Lumi-infernon synty ja tuho

 

Richmond Park

Lontoossa ei juuri ikinä sada lunta ja jos sataakin, niin lumi harvemmin jää maahan. Viime sunnuntaina satoi sen verran runsaasti, että lunta löytyy vieläkin erityisesti puistoista ja viheralueilta. Kaupunkialueilla se on tietysti sulanut loskaksi ja nyt vedeksi.

Näin runsaasti lunta pyrytteli sunnuntaina. En ole ikinä nähnyt Richmond Parkissa näin paljon lunta! Tai no, näin paljon lunta oli Lontoossa vuonna 2009 eli juuri sinä vuonna kun muutimme tänne. Muistan silloin kironneeni eikö tätä lunta pääse minnekään pakoon!

Richmond Park

Nyt kun on saanut olla lumetonna näin kauan, niin hieman riehaannuinkin. On jännä nähdä tuttuja maisemia lumivaipan peitossa: näyttävät ihan eriltä.

En viitsinyt viipyä Richmond Parkissa kauan, koska se oli tupaten täynnä ja nyt vielä enemmän kuin yleensä viikonloppuisin. Lumiukkoja tehtiin ja pulkalla laskettiin. Hieman ihmettelen, miksi niin monilla on pulkka, vaikka Lontoossa on niille käyttöä noin päivän verran kerran kymmenessä vuodessa. Mutta ehkä pulkanomistajat normiolosuhteissa matkustavat talvisin Skotlantiin pulkkamäkeen.

Aukea Richmond Park Gaten kupeessa.

Alla eräs lempipassageni, "salainen" pikkukulku Richmond Hilliltä "alamaailmaan".

Vasemmalla virtaa Thames.

Jäätävän kaunis kukkanen.

Yorkin Ruusun ovet eivät ole aunneet sitten... eeh, en edes muista. Kyseisellä pubilla on iso ja vihreä terassi, jossa on kesäisin kiva istahtaa yhdelle. Harvemmin tosin siellä istahdin, koska kantikseni on muualla. Ehkä esittelen sen joskus (vaikka nythän sekin on ollut kiinni jo... sata vuotta).

Rakastan näitä brittiläisiä passageja. Osa on niin hyvin piilossa, ettei niiden olemassaolosta edes tiedä, ellei tunne aluetta tosi hyvin.

Takaisin kotiin.

Ja pian menen taas, vastaan edellisen postauksen kommentteihin iltasella.

Comments

 1. Ohhoh, märkää näyttää kuitenkin olevan eli ei ole liukasta.
  Tuo kukkakuvasi on niin kaunis!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä oli aika liukastakin, erityisesti seuraavana päivänä kun yöllä oli pakkasta. Mutta siis nythän lumet ja jäät ovat jo sulaneet ja vettä sataa. :D

   Delete
 2. No johan nyt, onpa talvisen näköistä!

  Ehkä sinne Skotlantiin järjestetään pulkkasafareja?

  Viehättäviä kyllä nuo passaget, kutsuvat kuvaamaan.

  Ah kesä ja tuoppi terassilla <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli kyllä oikein minitalvi täällä! Enää ei onneksi ole :D
   Ehkä Skotlantiin tosiaan järjestettiin eKr (ennen Koronaa) pulkkasafareja muinoin, kun majoitus- ja evästyspaikat saivat olla auki. Kermaperseillä saattoi olla kakkoskotikin jossain Pohjoisessa.

   Olen ihmeekseni löytänyt kohtuullisen matkan päästä kaksi passagea lisää, joista en ollut tietoinen. Luulin kolunneeni kaikki salakujat jo keväällä ensimmäisen lockdownin aikana, mutta niinpä niitä vielä löytyi muutama :D

   Kevättä ja kesää odottelen, sekä innolla että pelolla… että meneekö tämäkin kesä "vankilassa". Noh, päivä kerrallaan on nyt elettävä, ettei pälli leviä <3

   Delete
 3. Vau, on kyllä upean näköistä kun Lontoossa on lunta. Tosi kaunista taas kuvissasi. Olispa täälläkin lunta , edes yhden päivän. On kyllä pohjoisessa, tuli viime viikolla, mutta tämän lockdownin vuoksi ei pääse minnekkään. Tykkään tuollaisista kujista. Täällä omalla alueellani on omakotialueita,ja niissä myös kivoja kujia, pitäisi joskus kuvata, tosin ne eivät tietenkään ole nättejä kuten nuo Lontoon kujat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli kyllä suorastaan eksoottiset pari päivää. Ja viime sunnuntain kaltaista lumimyräkkää en ole kokenut naismuistiin: viimeksi silloin kun käväisin Suomessa talvella ja siitä on aikaa!

   Kuvaa ihmeessä kujia! Minusta kaikenlaiset kujat ja kapoisat kulut ovat viehättäviä. Hmm, pitäisiköhän ihan tehdä postaus näistä lähialueen passageista: niitä on tosi paljon ja kaikissa on omanlaisensa tunnelma!

   Delete
 4. Voi kiesus, siellähän on ihan täysi talvi! Ovatko lumet vielä maassa, vai joko ovat sulaneet?

  Sitä minäkin ihmettelen aina, kun näkee, että lunta on tullut jonnekin, missä lunta ei tavallisesti nähdä. Miten ihmisillä voi olla vaikka mitä talvivarusteita, vaikka niitä ei tarvita juuri koskaan? Rupesin muuten tässä miettimään, että mun talvivarusteet taitaa olla tasan nolla. Ei kun onhan mulla lumikengät. Luistimien hankkimistakin harkitsin, mutta sitten luin, että Helsingin luistelupaikat ovat olleet niin täynnä ihmisiä, että ihmiset ovat joutuneet jonottamaan päästäkseen luistelemaan. Yllättäen mun luisteluinto katosi. :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lumet olivat maassa noin kaksi päivää eli ei onneksi ole enää. Minulle kaksi päivää talvea oli ihan sopiva määrä :D

   Minullakaan ei ole juuri mitään talvivarusteita, koska… eeh, ei niitä tosiaan täällä tarvitse. Silloin eräs talvi, kun käytiin Lake Distrctillä patikoimassa, niin siellä olisi ollut pulkalle vähän käyttöä, mutta eipä nyt ole silti tullut mieleeni pulkkaa hankkia tänne Lontooseen. :D Suksia en sentään kenelläkään nähnyt :D Täällä on muuten joskus talvisin satunnaisesti tekojäitä eli luistelemaan pääsisi. Ovat kyllä varmasti tupaten täynnä, joten ei kiinnosta.

   Noin muuten tykkäsin luistelusta kersana ja teininä. Sen jälkeen en tosin ole luistellut, mutta voisin kuvitella luistelevani, jos saisin luistella yksinäni jossain todella hyvällä jäällä. Otti pentuna aina päähän, jos joutui luistelemaan huonolla jäällä :D

   Delete
 5. Hups. Lumista Lontoota. Minun mielestäni kaunista talvilookissaankin. Varsinkin nuo kujat ovat houkuttavan näköisiä. Upea ei varmaan tykännyt lumesta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juup, oli parin päivän talvi ja nyt se tuli uudelleen. Kaduilla ei tosin lumi ole pysynyt, mutta puistossa kyllä. En ole kovin innostunut, mutta onneksi ensi viikolla taas lämpenee. :D Huolettaa, että suihkuputki jäätyy. Se jäätyi muutama vuosi sitten ja olen edelleen traumatisoitunut. :D

   Delete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.