Samaa safkaa viikosta toiseen

 

Kolme viikkoa on kuljettu ylös ja alas kukkuloita, joita vaatimattomiksi vuoriksi voi myös kutsua. Minulle juuri sopivia ja haastettakin saa reiteistä riippuen. Ja säästä: sää tuo muassaan omat haasteet.

Matkaan lähdimme varhain perjantaiaamuna (18.9.). Ajomatka Järville kestää viitisen tuntia. Heitimme matkan puolivälissä lenkin Peak Districtillä (kuvia Instassani @eleinaw), ettei pylly ihan puudu penkkiin. Siitä sitten jatkoimme ensimmäiseen kohteeseemme eli Buttermereen. Olen Buttiksesta aiemminkin kirjoittanut (pähkinänkuori: ei juuri mitään keskellä ei mitään).

Tämän potauksen kaikki kuvat ovat Buttermerestä tekemiltämme patikoilta. Viivyimme Buttermeressä viikon ja joka päivä patikoitiin.

Korona on muuttanut sen verran käytäntöjä, että aamiaisaika piti varata edellisenä päivänä (otimme kaikille päiville varhaisimman kattauksen), samoin piti täyttää lappu johon rastittaa mitä haluaa. Systeemi ei oikein toiminut, sillä laput tuppasivat mystisesti katoamaan. Joskus ne löytyivät, joskus eivät. Aivan varmasti jätimme laput oikeaoppisesti respaan, joten en tiedä mitä niille tapahtui matkalla keittiöön. Noh, ruokaa silti saatiin.

Ja muuten, herra huoneesta 10 asui edelleen hotellissa! Toki hänen on täytynyt asua jossain muuallakin tässä välissä, koska täällä olivat kaikki majoitusliikkeet useamman kuukauden suljettuna keväisen lockdownin aikaan. Veikkaan, että herra 10 on jonkin sortin professori, joka tekee jotain tutkimusta tai vastaavaa.



Palataan vielä ruokaan. Olen sellainen ihminen, joka voi syödä samaa ruokaa vaikka viikon, tarvittaessa vaikka kuinka kauan. Ja nyt tämä piirre tuli tarpeeseen, sillä vaihtoehtojen puuttuessa todellakin söin täysin samaa sapuskaa aamuin ja illoin koko Buttermeressä viettämämme viikon ajan. Tällä kertaa ei tosin yhtään fine diningia, ainoastaan pubiruokaa.



En myöskään koskaan syö patikoiden aikana. Jotkut pitävät eväshetkiä ja muita taukoja. Me emme pidä. Toki kuvia otetaan (minä otan) ja ihmetellään maisemia, mutta ei mitään istumisia tai muita lepäilyjä harrasteta. Vedetkin imetään suoraan vesipussista (Camelbak, tämä ei ole mainos mutta tästä voi tsekata millainen pussi on kyseessä jos kiinnostaa - aivan pakollinen varuste pitkillä patikoilla mielestäni). Voi kätevästi hörppiä kesken kulkeutumisen. Kaikki 6+ tuntia vaan putkeen jalkojen päällä. Minulla on kyllä repussa varmuuden vuoksi energiapatukka mukana, jos voimat loppuvat: ei tarvinnut kertaakaan sellaiseen turvautua. Miehen piti muutaman kerran.

Tosin erään patikan päätteeksi olin niin loppu, että meinasin oksentaa. Omituista, koska en huomannut liikkuessa mitään ja jaksoin hyvin. Vasta ihan lopussa yhtäkkiä väsähdin, mutta muutama suolapähkinä pelasti tilanteen.



 

Ekat pari päivää saimme patikoida komeissa säissä. Sitten esteri alkoi esitellä hanuriaan, mutta sepä ei meitä pidätellyt. Paitsi yhtenä päivänä oli pitäydyttävä maan tasalla, sillä tuuli ja sade olivat sen verran rankkoja, ettei "ylämaailmaan" olisi ollut järkevää mennä.


Alla kuva "ylämaailmasta" eräältä supermärältä patikalla. Tässä vaiheessa ei vielä sadellut, vaikka pilvessä olimmekin. Minuutti kuvan ottamisen jälkeen esterin hanuri repesi eikä ole kuvia loppupatikalta, joka oli melko kaamea koska reitillä oli paljon kiipeiltävää ja sade teki kivistä superliukkaita. Hieman kuumotti joissakin kohdin, mutta mustelmia lukuun ottamatta selvisin ehjänä.

