Sheffieldin kätketty helmi

No niin, kaikki hyvä loppuu aikanaan ja niin loppui reissukin. Tosin täytyy sanoa, etten tiedä olisinko kauheasti pidempään jaksanut patikoida, sillä säät olivat... Hmm, sanoisinko melko kosteat ja pahemmaksi muuttuivat. Vaan eivätpä ne patikointia estäneet, koska enhän ole sokerista tehty (paitsi nyt taas kotiin palattuani olen).


Mutta patikoista myöhemmin, mennään hetkeksi Sheffieldiin (South Yorkshiressa) joka oli ensimmäinen etappimme matkalla Lake Districtille. Toki Järville olisi voinut ajella suoraankin ajoajan ollessa noin viitisen tuntia (Lontoosta), mutta yleensä tykkäämme tsekata jonkin kaupungin matkalla ja myös tehdä ns. aloituslenkin.

Välihuomio: Koska tämä ei ole mikään matkablogi eikä minua kiinnosta ladella netistä helposti löytyviä faktoja, jätän sellaiset suosiolla pois postauksistani ja keskityn muihin asioihin tai asiattomuuksiin. Faktoista ja vastaavista kiinnostuneet voivat klikata linkkejä ja lukea sieltä lisää. Se, että jätän faktat pois ei tarkoita ettenkö olisi niistä tietoinen ja ottanut selvää. En vain näe aiheelliseksi niitä toistaa blogissani eli kysyä kyllä saa, jos jotain tulee mieleen. Välihuomio päättyy.

Sheffield Town Hall ja Peace Gardens, viktoriaanista goottityyliä.


Sheffieldin keskusta on melko erikoinen sekoitus rupua, remppaa ja sekä modernia että vanhaa loistoa. Keskustasta iso osa oli rempassa, mutta osa huoliteltua ja valmista. Yövyimme aivan ytimessä, taustalla näkyvässä Novotel-hotellissa. Hotelli on perushieno eli persoonaton, mutta ei siis mitään valittamista. Minulle on melko lailla sama, missä yövyn kunhan en sillan alle joudu.


Hotellin kupeessa on Winter Garden, joka on ihan söpö keidas. Minun makuuni ovat kuitenkin enemmän - tietenkin - rupu ja goottilaisuus.


Saapumispäivän ohjelmaamme ei kuulunut muuta kuin tutkia kaupunkia ja illalla mättö Cosmo-buffetissa, jossa on kivasti syötävää vegeille. Buffetit ovat helppoja ja siitä kivoja, että tulee minunkin joskus testattua jotain uutta makua.

Mutta ennen illallista kävimme hautausmaalla. Olin tehnyt taustatyöni hienosti ja löytänyt Sheffieldin "kätketyn helmen" eli General Cemeteryn, jonka halusin ehdottomasti tsekata. Käveltiin siis sinne (on vain reilun kilsan päässä keskustasta).


Hautausmaa on kukkulalla, josta avautuu maisema asutusalueelle. Maasto on mäkistä, mikä tekee paikasta sekä kiehtovan että erikoisen - ja erittäin idyllisen.


Hautausmaan kirkko on suljettu, sen ikkunat peitetty ja ovi teljetty. Mielikuvitukseni laukkasi jo ihan toisissa sfääreissä ja alueelta sain hyvää matskua kuvajuttuihin.


Ei tarvinne erikseen mainita, että ei tuottanut paikka pettymystä. Ehdottomasti paras kohde (subjektiivinen mielipide) koko Sheffieldissä!


Yhden fiilistelykuvan jo väänsin.


Tällainen oli reissumme ensimmäinen päivä eli perjantai. Lauantaina heitettiin se aloituslenkki Peak Districtillä. Palaan siihen seuraavassa postauksessa, olipahan nimittäin maisemat!

Comments

 1. Hienolta näyttää Sheffiledissäkin, ja tuo hautausmaa..... Viimeinen kuvasi on mahtava, kuin jostain kauhukirjasta;D Olen ollut 3 kertaa Englannissa, mutta aina Lontoossa, joten ihan mielenkiintoista katsella kuviasi muista paikoista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, oli se ihan kiva kaupunki, mutta en olisi jaksanut siellä kauemmin vanheta :D Hautausmaa oli kyllä komea ja spooky!

   Kiva, että Brittilä kiinnostaa, itse olen kolunnut tätä saarta jo enemmän kuin Suomea, vaikka olen Suomeakin kierrellyt.

   Delete
 2. Nuo viktoriaaniset rakennukset ovat kyllä upeita, samoin ruputalot.
  Mutta tuo hautausmaa, vau! Mahtavaa kuvamateriaalia ja tuo sinun muokkauksesi on hyisen tunnelmallinen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, vanha on kaunista, vaikka olisi kulahtanutta. Hotellimme lähipiiri oli modernimpi (tosin kaikki oli ihan liki, keskusta on melko pieni) ja minusta siten tylsempi ja "betonisempi". Hautuumaa vei kyllä jalat alta ja silmät päästä! :D

   Delete
 3. Upeita kuvia. Hautausmaa kiehtoo minuakin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, täkäläiset hautausmaat ovat varsinaisia nähtävyyksiä! En ikinä kyllästy niihin (toivottavasti, heh) <3

   Delete

Post a Comment

Kiitos paljon kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin, vaikka joskus vastaaminen voi hieman kestää.