Idän ihmeitä pällistelemässä

 

Emirates Air Line, cable cars

Katsottiin tuossa keväällä Misfits-niminen sarja, joka on kuvattu ja esitetty vuosina 2009-2013. Ei siis mikään ihan uusi sarja, mutta bongasin sen sattumalta Netflixistä ja kiinnostuin. Miehen kanssa sitten katselimme sen.

Emmepä silloin arvanneet, minkälaisen ”perhosefektin” se saisi aikaiseksi. Kiinnostuimme nimittäin nimenomaan sarjan kuvauspaikoista (sarja itsesasäänkin oli tosi hauska, erityisesti pari ekaa kautta mutta kokonaisuutenakin).

Selvisi, että eräät kohdat on kuvattu aika liki meitä, Boston Manor Parkissa (edellisen postauksen eka kuva on sieltä). Teimme sinne kävelylenkin keväällä ja tutkailimme ”teeveestä tuttua” paikkaa, jonne nuorilla oli tapana haudata probation workerit, jotka he vahingossa murhasivat. Olen käynyt kyseisessä paikassa useita kertoja myöhemminkin Kertun kanssa, koska olen ihastunut siihen.

Erityisesti kiehtoi kuitenkin sarjan pääkuvauspaikka, jonka selvitimme olevan Lontoon itäpuolella, Thamesmeadissa. Sinne on noin 40 kilsaa täältä meiltä, sillä asumme Länsi-Lontoossa. Pohdimme jaksaisiko sitä polkea 80 kilsaa.

Kypsyttelimme ideaa ja sitten tuli hyvät säät ja viime viikon perjantaina (16.7.) lähdimme matkaan.

Pidimme pienen tauon Emirates Air Linella. Syntyi idea, että pitää suunnitella sellainen fillarilenkki, että voisimme ylittää koreilla Thamesin. Koriin saa nimittäin viedä fillarin. Se retki on vielä suunnitteluasteella. Pyrimme näihin yhteisiin retkiin sisällyttämään aina jotain uusia maisemia tai kohteita jne.

Matka jatkuu. Alla oleva vesistö ei ole Thamesia, vaan joku tekoallas, johon vesi kyllä tulee Thamesista.

Lontoon ydinalueet idästä katsottuna. Aukea alue vasemmassa kulmassa on London City Airport. En ole koskaan lentänyt siitä minnekään, mies on pari kertaa Hollantiin. En ole muuten ikinä aiemmin ollut Lontoon näin itäisissä osissa. Ei ole varsinaisesti ollut mitään asiaa tänne ja Lontoo on hyvin laaja.

Sitten on aika alittaa Thames, sen teemme kulkemalla Woolwich tunnelin läpi.

Pituutta tunnelilla on 504 metriä ja se on kaivettu Thamesin pohjaan. Vastaava tunneli on Greenwhicissä ja sen olemme aiemmin kulkeneet. Hieman syrjäisen sijaintinsa takia Woolwich Tunnel on aika hiljainen.

Ei ollut ihmisiä ruuhkaksi asti tunnelissa. Jopa hissit toimivat molemmissa päissä, niin ei tarvinnut kantaa fillaria. Siitä iso plussa, koska minulla on oikea olkapää kroonisesti mustelmilla runsaan fillarin kantamisen takia.

Saavumme Thamesmeadiin.

Kyseinen rakennus toimi sarjassa community Centrenä ja sitä se on oikeastikin. Tosin se ei taida ilmeisesti juuri olla käytössä enää. Edusta on lukittu, toisella puolella on kyllä joku kahvila, mutta eipä muuta. Lammen nimi on Southmere.

Teimme reissun periaatteessa liian myöhään, sillä osa alueen rakennuksista on purettu. Paikka on kyllä silti edelleen erittäin tunnistettava sarjasta. Olisi pitänyt tajuta katsoa sarja vuosia aiemmin, niin olisi ehtinyt katsastaa alueen "sellaisenaan".

Oikealta on purettu bunkkerimaiset rivitalot ja uutta rakennetaan tilalle. 

Kiersimme hieman Southmerea ja löysimme mukavan suojaisan laiturin, jolle jäimme evästämään.

