Piikitysraportti ja sivuoireloton tulokset

Eilen se sitten tapahtui eli askel kohti uutta uljasta ja toivottavasti tulevaisuudessa hieman vapaampaa elämää. Kävin siis koronapiikillä.

Täällä piikitysajan voi varata netistä ja samalla kerralla varataan sekä ensimmäinen että toinen aika. Päivä- ja kellonaikavaihtoehtoja oli runsaasti tarjolla, samoin piikityspaikkoja. Meidän alueemme listalla oli muistaakseni about viisi paikkaa, joista valitsin itseäni toiseksi lähimmän koska sinne on mukavin pyöräillä.

Kovin mukavaa ei fillarointi tosin eilen ollut, koska juuri sopivasti lähdön hetkellä alkoi sadella ja tuulikin yltyi ärsyttäväksi puuskaksi. Mikä kauhistuttava vastakohta tiistain ihastuttavan leudolle säälle, joka muistutti lempeydellään jo kesää.

Alla olevat kuvat ovat siis tiistailta. Ihmiset nautiskelivat juomiaan pubin edustalla, koska terassille ei mahtunut. Pubien sisätilat eivät toistaiseksi saa olla auki.

Kävin hammaslääkärissä tsekissä. Hammaslekurini sijaitsee ihan tässä Thamesin varrella. Tullessani ulos, oli maisema hieman toisenlainen. Nousuvesi oli saavuttanut huippunsa sillä aikaa.

Eipä ollut asiaa kävellä rantaa pitkin kotiin. Vaikka nämä nousuvedet ovat jo melko arkinen ilmiö, silti ne jaksaa aina innostaa. On kiehtovaa, kun Thames nousee uomastaan kylään.

Takaisin eiliseen ja piikille.

Sairaalan parkkipaikalle rakennettu tilapäinen piikitystalo näytti hylätyltä. Oven edustalla seisoi nainen vastaanottamassa rokotettavat. Hän olikin ainoa ihminen, jonka näin piikitystalon edustalla. Lampsin paikalle ja pahoittelin olevani hieman etuajassa. Ei haitannut, pyysi henkilötiedot ja ohjasi sisään.

Sisäpuolella ovensuussa toinen henkilö kehotti laittamaan käsidesiä ja vaihtamaan tarjolla olevan puhtaan maskin ja tumppasi kouraan rokotusinfokirjasen. Siitä jatkoin (ilman jonottamisia) kolmannelle henkilölle, joka kyseli taas nimen ja syntymäajan (se kysyttiin yhteensä neljä kertaa, mutta mitään henkkareita ei pyydetty näyttämään) ja osoitteen jne. Tässä kohtaa piti myös esillä olevasta listasta osoittaa etninen taustansa. Totesin, että olen listalta kaiketi white other. Etnisen taustan kysyminen on perustelua muun muassa erilaisten sairauksien riskifaktoreiden määrittelyyn liittyen.

Siitä sitten neljännelle henkilölle. Odottelua noin kolme minuuttia henkilön (joita oli kolme tai neljä) vapautumista. Sitten taas kerrattiin nimi ja syntymäaika ja plaa plaa. Kerrottiin, että tarjolla on tänään AstraZenecaa ja kysyttiin olenko happy with that. Olisi tehnyt mieli kysäistä No onkos teillä jotain muutakin tarjolla mutta tietenkään en kysynyt.  Kysyttiin myös allergioista jne.

Sitten seuraavaan jonoon, jossa oli noin viisi ihmistä ennen minua. Se jono vei rokotussermin taakse. Siinä odottelin viitisen minuuttia ennen kuin sain taas kertoa nimen ja syntymäajan. Sitten päästiin tositoimiin eli piikitettäväksi.

Tapahtuma oli niin nopea, etten ehtinyt huomata mitään. Sain rokotuskortin ja pari esitettä lisää ja koska olin tullut fillarilla, sanottiin että on hyvä odotella vartti ennen kuin lähtee sutimaan. Tämä sanottiin tosin kaikille: piikitetyille oli varattu väljä tila, jossa saattoi istuksia ja odottaa mahdollista allergista reaktiota tmv. Istuin hetken, mutta alkoi kyllästyttää. Katosin vessaan ja sitten liukenin paikalta. Menin hengailemaan pyöräkatokseen ja lähdin siitä sitten polkemaan kotiin.