 Buttermerestä siirryimme viikoksi Keswickiin. Siitä seuraavassa postauksessa. Ja muuten, vaikka minulla nykyään on Instagram, en ole lopettamassa bloggaamista. Pyrin valitsemaan blogiini hieman erilaisia kuvia kuin Instaan eli jos haluat seurata molempia, niin ihan samaa tuubaa ei ole tarjolla. Instani on private, mutta hyväksyn oikeat ihmiset. Pidän tilin suljettuna, koska en jaksa kaiken maailmaan neurokirurgeja ja kuninkaita, jotka haluavat tsättäillä paskaa tmv.

Ps. Kuvien sommittelu ja muukin sijoittelu on epäsymmetristä ja rumaa, koska Bloggerin uusi versio ei nähtävästi edelleenkään toimi kunnolla. Melko paska uudistus, sanon jälleen kerran.

Comments

  1. Oi, mitä maisemia <3 Ihanaa, ihanaa! Edes Esteri ei pilaa noita näkymiä!

    Herra 10! Asuiko edelleen kymppi-huoneessa?

    Minä en pärjäisi ilman ruokataukoja noista patikkareissuista. Veren sokeri alkaa laskea jo normaalioloissakin kolmen-neljän tunnin välein.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Kyllä esteri sen verran pilasi, ettei voinut jokaiselta patikalta kuvia ottaa hanurin soidessa sen verran anteliaasti ja raikkaan syystuulen puhallellessa vaatteet melkein pois päältä :D

      En tiedä, missä huoneessa Herra 10 nyt majaili, mutta veikkaan että samassa. Miksipä hän sitä vaihtaisi, kun samat vaatteetkin oli päällä kuin viimeksi. Aina siististi pukeutunut!

      Juup, yksilöllisiä eroja. Minulta lähtee ruokahalut liikkuessa ja verensokerit pysyy aika tasaisena vissiin. Normioloissakin pitelen pitkiä välejä syömisissä eli minun kroppa tykkää pätkäpaastosta. Vettä toki pitää juoda runsaasti.

      Delete
  2. Upeita maisemia! Nostattaa vaelluskuumetta...

    Minä en pysty vaeltamaan ilman evästä, kuolo takuulla korjaisi kun horjahtaisin nälissäni joltain jyrkänteeltä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oli kyllä todella piristävä ja antoisa reissu, joka pelasti osan tästä kaameasta vuodesta. Suomi jäi kokonaan väliin ja se suretti. Toivottavasti ensi vuonna onnistuu sekin!

      Me lähdemme aamiaisen jälkeen liikkeelle, kun on pakattu ja puettu patikkavermeet päälle (hikistä hommaa!) eli ei sinne tyhjällä masulla lähdetä. Minulle ei tule nälkä koko päivänä ja energiaa riittää, joten ei tule syötyä “turhaan”. Energiapallero on tosiaan mukana siltä varalta, jos voimat yhtäkkiä loppuvat. Minulle on vuosia sitten kerran käynyt niin: meni keho yhtäkkiä ihan makaroniksi ja hyvä, että jaksoi jalkaa nostaa. Energiapallo naamaan ja melkein heti alkoi taas jalka nousta kevyesti.

      Mutta nämä on tosi yksilöllisiä juttuja ja omaa kehoa kannattaa kuunnella ja sen mukaan toimia.

      Delete
  3. Todella upeita patikointipaikkoja. Voin kuvitella että kuntosi on todella hyvä kaiken patikoinnin jälkeen. Hmm, en kyllä pystyisi syömään samaa ruokaa viikkoja ja viikkoja,jotain vaihtelua pitää olla, samoin eväitä retkillä. Jännää että vanha herra edelleenkin asuu hotellissa mutta miksi ei, jos pystyy siihen. Täällähän on suurin osa hotelleista ollut kiinni maaliskuusta, mutta noin 25 % oli auki kesällä, tai siihen asti kunnes tuli tämä uusi lockdown. Jotkut pienemmät hotellit vuokraa nyt huoneita nuorille, kiinteään kuukausihintaan, johon kuuluu netti ja laskut, ja kuulemma ne paikat ovat menneet hetkessä, kun kuukausivuokra on ollut halvempaa kuin asunnon vuokra.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, vaikka olemme käyneet Järvilla jo ties kuinka monena vuonna (pitäisi tsekata, milloin oli eka kerta), niin aina silti löytyy koluamattomia huippuja. Ja tehdään myös samoja, joita on ennen tehty koska ovat vaan niin upeita!

