Pakkolepoa Thames Dittonissa

 

Seksihelteet päättyivät komeaan raekuuroon reilu viikko sitten. Osa rakeista muistutti tosin enemmänkin jääpaloja kuin rakeita. Isoimmat olivat pingispallon kokoisia. Onneksi en sattunut olemaan ulkona juuri tuolloin – siellähän olisi voinut vaikka reikiintyä tai täräyttää aivonsa. Kuvasin ropsua ikkunasta, tässä linkki videoon jääpaloista kiinnostuleille.

Jääpalakuuron jälkeen onkin pidellyt niin epävakaisia säitä, etten ole oikein kunnolla päässyt polkemaan. Toki olen väkisin polkenut, jos vain jonkinlainen säällisesti sopiva rako on ilmestynyt, mutta omaan makuuni silti liian vähän. Ja joo, on lähtenyt tämäkin puuha lapasesta ja alkanut muuttua pakkomielteiseksi. Toisaalta siis ihan hyväkin, että tuli säiden takia pakkolepoa.

Minulla on uusi hengailupaikka. Se on ihastuttava pikku kylä nimeltä Thames Ditton, joka - yllätys yllätys - sijaitsee Thamesin kupeessa (meiltä about kymmenen kilsaa etelään). Helleaallon (täällä asteet yli kolmenkymmenen) aikana ei tehnytkään enää mieli fillaroida Lontoossa, koska kaupungissa kuumuus korostuu. Olenkin viime aikoina harrastanut maakuntamatkailua ja tehnyt vaikka mitä löydöksiä, joista tämä Thames Ditton on yksi.

Olen kehitellyt mukavan fillarireitin, jonka voi polkea vaikka ilman aivoja eli ei tarvitse tutkia karttaa, kun sen osaa. Minulla on useita tällaisia ”aivottomia reittejä”, jotka valitsen poljettavaksi silloin kun en jaksa navigoida tai nähdä mitään uutta. Liiallinen viriketulva nimittäin tuppaa pistämään aivoni ylikierroksille, joten joskus haluan vain polkea – aivottomasti.

Britit tykkäävät liikenneympyröistä, tässä korea Dittonin liikenneympyrä.

Toki maisemista voi nauttia ilman aivojakin eli pidän tästä Ditton-lenkistä, koska se on maisemallisesti niin kaunis polkea. Dittonista löytyy jopa  venesatama, oikea köyhän naisen Florida!

Satama on tosin suljettu eli piti sitä pällistellä aidan takaa. Oikein vilkkaalla mielikuvituksella varustettu yksilö näkee tuossa Evergladesin ja krokotiileja.

Tämä fillari on ruostumisessa hieman pidemmällä kuin omani, jossa on vasta pisamia tangossa ja muutamat ruuvit kauttaaltaan ruosteessa.

Kaikki yllä olevat kuvat on Thames Dittonista eilen. Sen sijaan seuraavat kuvat, joissa esittelen Dittonin helmen (subjektiivinen mielipide), ovat viime viikon tiistailta eli 11.8. Olen tosiaan rampannut Dittonissa aika urakalla, koska tykkään ihan vain hengailla siellä. Siitä on tullut minulle sellainen hyvän mielen paikka.

Ja kas tässä se helmi, tadaa! Tai siis katunäkymä ennen kuin pääsemme helmeen...

Jaahas, Bloggeria ei enää huvitakaan ladata kuvia. Näin käy valitettavan usein tämän uuden Blogger-alustan kanssa. Ärsyttää, koska olen nopeatempoinen ihminen enkä jaksa odotella puolta päivää jonkin typerän kuvan latautumista, joka ei välttis edes ikinä lataudu.

Joten saanpa tässä raivarit ja pistän postauksen ulos ja esittelen sen helmen joskus toiste. Saatana. 

Yritän vielä kerran ja nyt se sitten latautui sukkana. Noh, jatketaanpa.

Tämä katunäkymä on vain niin KAUNIS, ei voi mittään! Silmä lepää.

 

 

Rannalta johtaa silta saareen. Saari on asuttu ja sinne pääsevät vain siellä asuvat. Sillan portissa on koodilukko.

Tästä pienestä rannasta on tullut keitaani.

Kaivan eväät esille ja nautiskelen.

Comments

  1. Siellä on kyllä uskomaton määrä kiinnostavia paikkoja ihan lähimaisemissa, ja vaihteluakin löytyy. Tässähän tulee suorastaan kateelliseksi. :-)

    Thames Ditton on kyllä valloittava! <3 Katselin katuja, että ne näyttävät todella autioilta. Ei taida tilanne olla siellä ainakaan paranemaan päin?

    Mä kävin kanssa tänään pyöräilemässä, ja olen jo vähän tympääntynyt täkäläisiin pyöräilymaisemiin. Jos haluaa länteen päin, niin on aina poljettava tuon perhanan Lauttasaaren läpi. Lauttasaaressa ei ole mitään vikaa (<3), mutta Lauttasaaren silta on ollut korjattavana jo ties kuinka kauan, ja pyöräilyväylä on ihan uskomattoman kapea. Lauttasaaren läpiajo sitä pääkatua pitkin on myös aika tylsä, kun sitä tarpeeksi monta kertaa polkee, ja siellä toisessa päässä on ihan kaamea ylämäki takaisinpäin tullessa. Keskuspuistossa olen käynyt pari kertaa, mutta siellä on loppujen lopuksi aika synkkää, ja kaupunkiin en ole vielä arvannut lähteä seikkailemaan, kun pelottaa, jos joutuu ajamaan autojen seassa. Tulipas avauduttua (sori <3).

