Maakuntamatkailua

 

Kolmen päivän kesä päättyi tänään ja on kieltämättä haikea olo. Hyödynsin nuo kolme päivää tekemällä pitkiä fillarilenkkejä eri ilmansuuntiin. Tiistai oli päivistä lämpimin, Lontoossa mitattiin himpan päälle 24 astetta. Itse vietin tuon päivän seikkailemalla ”maaseudulla”, toisin sanoen lähdin polkemaan Thamesin vartta länteen päin eli pois Lontoon ydinalueilta (asumme länsipuolella).

Suurin osa reitistä oli minulle tuttua ennestään, koska olen fillaroinut tuolla suunnalla ennenkin. Alla Sunbury Lock eli sulut. En muista olenko tästä ennen polkenut, koska viimeksi näillä suunnin taisin polkea isoja teitä pitkin.

 

Puista Itkupajut saavat lehtensä ensimmäisten joukossa ja maisema alkaa täyttyä hiljaksiin. Iso osa kevätkukista on jo kukkinut tai kukkii parhaillaan. Puista magnoliat ovat jo aloittaneet kukintansa, wisteriat ovat tulossa seuraavaksi, aah.

Pääkohteeni oli Walton-on-Thames, jonne olen  fillaroinut ennenkin. Nyt poljin tosiaan pääasiassa vain Thamesin rantatietä, joka on hitaampi polkea (suurilta osin kuoppainen sora- tai mutatie näissä kuvissa näkyviä lyhyitä poikkeuksia lukuun ottamatta) kuin varsinainen tie. Tarkoitus oli nauttia säästä ja maisemista ja niin teinkin.

Sillä kyllähän näissä silmä ja mieli lepää. Miten kaipaankin vesistöjä! Siis kunnon järviä ja merta, mutta täytyy tyytyä lampiin ja jokiin.

Ei hevosia!

Pubit sun muut ovat edelleen kiinni. Mahdollisesti parin viikon kuluttua saavat avata terassinsa.

Tarkoitus oli myös tutustua Waltonin keskustaan, mutta satuin olemaan niin vauhdin huumassa, että hurautin suoraan sillan yli toiselle puolelle jokea ja käännyin takaisin kotiinpäin. Mielelläni olisin jatkanut vielä eteenpäin, mutta halusin polkea Thamesin toista puolta takaisin. Se ei olisi onnistunut, jos olisin jatkanut matkaa, sillä Waltonin jälkeen ei ole siltoja näköpiirissä pitkiin aikoihin.

Thamesissa muutenkin on todella huonosti siltoja. Walton oli ensimmäinen Hampton Court Bridgen jälkeen. Näiden välissä kulkee kyllä lautta, mutta en jaksanut ottaa selvää sattuuko se edes kulkemaan näin Koronan aikana.

Sunbury-on-Thames
 

Sunbury-on-Thames sijaitsee tois puol jokkee. Suluistahan oli tuossa kuva aiemmin ja se on siis vastapäätä varsinaista Sunburyn kaupunkia. Sunbury on muuten supersöpö, sinne täytyy polkaista toistekin ja tutkia sitä perusteellisemmin! En nimittäin siellä ollut aiemmin käynyt.

Näissä maisemissa nautin eväitä. Olin tosiaan tällä kertaa viisas ja otin eväät plus vettä mukaan, sillä edeltävänä päivänä eli maanantaina en "jaksanut" ottaa mitään mukaan (en edes sitä vettä - mikähän älynväläys sekin oli!) ja tulin melko huonovointiseksi kesken fillaroinnin. Minulta loppui energiat täysin ja se muuten tapahtuu melko yhtäkkiä ilman kummempia etukäteisvaroituksia. Oireina on spagettijalat ja -kroppa eli kun kaikki "polttoaineet" on kerta kaikkiaan käytetty, tekisi mieli vain valua maahan. Koko keho alkaa yhtäkkiä painaa tonnin ja "valua".

Onneksi olin siinä vaiheessa vain muutaman kilsan päässä kotoota. Poikkesin kauppaan ostamaan vettä ja raahasin itseni kotiin.


Eväät nautittuani jatkoin matkaa.Yhden stopin vielä tein, koska halusin ihailla Garrickin temppeliä


Oli mukava päivä. Tänään lepuuttelen hanuria, sillä se on hieman arka näin raisun fillarikauden aloituksen jäljiltä. Sitä paitsi tänään varmaan kuolen tuonne ulos, kun on luvattu vain kuutisentoista astetta ja ehdin jo tottua yli parinkymmenen asteen säihin. Ensi viikolla kuolen vielä enemmän, sillä silloin asteet näillä näkymin romahtaa peräti alle kymmeneen, hyih.

Comments

  1. Toivottavasti hanurisi tokenee kilometreistä.

    Tuo energian loppuminen on ihan kaamea tunne, valitettavan tuttu minulle, etenkin aikanaan, onneksi vanhemmiten olen opppinut edes hiukan ottamaan huomion tankkaustaukojen pakollisuuden.

    Vaan on ihania maisemia, upeaa fillaroida joen rantoja pitkin.

