Järviä järvillä

Derwentwater

Paljon olen jauhanut blogissani järvistä, mutta suurin osa järvialueen kuvista on vuorilta. Jospa hiukan niitä järviäkin nyt sitten, kun kerran sinne (Lake Districtille, Cumbriaan) ollaan taas menossa parin viikon kuluttua. Kyseessä on jälleen patikointimatka, ei siis mitään lojumista rannalla.

Derwentwater

Ellen ihan väärin muista vierailimme Järvillä ensimmäisen kerran vuonna 2013. Olin lukenut alueesta jostain ja minulla oli pakkomielle päästä sinne. Se olikin sitten rakkautta ensi silmäyksellä ja olemme palanneet Järville lähes joka (ellei jopa joka) vuosi sen jälkeen. Aiemmin kävimme patikoimassa myös Jenkeissä, mutta kyseisestä maasta meni maku Trumpin myötä.

Derwentwater

Tällä kertaa yövymme viidessä eri paikassa, joista teemme päiväpatikat vuorille. Reitit on katsottu valmiiksi, mutta tietenkin säiden mukaan on mentävä. Tarkoitus on siedättää korkeanpaikankammoa ja osa reiteistä ei sovi tehtäväksi, jos sää on huono. Meillä on kuitenkin varareitit paskoja säitä varten, jotka tuskin voivat olla niin haastavia kuin alkukeväällä.

Windermere

Alla oleva kuva on Buttermerestä. Olen kirjoittanut siitä aiemmin, yövymme siellä tälläkin kertaa muutaman yön.

Buttermere

Vielä on paljon kulkemattomia reittejä, koluamattomia huippuja.

Crummock Water

Crummock Water

Minä lähden sinne, missä sielu lepää ja silmä saa rauhan. Maisema pysyy paikallaan, ellei tuuli sitä heiluta. Muuten on hiljaista ja tyhjää.

Wastwater

Paitsi että onhan vuorilla toki muitakin patikoijia, mutta lääniä on kuitenkin sen verran että melko rauhassa saa olla.


Tässä on Lakesin syrjäisin INN, Wasdale Head Inn - brittiläisen kiipeilyn syntypaikka. Yövyimme siellä viime kesänä ensimmäisen kerran ja yövymme tänäkin kesänä. Aivan ihana paikka, jossa ei kerta kaikkiaan ole mitään. Ei siis kauppoja tmv. Vain tuo pubi ja hotelli.

Wasdalen kupeessa on Englannin korkein huippu, Scafell Pike. Kiipesimme sinne viime kesänä ja mahdollisesti kiipeämme tänäkin kesänä, mutta hieman eri reittiä.

Tässä vain osa järvistä, on niitä enemmänkin. Kuvat viime kesältä.

Comments

 1. Ihastuttavat maisemat patikoinnille.
  Hyvää juhannuksen aikaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitokset, en malttaisi odottaa että pääsee patikoimaan!

   Delete
 2. Ihan uskomattomia maisemia! <3 Kunpa pääsisikin patikoimaan tuonne... :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tykkäisit, olen satavarma! :) En varmaan ikinä kyllästy noihin maisemiin ja jokainen huippu näyttää erilaiselta ja avaa erilaiset näkymät. Ja jokainen kyläpahanen tai se pelkkä hotelli&pubisysteemi on tunnelmaltaan ihana ja kotoisa <3

   Delete
 3. On siellä upeat maisemat! Ei ihme, että viihdyt siellä niin hyvin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No kyllä on, en olisi joskus aikoinaan uskonut, että täältä löytyy paikka johon haluan palata kerta toisensa jälkeen ja joka kerta on aina uusia polkuja kuljettavana <3

   Delete

Post a Comment

Kiitos paljon kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin, vaikka joskus vastaaminen voi hieman kestää.