Sivuoirelotossa voitin ripulin, kuinkas muuten. Se alkoi nelisen tuntia piikityksen jälkeen ja siinä sitten menikin loppupäivä ja ilta ja osa yöstä. Ennen ripaskaa meni kuitenkin voimat, tuli sellainen olo kuin olisi tehnyt jonkin suuren luokan urheilusuorituksen tyyliin patikoinut kahdeksan tuntia vuorilla. Jonkinlaista horkkaa myös esiintyi varmaan väsymyksen ja ripulin takia, sillä kuumetta minulla ei ollut.

Oli aika kaamea yö, mutta nyt tuntuu jo melko normaalilta. Tänään kävin ulkoilemassa, mutta aika rennosti koska oli jokseenkin raato olo. Olen nyt kolme yötä nukkunut tosi huonosti, koska päässäni on pyörinyt omituisia ajatuksia ja normaalisti komeat unenlahjani ovat häiriintyneet pahoin. Tänään tultuani ulkoota simahdinkin sitten moneksi tunniksi. Nyt olisi virtaa kuin pienessä kylässä.

Minulle ei muuten ole tullut käsi kipeäksi: ei edes pistokohta eli voin sitä painella ja vaikka puristella – ja niin tietenkin teenkin, koska pitäähän sitä testailla.

Täytyy kyllä kehut antaa rokotusjärjestelyille ja kyseisen paikan henkilökunnalle. Kaikki sujui sutjakkaasti ja ystävällisesti. Oli oikein ilo asioida siellä. Toinen piikitysaika on minulla heinäkuussa ja otan sen samassa paikassa. Mielellään ei ripulia sillä kertaa, kiitos.

Comments

 1. Melkein yhtä jalkaa olemme siis käyneet rokotuksessa. :)


  Eräs tuttavani, joka sai sinun tapaasi Astra-piikin, kuvaili saaneensa juuri samanlaisia oireita kuin sinäkin. Astrasta ei pitäisi sitten toisella rokotuksella enää tulla oireita.

  Itse kävin eilen ekalla piikillä, minulle tökättiin Pfizer-BionTechiä ja siitähän oireet kuuleman mukaan tulevatkin vasta kakkosrokotuksen myötä. Rokotettu käsi on vähän kipeä, silleen kun liikuttaa kättä, mutta ei haitannut nukkumista ja kipu on jo eilisestä vähentynyt.

  Kiitän kotikaupunkiani, jossa rokotukset ovat edenneet rivakasti kun kansalaiset ovat olleet aktiivisia ja varanneet rokotusaikoja omassa slotissaan. Olin asennoitunut siihen, että saan rokotuksen ehkä joskus kesällä ja tämä olikin positiivinen yllätys. Täälläkin sai varata molemmat ajat kerralla netistä. Kunnittain homma kyllä vaihtelee, esim. appivanhempien kotikaupungissa piti odottaa, että kutsukirje tulee ja sitten vastata perässä tulevaan soittoon, että onko annettu aika OK vai ei.
  Minulla tehosteaika on varattuna heinäkuun puolivälissä eli rokotesuoja pitäisi olla kunnossa kun kesäloma alkaa. Kyllä tuli vähän helpottuneempi olo jo tästä ekasta rokotuksesta.

  Rokotusepisodi sujui kaikkinensa tosi hyvin, ei ollut ruuhkaa ja pääsin etuajassa koska tapani mukaan olin etuajassa paikalla vaikka kuinka yritin tähdätä siihen omaan aikaani. Rokotuspaikalla vallitsi rauhallinen tunnelma eikä mitään ryntäilyä tai älämölöä ollut.