Bongasimme vielä ennen paluumatkaa hauskan huskyn, joka ilmeisesti luuli olevansa joutsen. Joutsenet eivät arvostaneet soluttautujaa.

Meidän helteet ovat nyt toistaiseksi ohi, nyyh. Onneksi ei kuitenkaan mitään tapposäitä ole luvassa paitsi tänään ja huomenna on harmaata ja sateista. En tykkää!

Comments

 1. Onpa erilaisen näköistä Lontoota. Eikö tuossa tunnelissa tullut ahtaanpaikankammoa?

  Tuo Emiraattien ilmalinja näyttää houkuttelevalta.

  Sarjaa en ole nähnyt, pitäisi varmaan joskus korjata se(kin) asia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikö olekin, monissa paikoissa tuli minullekin sellainen olo kuin olisin jossain ihan muualla kuin Lontoossa. Aion nuohota itäpuolta kyllä ehdottomasti enempikin jossain vaiheessa. Niistä tulee vain aika pitkiä lenkkejä, joten niihin pitää vähän varustautua.

   Minulle ei tuossa tunnelissa tullut ahtaanpaikankammoa, ihme kyllä. Enempi huoletti haiseeko siellä pahalta (ei haissut). :D Yllätyin kyllä tunnelin hiljaisuudesta, kun oletin jotain vilkkaampaa niin kuin Greenwichissä. Mutta oli mukava ylläri, että sai olla aika rauhassa.

   Minuakin houkuttaa tuo köysirata, en ole itsekään sillä koskaan ajellut. Matka toiselle rannalle kestää kymmenisen minuuttia.

   Voisit ehkä tykätä tuosta Misfitsistä, mahtaako näkyä Suomen Netflixissä?

   Delete
 2. Olipa mielenkiintoinen pyöräretki kuvineen, enkä tiennytkään että teillä on siellä cable cars.Muistan lukeneeni tuosta TV-sarjasta , mutta en ole nähnyt sitä. Ihana tuo joutsenkuva huskyn kanssa:) Mä voisin muuten lähettää näitä helteitä, jos saan tilalle kylmää säätä:;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voisin kyllä mieluusti ottaa muutamat asteet teiltä ja lahjoittaa täältä viileyttä ja sadetta. :D

   Lontoo on tosi monipuolinen, eri kaupinginosilla on niin erilaiset ilmeet. Itäinen Lontoo oli suorastaan eksoottinen, kun on niin erilaista kuin Lännessä!

   Delete
 3. Vau miten mielenkiintoinen retki ja postaus! Luin tämän oikein hitaasti fiilistellen. <3

  Mullekin tuli tunnelista heti mieleen, että tuolla ois saattanut ahistaa, kun toista päätäkään ei näy.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ihanasta kommentista! <3

   Minua tuo tunneli ei jostain syystä ahdistanut ollenkaan. En kyllä sinne olisi mitään pesää jäänyt rakentamaan, mutta ei tullut outoja olojakaan :D

   Delete
 4. Kiva päästä mukaan fillariretkellenne näiden upeiden kuvien myötä.
  Itselle aivan uudet maisemat.
  En mielelläni aja pitkään tunneliin edes autolla, saati fillarilla.
  Huvittava husky.
  Hyvää uutta viikkoa sinulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tunnelissa pitää taluttaa, jos on pyörällä liikenteessä. Kaikki eivät sitä tosin noudata. Itse noudatin, vaikka periaatteessa olisi voinut vain huristaa, kun ei juuri ollut ketään, jonka päälle ajaa. Mutta ei ollut kiirettä, niin mikäpä siinä talutellessa.

   Ajokorttia minulla ei muuten edes ole, mutta auton kyydissä en tykkää tunnelissa olla. Silloin ne ahdistaa jostain syystä.

   Aurinkoista viinkoloppua sinun vuorostaan!

   Delete
 5. Mielenkiintoisia paikkoja olet bongannut. Mainio kuva huskysta ja joutsenista 😀

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, idea tuli tosiaan siitä tv-sarjasta. Jännää, millainen vaikutus sillä oli ns. tosielämään. Oli upea lenkki kaikin puolin!

   Delete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.