Siedätystä

Nukkuminen on vaikeaa, ajattelen vain Tellervoa. Missä se nyt on, mitä tekee? Pakkomielteisyyteni ärsyttää, sillä en varsinaisesti voi sietää Tellervoa. Mahtaakohan se nytkin olla keikistelemässä jossain kuin paraskin Instagram-influencer. Lehdessä oli puhetta influencereista. Alkoi sekin ärsyttää: miksei voi sanoa esimerkiksi vaikuttaja?

Entä Mall of Tripla, joka on niin käsittämättömän typerä nimi, että itkettää. Halutaan olla kansainvälisiä? Mistä maasta nimeen on otettu vaikutteita? Ei tuollaisia Mall of lässynläätä ole edes englanninkielisissä maissa.

Haen pullan ja menen katsomaan, mitä Tellervolle kuuluu. Napsautan valon vessaan ja kas – siellä se roikkuu seitin varassa.

- Hyvää yötä, Tellervo. Jos vielä kasvat, heitän sinut pellolle.

*

Viikon 48 krapusanat ovat pulla, nukkuminen ja sietää. Säännöt ja lisää krapuja pääset katsomaan Susun ja Caran blogeista!


En varsinaisesti pelkää hämähäkkejä, jos ne ovat luonnossa eivätkä tule iholleni. Sen sijaan sisälle tunkevat hämähäkit kauhistuttavat ja jos on oikein muhkeaksi kasvanut yksilö kyseessä, saatan seota totaalisesti. En voi koskettaa niitä edes paperin läpi heittääkseni ne ulos, joten olen imuroinut niitä. Juu, olen kamala ihminen.

Ja ei, tämä kämppä ei pursuile hämähäkkejä (paitsi kesällä vessassa oli pienimutoinen invaasio, josta hankkiuduin eroon), mutta kyllä niitä tänne sisälle eksyy erityisesti kesäisin, kun ikkunat ovat auki yötä päivää.

Nyt yritän siedättää itseäni ja olen nimennyt vessassa asuvan hämähäkin Tellervoksi. Se on aika pieni vielä, mutta Giant House Spiderit voivat kasvaa melko kookkaiksi.

 Juttu: Learn To Love Your House Spider And Name It

Comments

 1. Hyvä idea antaa nimi hämähäkille, ehkä kiinnyt siihen ajan myötä nyt.

  Ihme kyllä, minulla ei ole ongelmia hämisten kanssa, olen aina sietänyt niitä ihan hyvin. kylppärissä etenkin ovat tosi tarpeellisia, syövät sokeritoukat ynnä muita pikku vipeltäjiä.

  Vanhassa kodissa oli amme ja siellä asusteli lukki. Aina ennen suihkua nostin sen pois ammeesta ja jos näin suihkun jälkeen, nostin takaisin. Yleensä se oli kyllä siinä vaiheessa siirtynyt ammeen alle metsästämään sokeritoukkia.

  Influencer kuulostaa melkein influenssaa kantavalta pärskijältä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen hieman skeptinen kiintymisen suhteen. Aina kun näen Tellervon, tekisi mieli imuroida se. Mutta pidättelen itseäni. :D

   Ehkä sinun pitäisi tulla tänne Tellervon hoitajaksi! Voisit siirtää sen pois tieltä, jos se alkaa häiritä elämääni. Itsehän en todellakaan voi paljain käsin enkä edes hanskat kädessä hämähäkkeihin koskea. Sokeritoukkia täällä ei onneksi ole, mutta jotain muita pieniä hyönteisiä tänne aina ulkoota eksyy.

   Joo, influessan levittäjä, haha! :D

   Delete
 2. Tellervo olikin hämähäkki :) En niistä minäkään sisällä tykkää, tapan ne, mutta mies kiikuttaa kärpäsetkin ulos. Mall of Tripla on kyllä käsittämätön! Me niiiiiin rakastetaan englantilaisia termejä! On se vaan niin hienoa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä on samanlainen työnjako eli mies suojelee ja minä olen valmis tappamaan :D Usein annan miehelle mahdollisuuden pelastaa esim. hämähäkin ilmoittamalla että hän joko heivaa sen ulos heti paikalla tai minä imuroin sen.