  Hyvä, että olet toipunut oireista, ripakka ei ole koskaan kivaa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ripaska on tosiaan yleinen sivuoire Astrassa, mutta ei ilmeisesti muissa koronarokotteissa. Mies sai myös Astraa ja hänelle nousi kuume ja piikityskäsi oli melko kipeä. Eli saimme eri oireet. Toisella kierroksella olisin mielelläni oirevapaa. :D

   Olenkin kuullut tuosta, että Pfiserin ja Modernan rokotteista tulisi oireita yleisemmin vasta toisen piikityksen jälkeen. Kaikki suvustani (siis ne joiden tiedän rokotuksen saaneen) ovat saaneet jompaa kumpaa noista rokotteista eikä kenelläkään ole ollut muita sivuoireita kuin tuo käsikipu niin kuin sinullakin.

   Muutama kaveri on saanut Astraa ja heille on tullut kuumehorkkaa. Yhtään ripulitapausta en tiedä itseni lisäksi paitsi nyt tuon sinun tuttavasi tapauksen. :D Nämä toki empiirisiä tutkimuksia eli ei mitään arvoa millekään. Mutta minusta on kiva pohtia näitä.

   On kyllä mahtava kuulla, että Suomessa rokotukset etenee vauhdilla. On nimittäin nyt taas toivoa päästä sinne ehkä sittenkin vielä loppukesästä. Saan toisen piikin heinäkuussa ja sen jälkeen voi harkita maasta poistumista.

   Aika jännä, että siellä on noin paljon eroja käytännöissä kunnasta riippuen. Minusta on hassua, ettei joissakin kunnissa (kuten vanhempiesi kohdalla) sitä aikaa saa valita itse vaan sitä ehdotetaan. Täällä NHS:n sivulla ilmoitetaan, kuka voi varata ajan ja itse kokeilin onneani jo ennen kuin siellä oli ilmoitettu oma ikäryhmäni ja pääsin läpi. Avaavat tiettyjen ikäryhmien ajanvarausmahdollisuuden alueesta riippuen hieman aiemmin ennen kuin mainostavat sitä. Me kuulumme miehen kanssa eri ikäryhmiin, mutta silti sain ajan vain viikon hänen jälkeensä, mikä on hyvä koska olemme sitten “vapaita” matkustamaan suunnilleen samaan aikaan heinäkuussa :D

   Ja eilen tuli kirje NHS:ltä, jossa oli ohjeet miten varata rokotusaika, jos ei käytä nettiä.

   Delete
 2. Onnittelut rokotuksesta toipumisesta!
  Luin juuri, että ainakin Astralla olisi tutkittu olevan jotain tehoa myös intialaiseen varianttiin - ja kaikillahan niillä varmaan on, ei ne muunnokset niin outoja ole.

  Minullakaan ei tullut rokotuskohta yhtään kipeäksi toisin kuin kausiflunssarokotuksissa. Nopea kuumeen nousu, päivän kestävä uupumus ja muutoinkin risat ranneniveleni kipeitä pari viikkoa. Tuli huojentunut olo, kun kipuilu hävisi ja tajusin yhdistää sen rokotukseen. Ei tarvitse hakeutua mihinkään jäykistysleikkauksiin tai muihin toimenpiteisiin. Mieheni on huolissaan, kun ei tullut oireita, että saiko hän edes oikeaa ainetta ja eikö hän saanutkaan mitään suojaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! On helpottunut olo, kun on ensimmäinen piikitys ohi ja matka kohti “normaalia” etenee. Kyllä näistä rokotteista on hyötyä, koska esim. täällä ei ole enää tartuntaluvut pompanneet pilviin, vaikka rajoituksia on alettu poistaa. Tartuntoja toki edelleen on, mutta ovat ns. hallinnassa. Valaa siis toivoa ja uskoa tulevaisuuteen.