    ReplyDelete
    Replies

    1. Lontoo on kyllä paratiisi vaihtelunhaluiselle ihmiselle. Joskus ei tarvitse siirtyä kuin pari korttelia johonkin suuntaan ja tuntuu kuin astuisi aivan toiseen maailmaan!

      Koska en ole ennen Koronaa käynyt Dittonissa, en tiedä millaista siellä mahdollisesti olisi “normioloissa”, mutta vahvasti veikkaan että aika samanlaista. Se on kuitenkin sen verran syrjässä, ettei se ole turistimesta. Lisäksi elokuu on täällä melko yleisesti monilla lomakuukausi, joten Britit parveilevat todennäköisesti jossain muualla. Esim. rannikkokaupungeissa ja ovat buukanneet reissuja muuallekin Eurooppaan.

      Tässä meidän keskustassa alkaa olla normi meininki miinus ulkomaalaiset turistit eli kadut täynnä paikallisia, jotka kulkevat rinta rinnan ja jyräävät päälle, ellei väistä. Eli alkaa olla sama meininki kuin ennen Koronaa, turhan harvaa kiinnostaa pitää etäisyyksiä. Maskinaamoja näkyy, tosin monilla maskit roikkuu päässä miten sattuu.

      Lauttasaarenkin alue on varmaan muuttunut aika paljon. Tai ainakin se sillan edusta, kai? Siitä on niin kauan kun olen sielläpäin edes känyt, niin en enää muista, apua! Oletko käynyt Munkassa, siellä on ihania maisemia! Polkaset rantoja pitkin? Käsittääkseni Hietsusta asti melkein pääsee rannan tuntumassa polkemaan eli ei tarvitse autojen sekaan mennä. Vai oletko jo testannut sen reitin? Täällä saa avautua! <3

      Ymmärrän tuon autojen seassa ajelun pelon. Minulla se aktivoituu edelleen joskus, mutta sitten kun vain menee, niin se hälvenee. Mutta kun keväällä aloin pitkän tauon jälkeen fillaroida, niin olin suoraan sanottuna aluksi kauhuissani. Silloin minua auttoi sellainen suunnitelma että jos alan panikoida niin sitten vain pysähdyn (en siis keskelle tietä, vaan hakeudun kävelytielle) rauhoittumaan. Ei ole kertaakaan tarvinnut noin tehdä, mutta tieto siitä että tilanteesta pääsee kyllä pois jos alkaa liikaa ahdistaa, auttaa itsessään. <3

      Delete
  2. Oletpa löytänyt oikean helmen, ihastuttavan näköinen paikka <3 Ja suht lähelläkin vielä kotiasi. Kylä kuin englantilaisesta tv-sarjasta!

    No, jopas heitti rakeita! Niillähän olisi voinut täyttää grogilasin. Ei sitten tullut mieleen vai????

    Seksihelteet loppuivat täällä viime yönä, nyt sataa. Lämmintä on kyllä vieläkin parikymmentä astetta.

    ReplyDelete
    Replies

    1. Juu, tuonne saa tehtyä kivan ympyrälenkin, jolloin tulee lenkillekin vähän enempi pituutta. En tykkää samaa reittiä ajaa mennen ja tullen. Ja on todellakin ihastuttava kylämeininki siellä eikä ole ihmisillä katuja pilattu! <3

      Olisi voinut lasi mennä rikki, jos olisi siihen yrittänyt jäätä pyydystää. Muuten toki hyvä idea! :D

      Ei täälläkään tarvitse vielä palella, yli parikymmentä astetta on päivittäin. Tänään näyttäisi olevan esterinpersepäivä, mikä ei toisaalta haittaa koska minulla on hammaslääkäri eli päivä on anyway pilalla.

      Delete
  3. Mukavan näköinen kylä! Arkkitehtuuria ei voi kuin ihailla. Salaperäisiä tuollaiset suljetut saaret :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä, näissä maisemissa on kiva silmää lepuuttaa. Olisi kiva tuonne saareen päästä käymään, se näyttää tosi kiehtovalta vastarannalta katsottuna! Vaan eipä ole asiaa sinne.

      Delete
  4. Varmasti kivaa bongata aina(tai melkein aina) uusi fillarointireitti. Jännittävää se on, kun ei ihan tasan tarkkaan tiedä, mitä seuraavan kulman takana on.
    Hyvännäköistä kaupunkimiljöötä näyttää olevan. Aika hiljaista, mutta korona kait siihen isoin vikapää.
    Sinä etsin pyöräillen kivoja helmikohteita, minä kuljeskelen pitkin soita ja vaarojen rinteitä viipyillen lempipaikoissani.
    Helteet täällä katosivat eilisen ukkossateen mukana. Ei nytkään kylmää ole, vain syksyin tuoksuista viileyttä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä, fillaroidessa näkee tosi paljon uusia maisemia ja kaikkea erilaista. Ihan kuin olisi matkoilla: maisemat muuttuvat niin paljon riippuen siitä, mihin polkee.

      Otaksun, että tuo Ditton on aina noin hiljainen eli en usko sen johtuvan Koronasta. Tuossa Sadulle jo asiasta juttelinkin. On niin syrjässä tuo kylä, ettei sinne oikein kenelläkään ole mitään asiaa. Paikalliset lienevät lomailemassa jossain.

      Suot ja vaarojen rinteet kuulostavat hyviltä paikoilta kulkea <3 Jos ei maailma taas kaadu, lähden itsekin ensi kuussa korpimaisemiin patikoimaan.

      Delete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.