      Nyt voin rehellisesti sanoa, että kunto on tosiaan hyvällä mallilla. Aloin treenata jo maaliskuussa, vaikka reissusta ei ollut tietoakaan. Minuun Korona vaikutti siten, että aloin liikua enemmän kuin tavallisesti. Osin myös siksi, kun vihdoin sain fillarin ajokuntoon. Lisäksi tein mäkitreenejä puistossa lockdownin aikaan, koska silloin ahdisti todella paljon. Liikunta auttoi minulla ahdistukseen hetkellisesti. Kroppa oli siis aika hyvin treenattu jo ennen reissua.

      Luulen tosiaan, että Herra Kympillä on jokin tutkimustyö tai vastaava menoillaan. On varmaan eläkkeellä, veikkaisin. Voisin kyllä itsekin asua muutaman kuukauden Buttermeressä ja tutkailla vaikkapa vuoria :D En enää muista kauan tällä olivat majoituspaikat kiinni, useita kuukausia kuitenkin. Nyt saavat olla auki tietyin ehdoin.

      Teillä on siellä kyllä melko voimakkaat rajoitustoimet käytössä. Täällä yritetään pitää edes jotenkin maan talous pyörimässä ja alueellisia lockdowneja on jonkin verran, mutta lama on jo tulilla.

      Delete
  4. Tervetuloa kotiin!
    Upeita kuvia ihanan jylhistä maisemista.
    Sitkeä herra 10 huoneessa.
    Enää minusta ei olisi kuuden tunnin patikalle ilman evästä. Eväiden kanssakin olisi siinä ja siinä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitokset, kiva olla kotona taas vaihteeksi. Tosin nyt kun alkaa keho elpyä, niin voisikin lähteä saman tien uudelleen :D

      Minulle ei jostain syystä tule nälkä patikoilla ja energiaa riittää, joten siksi ei tule syötyä. En viitsi “turhaan” syödä. Normaalisti en syö aamuisin, mutta nämä patikkaretket ovat poikkeus: en todellakaan ilman aamiaista jaksaisi yhtään mitään.

      Delete
  5. Aivan mahtava patikointiviikko! Upeat maisemat ja hienoa sekin, miten huippukuntoon olet itsesi pyöräillyt. Sydänalaani nousee pikku haikeus - kyllä minäkin vielä kymmenen vuotta sitten..... Tosin useimmilla retkillä oli evästä mukana, jos ei leipiä, niin energiapatukoita, rusinoita ja juotavaa. Pitkät vaellutkset on eliittiä! Minulle myös ollut aina sama, vaikkei ruokalista muutu. Sama m itä syö, kunhan energiavaje täyttyy.
    Hotellit olen kyllä ainaisena rahattomana kiertänyt, yöt on tullut nukuttua teltassa, laavulla, autiotuvilla ja jopa taivasalla.
    Ja vielä -retkimaisemasi on tavattomat komeat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Treenasin melko lailla ennen reissua, joten kroppa kesti hyvin koitoksen. Täällä pyöräilysäät jatkuvat onneksi ympäri vuoden, joten ei tarvitse hylätä fillarointiakaan talven ajaksi. Olin viime vuosien aikana hieman laiskistunut varsinaisen treenaamisen suhteen, mutta draivi löytyi taas ja siitä olen iloinen. Patikoilla näkee joskus hyvinkin iäkkäitä henkilöitä, jotka sitkeästi tekevät omaa reittiään. Minulle se tuo toivoa: jos saa säilyä fyysisesti terveenä, niin ei ikääntyminen automaagisesti tarkoita liikunnan loppumista. <3

      Minä olen kyllä tarkka siitä, mitä syön mutta reissuilla ei usein ole paljonkaan valinnanvaraa vegelle. Olen asennoitunut siihen etukäteen, koska turha murehtia asiaa, johon ei voi vaikuttaa. Kotioloissa voi sitten taas palata omiin tottumuksiin. :)

      Minua ei telttaan saati laavuihin enää saisi. Niissäkin on tullut yövyttyä, mutta ei ole minun juttuni enää. Liian mukavuudenhaluinen olen :D

      Delete
  6. Ooh, teilläpä olikin pitkä reissu. Ihana saada patikoida kerrankin kunnolla. <3

    Mä olen vähän samanlainen, että en viitsisi keskeyttää patikkaretkiä syömisen/kuseskelun/tms. takia. Mielellään sitä vain jatkaisi eteenpäin, kun on kerran vauhtiin päässyt. Mutta pakko on pysähtyä syömään, koska muuten iskee kaamea nälkäkiukku.