   Onneksi sinulla rannenivelten kipuilu taisikin johtua rokotuksesta eikä vaadi toimenpiteitä <3 On kiinnostavaa, miksi toiset saavat sivuoireita ja toiset eivät. Olen lueskellut jonkin verran aiheesta, koska itse oikeastaan järkytyin saadessani sivuoireita. Olen tosi harvoin kipeä enkä edes muista milloin minulla olisi ollut viimeksi flunssa saati kuumetta. Miehellä on toisinaan (nyt ei ole ollut vuoteen), mutta ne eivät jostain syystä tartu minuun. Näin on ollut aina: työpaikoilla on voinut kiertää kaiken maailman flunssat ja kuumeet, mutta minä en niitä ikinä saanut.

   Miehesi voi olla huoletta, sivuoireettomuus ei ole merkki siitä, etteikö rokote tehoaisi. Tässä on hyvä artikkeli aiheesta.

   https://www.npr.org/sections/health-shots/2021/04/27/990992425/you-dont-have-to-suffer-to-benefit-from-covid-vaccination-but-some-prefer-it?t=1619770346269

   Delete
 3. Onnittelut rokotuksesta ja hienoa, että ripulisi meni nopeasti ohitse. Meillä Vantaalla rokotusjärjestelyt toimivat myös erinomaisesti. Saan toisen Pfizerin rokotteen kesäkuun puolessa välissä. Jospa sitten vähän vapaampi elo alkaisi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja mahtavaa kuulla, että sinäkin olet piikitetty! Kyllä tämä tästä taas elämäksi muuttuu <3

   Delete
 4. Hyvä, että sujui joutuisasti piikityksesi. Tosin tuo ripuli ei kuulostanut järin hohdokkaalta ja kun se vielä vie voimat aina muutamaksi päiväksi.

  Kävin viikko sitten rokotuksessa, Pifizeria pistivät. Hiukan tui pistokohta kipeäksi, ei muita oireita. Parilla ystävällä on Astran saamisen jälkeen ollut se kuumehorkka, toinen oli jopa nukkunut lapaset käsissään, kun paleli niin paljon.

  Ajanvaraus sujui sutjakkaasti netin kautta, samalla varattiin aika toiseen kertaan, minulla se on heinäkuun alussa. Rokotuspaikalla oli henkilökuntaa todella paljon, neuvoivat ja katsoivat perään, kun istuin sen vaaditun 15 minsaa rokotuksen jälkeen. Oikein mallikkaasti hoidettu, ei jonoja, pääsin etuajassa.

  Oisi se upeaa, jos pääsisitte tänne loppukesästä <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. PS.

   On tuo vuorovesi kiehtovaa! Noin vaan, yks kaks, katu häviää veden alle!

   Delete
  2. Ei ollut tosiaan mitenkään mieltä ylentävä kokemus tuo ribali, mutta onneksi ei ollut pitkäkestoinen. Ja toki ryntäsin ulkoilulle heti seuraavana päivänä, mutta aika raato oli meininki. Nopsaan siitä kyllä onneksi toipui: eilen jo kirmasin entiseen malliin. :D

   Pfiserin ja Modernan rokotteissa taitaa olla yleisempää saada sivuoireita vasta toisen piikin jälkeen. Toivottavasti säästyt niiltä! Hyvä puoli kyllä on se, että nuo sivuoireet eivät tosiaan kestä kauan, vaikka epämukavia ovatkin. Minunkin miehellä oli niin paha palelu, että hänen piti laittaa monta peittoa päällekkäin.

   Hyvä kuulla, että sielläkin on toimivat järjestelyt! Täällä on kyllä piikityskeskuksia, joissa ei rokotukset toimi niin sutjakkaasti eli on ollut pitkiäkin jonoja. Uutisista satuin lukemaan ja olen iloinen, että valitsemassani paikassa hommelit hoituivat joutuin.

