livenä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olisi kyllä ihan mahtavaa kierrellä tuolla kanssasi!

   Delete
 2. Kiehtova paikka.
  Oman säväyksen antaa vuodenaikojen vaihtuminen.
  Aika myös jättää patinansa saaren taiteeseen/esineisiin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Mielestäni vastasin sinulle, mutta nähtävästi onnistuin hukkaamaan kommenttini.

   Mutta siis todellakin, tunnelma on erilainen vuodenajasta riippuen. Itse tykkään enemmän kesästä, koska paikka on jotenkin ihanan viidakkomainen silloin. Aika tosiaan myös muuttaa ja kuluttaa, vie pois ja tuo uutta tilalle. :)

   Delete
 3. Upea paikka! Kiitos, että postasit tästä, sillä minä olen (muistaakseni) missannut aiemmat kerrat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin on, kuvat eivät edes tee oikeutta sille. :) Aiemmat kuvat ovat kirjablogissani - sinne muut kuin jollakin tavalla kirjoihin liittyvät jutut jotenkin hukkuvat muun sekaan.

   Delete

Post a Comment

Kiitos paljon kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin, vaikka joskus vastaaminen voi hieman kestää.