    Upeita kuvia, ja ihana kuulla, että et tule katoamaan blogistaniasta. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, mehän pyrimme käymään kerran vuodessa patikoimassa ja reissut yleensä vähintään sen kolme viikkoa. Tänä vuonna pysyteltiin Koronan takia enempi samoissa paikoissa, yleensä ollaan vetäydytty viikonlopuiksi jonnekin Lakesien reunamille ”lepäämään”. Nyt ei pidetty mitään lepotaukoja. Tai no peräti yksi kokonainen päivä ilman varsinaista liikuntaa pidettiin. :D

      Minä kyllä pissalle pysähdyn mieluusti, jos ja kun tarve vaatii. Tosin vuorilla patikoiminen on niin hikistä hommaa, että pissailla ei juuri tarvitse sillä keho hikoilee suunnilleen kaiken pois. Pitkissä ja jyrkissä nousuissa hengähdän maisemia ihailemaan joskus muutamaksi sekunniksi :D Mutta juu, varsinaisia taukoja ei ole tarvetta tosiaan pitää. Minulle ei edes tule nälkä, joten ei tule mieleen ryhtyä syömään.

      En tosiaan ole katomassa blogeista. Sen sijaan olen odotellut sinulta jotain päivitystä, vink vink. On hiljaista blogissasi! <3

      Delete
  7. Hienoja kuvia taas! Vitsi, että iski taas Skotlanti-ikävä... Ehkä ensi vuonna.
    Ja ihanaa, että on jotain pysyvää, niinkuin herra 10!
    Itsekin olen joskus pohtinut, että olisi mukavaa asua pidempi pätkä jossain hyvässä hotellissa jossa joku muu hoitaisi siivoamisen ja pyykkäämisen, ja jossa voisi aina istahtaa valmiiseen pöytään. :)

    Pitääkin laittaa Insta-pyyntö sinulle. Kokemuksesta voin kertoa, että vaikka on kuinka yksityinen tili niin kyllä niitä neurokirurgeja, kuninkaita ja patrioottisia ameriikan sotilaita riittää kolkuttelemaan sinne ovelle... Onneksi ne pyynnöt voi kätevästi poistaa ja kaikki viestin lähettelijät blokata, mutta onhan se vähän ärsyttävää. Laskeskelin, että omalle tililleni on viimeisen viikon aikana tulvehtinut sellaiset ööpaut 5 pyyntöä per päivä. Vilkkaampaa kuin koronavilkun tsekkaustiheys. ;-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minäkin voisin kyllä kuvitella majailevani vaikka siellä Buttermeressä pidemmänkin aikaa. Jäi paljon fellsejä ja reittejä koluamatta! Haluaisin kyllä suunnitella itse oman ruokalistani, sillä vegelle tuon mestan lista on melko aneeminen eli en sitä kyllä pidemmän päälle jaksaisi :D

      Juu, lähes päivittäin tulee Instaan pyyntö joltain lääkäriltä, jolla on tyyliin kaksi kuvaa (leikkaussalikuva ja joku ”romanttinen” kukkavirityskuva, haha) ja joka seuraa satoja tyyppejä, mutta jolla on itsellään vain pari seuraajaa. :D Deletoin pois. Mulle ei onneksi ole toistaiseksi noin monia pyyntöjä kuin sinulle per päivä tullut. :P

      Ja niin, kiva kohdata sut Instassa(kin)! <3

      Delete
  8. Mielettömän upeita kuvia Elegia! Blogisi ulkoasu on myös kaunis ja rauhallinen ja iso kuvakoko saa maisemat tuntumaan siltä kuin itse olisi paikalla. Joskus kokeilin muuttaa blogieni ulkoasua, mutta helkkari kun se on työlästä. Ehkä talven pimeinä hetkinä uusi yritys.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos ihanista sanoistasi, Riitta <3 En tiedä viitsisinkö itsekään juuri nyt kajota blogin ulkoasuun, kun tuo uudistunut Blogger tökkii niin pahasti edelleen. Tarkkaa silmääni ärsyttää epäsymmetrinen sommittelu, mutten jaksa loputtomiin hieroa näitä postauksia. Saisi varmaan koko päivän muuten siihen kulutettua, argh!

      Delete
  9. Huikeat kuvat!

    Kaksi samuutta: 1) voin syödä yksipuolisesti ja 2) haluan nukkua kunnon petissä. Olen nukkunut teltassa kaksi yötä koko elämäni aikana, ei ole mun juttu.

    Kiva, että lupaat pysyä blogeissa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitokset! Minä normioloissakin syön periaatteessa melko yksipuolisesti, mutta silti monipuolisesti. Eli minulla on tietyt ainekset, joita syön lähes päivittäin ainoastaan hieman eri muodoissa. :D

      Minä telttailin sujuvasti nuorempana, mutta enää ei kyllä kiinnosta pätkääkään. Nukkua voisin periaatteessa missä tahansa, mutta haluan lämpimän vessan ja suihkun. :D

      Delete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.