   Suomeen tuleminen ei enää tunnu niin epätodennäköiseltä eli uskaltaa taas toivoa! <3

   En varmaan ikinä kyllästy Thamesin vuorovetisyyteen: sen takia maisema on aina hieman erilainen rannalla <3

   Delete
 5. Korkealle on noussut Thamesin vesi keväällä. Kirkkaalta näyttää kivetyksen päällä. Lehtipuut vihreitä.
  On varmaan huolettomampaa piipahtaa vaikkapa kaupassa, kun olet saanut eka koronarokotuksen. Onnea siitä. Ei tietysti kivaa, että sait oireita, mutta melko monellehan niitä on tullut.
  Minulle soitettiin terv. keskuksesta aikamaaliskuun alussa. Homma toimi sujuvasti ja ohjatusti, samalla sain uuden ajan kesäkuun alkuun. Me molemmat saatiin Modernarokote. Oikeastaan samalla tavoin on edelleen elelty, kuin ennen rokotustakin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kirkkaalla säällä näyttää jopa Thamesin vesi kirkkaalta erityisesti kaduille noustessaan. Vuoroveden liikkeitä katsellessa voi unohtaa itsensä niille sijoilleen pitkäksikin aikaa.

   Minulle rokotuksessa suurin huojennus on sen lupaus vapaammasta liikkumisesta. En ole jaksanut huolestua kaupoissa käymisistä, koska ei peläten voi elämäänsä elää ja tähän tilanteeseen on jo melko turtunut muutenkin. Haaveissa siintää täkäläiset vuoret ja tietenkin Suomi.

   Astrassa on tosiaan yleisempää saada sivuoireita ekasta piikistä, kenties toisella kierroksella pääsen helpommalla. :D Hyvä, että tekin olette saaneet rokotuksen: matka takaisin ”normaaliin” on alkanut. <3

   Delete
 6. Hyvä että' sait rokotteen:) Mutta aika monta kertaa piti antaa tiedot ennenkuin pääsit itse asiaan, hmmm....Olen kuullut lähes kaikilta jotka saivat AstraZenecan rokotteen, että saivat aika kovia sivuoireita, jotka kestivät päivän pari. Mutta rokote kuin rokote, pääasia että saa rokotteen. Täällä niin selvästi näkee miten rokotteet ovat vaikuttaneet, kun kuukauden vapauden jälkeen luvut eivät nousseet. Itse asiassa näin just uutisissa raportaasin Israelin ainoasta paikasta mikä on vielä oranssi, kun kaikki muut paikat ovat vihreitä, ja se johtuu siitä että siinä kaupungissa on iso toisinajattelijoiden ryhmä, jotka eivät suostu ottamaan rokotetta, ja kun yksi perhe heistä lähetti tartunnan saaneen lapsensa kouluun, niin koko koulu jouduttiin sulkemaan, ihan uskomattoman vastuutonta.

  ReplyDelete
 7. P.S, jännää tuo vuorovesi, että sitä nousee ihan talojen tasolle. Mulle tulee mieleen Caracas sadekautena, jolloin kaupungin vanhan keskustan kadut täyttyi vedestä, melkein puolen metrin verran, ja sitten hups, parin tunnin kuluttua kaikki oli jo kuivunut pois.

  ReplyDelete
 8. Siellähän tuntui kaikki sujuneen kuin rasvattu! Harmillista, että sait kaupan päälle ripaskan. Ripaskasta on kärsitty täälläkin, ja tulipa käytyä taas tänään koronatestissäkin. Tulosta odotellessa...

  ReplyDelete
 9. Onpa tuo nousuvesi korkealla. Olet ottanut hienot sen havainnollistavat kuvat.
  Meilläkin, ihme kyllä, rokotukset sujuivat yhtä jouhevasti kuin siellä.
  Mies sai AstraZenecaa ja minä Pfizeria. Pääsimme helpommilla jälkiseurauksilla kuin sinä.
  Toivottavasti voit jo hyvin.
  Hyvää toukokuuta!

  ReplyDelete
 10. Määki sain rokotteen 2,5vkoa sitten. Pfizerin pistivät ja heinäkuun alussa toinen piikki. Ekasta piikistä ei tullu ku käsi kipeeksi useammaksi päivää ja pieni patti pistoskohtaan. Vähä hirvittää, että tuleeko toisesta piikistä enempiki jotain.

  ReplyDelete

Post a Comment

Kiitos paljon kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin, vaikka joskus vastaaminen voi hieman kestää.