    Älä nyt vilustu, vaikka takatalvi sinne iskeekin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä se pian taas tottuu satulaelämään. Luulen, ettei seuraavilla kerroilla enää esiinny pyllykipua :D

      Hankalaa, kun ei ole näläntunnetta. Silloin voi porskuttaa menemään ja ihan huomaamatta sitten loppuu voimat. Itsekin fiksuna lähdin vain kahvit mahassa, niin kyllähän sen tietää mitä siitä seuraa. Noh, opin kyllä taas kerrasta – ainakin toistaiseksi :P

      Oli kyllä komea retki, aion tehdä sen toistekin! Mutta en ihan heti, tälle päivälle on luvattu vain 9 astetta. Hrr.

      Delete
  2. On teitä siellä sää hellinyt! Täällä ei viherrä vielä mikään, mutta olin sentään pihalla haravoimassa pari tuntia. Varmaan alle 10 C, mutta aurinko paistoi. Minulla on joskus samanlaista verensokerin romahdusta. Ymmärrän tunteesi. Hyvää pääsiäistä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oli kyllä ihana minikesä – voi että miten nautin lämmöstä ja siitä, ettei tarvi tunkea koko vaatekaappia päälle :D

      Nyt ei ollut kyseessä verensokerin heilahdus, vaan totaalinen energiakato kun keho on käyttänyt kaiken ”polttoaineen”.

      Ihanaa pääsiäistä sinullekin!

      Delete
  3. Ihanan kesäinen kierros, kiitos! <3 Mulla on ihan sama juttu, että kaikki vesi on tervetullutta (siis noin niin kuin vesistöinä), mutta meri on se "ainoa ja oikea".

    Ota nyt ensi kerralla edes vesipullo mukaan. <3 <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vesi rauhoittaa, siis ihan pelkkä sen katseleminen. Meri rauhoittaisi eniten, mutta sitä nähdäkseen pitäisi polkea aika pitkälle. :D Helsinkiä on ikävä ja sen rantoja!

      Opin kerrasta ja vesipullo kuuluu taas kalustoon polkiessa. Tosin nyt taukoa, kun säät rupsahti. Toivottavasti pysyy opetus mielessä seuraavaan kertaan asti, heh.

      Delete
  4. Kesäähän nuo säät ja vehreys jo on! Aivan mahtavaa pyörillä tuolla. Et osaa ottaa alkua maltilla, vaan heti täysillä, että peppu kipeytyy. Itse asiassa sekin tuntuu jopa jänskän makeelta, tietää on tehnyt jotain.
    Kyllä mullekin on tuttu juttu energian loppu joskus retkellä. Siperia on opettanut, että ainakin vettä mukaan. Yleensä taskustani löytyy lisäksi pikku rusinarasia, vaikken rusinoista tykkääkään.
    Onhan se aivan katastrofi, kun asteet tipahtavat alle +10, mutta koeta pärjätä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei ole vielä kesää, kun kaikissa puissa ei ole lehtiä. Maisema ei siis vielä ole täyttynyt kokonaan. :) Perse kipeytyy aina polkiessa, jos pitää pidemmän tauon. Minulla oli nyt kuitenkin melkein viitisen kuukautta poljentatauokoa, joten ei ihme että hanuri puutui. Ihmeekseni lihaksissa ei tunnu missään eli pitää varmaan tehdä rajummat lenkit, jos haluaa että tuntuu reisissäkin.

      Minuakin Siperia aina opettaa, mutta olen niin kovapäinen että pitää jatkuvasti oppia sama asia. :D Kyllä varmaan jään henkiin, vaikka tänne ”jääkausi” taas tuleekin :D

      Delete
  5. Voi, mitkä maisemat ja pojat, mikä sää.
    Ei makeaa mahan täydeltä. Eihän tuota säätä osaa arvostaa, jos ei välillä ole hieman kurjempaakin.
    Minulle tulee nuo veltot jalat ja veto loppuu tyystin aina kevään ensimmäisenä pihatyöpäivänä.
    Oikein hyvää pääsiäisen aikaa sinne!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minä kyllä osaan arvostaa kauniita säitä, vaikka niitä olisi koko ajan. En ole sellainen ihminen, joka tarvitsee muistutuksen ”epämiellyttävästä” säästä osatakseen nauttia auringosta. Itse asiassa mielelläni ottaisin ikuisen kesän. Minulle sopisi talvehtiminen jossain, jossa on kesä ja sitten palaisin kesäksi kesään. :D

      Jonkin aloittaminen pidemmän tauon jälkeen imee kyllä voimia ja menee hetki, että keho taas tottuu!

      Aurinkoista pääsiäistä!

      Delete
  6. Kevättä kauneimmillaan! Ihania värisävyjä kuvissasi. Tosi hiljaista niissä myös, vieläkö ihmiset ovat sisällä? Mukavaa kevättä ja pääsiäistä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eivät ihmiset täällä ole olleet sisällä pitkään aikaan. Ne parveilevat puistoissa ja vastaavissa. Olin itsekin maanantaina Lontoon ydinalueilla ja kävin puistossa (Holland Park), koska olisin halunnut mennä Japanilaiseen puutarhaan. Puisto oli niin täynnä, etten jaksanut sinne jäädä. Kauhea meteli ja älämölö. Siksi muutin kurssia tiistaina ja lähdin korpeen, jossa tiesin että saa olla melko rauhassa. Oli tuollakin ihmisiä, mutta aika vähän. Lähdin aikaisin liikkeelle, niin sekin varmasti vaikutti. :)

      Mukavaa pääsiäistä sinullekin!

      Delete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.