   Mitään ostoskeskuksia ei täällä edes nimetä Mall of X. Pelkkä Tripla olisi riittänyt, jos muuhun ei taivu. Itse olisin lähtenyt nimistöä kehittämään paikallisuudesta ja kiinnittänyt sen siten “alustaansa”. Kaiken maailman Soul Streetit ja Manhattanit ovat urpoja ja kuluneita ja mielestäni jopa kasaria. Laiskaa nimeämistä suoraan sanottuna! :D

   Delete
 3. Hauska kirjoitus :) Apua, influencer?!? En kestä... Mall of Triplakin on kyllä rasittava. Hämähäkit sisätiloissa ovat kyllä karmeita (kuten hiiretkin!!), ja mitä isompi sitä pahempi... Valokuvasi on kaunis!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Taisipa vielä olla Yle, joka näin kirjoitti jutussaan :D Ei olisi suuri vaiva käyttää suomenkielistä vastinetta, kun sellainen kuitenkin on. Ei sillä, ettenkö itsekin laiskottele ja käytä enkunkielisiä sanoja teksteissäni, mutta blogi on hieman eri asia kuin toimituksellinen netti/lehti tmv.

   Koko Mall of Triplan nimistö on mielestäni laiskaa suunnittelua, jossa on menty sieltä missä aita on matalin.

   Hiiriä en kammoa, mutta niistä on ihan konkreettista harmia, kun tuhoavat ja kakkivat ympäriinsä. Hämähäkeistähän ei periaatteessa ole harmia, mutta ovat sitten muuten vain karmaisevia.

   Delete
 4. Terveisiä Tellervolle! Minä suojelen hämähäkkejä, niitä tulee usein varsinkin kesäisin sisälle taloon. nostan vain pois, jos kiipeää jalkaani pitkin kun luen nojatuissa. Kamalaa, ei saa imuroida niitä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. En ole nähnyt Tellervoa nyt vuorokauteen, mutta kerron terveiset kun/jos tapaan sen seuraavan kerran. On mahdollista, että se on delannut. Eilen illalla nimittäin löytyi vessasta ISO hämähäkki, joka ei todellakaan voi olla Tellervo, koska mikään hämy ei parissa yössä kasva niin paljon. Se meni imuriin, en kestänyt vaan friikkasin. Anteeksi! :D

   Delete
 5. Ihana krapu ja Tellervo. Nauroin kippurassa.
  Moni lainalapseni on kärsinyt araknofobiasta. Joskus se ärsytti, kun piti aina tarkastaa paikat hämähäkkien varalta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulla ei varsinaista fobiaa ole, mutta minäkin tarkistan aina pedin siltä varalta että siellä on hämähäkki eli voin samastua lainalapseen. Sängyssä nimittäin kerran oli hämis: Havaitsin sen lukiessani, kun kulki käsivarttani pitkin. Voin kertoa, että melkoinen kirkuna seurasi siitä ja sitten imuri lauloi :D

   Delete
 6. Voih, Tellervo! Millä sä ruokit sitä? Eihän se ilman ravintoa kauaa sua viihdytä! Mall of...hohhoijaa. Ei ketään kiinnosta, oikeesti.
  Hauskaa kun Suomessa englantia 'täytyy' lausua väärin muuten kuulostat...en tiedä miltä mutta oikein ei saa ääntää. Meillähän on LOVE sitäjatätä joka lausutaan lovena ei rakkautena..hohhoijaa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. En todellaan ruoki sitä – saa itse saalistaa eväänsä. Ei tämä mikään hotelli ole :D Kyllä noita pieniä hyönteisiä aina jostain sisälle päätyy, kun täällä eivät ikkunat ole niin tiiviit. Nyt ei tosiaan ole Tellervoa noin vuorokauteen näkynyt, joten on mahdollista että iso hämähäkkin on syönyt sen. Voi voi, en voi väittää että tulisi ikävä jos näin on päässyt käymään. :D

   Katsoin Suomessa ollessani jotain telkkariohjelmaa (en muista mikä oli nimeltään) ja siinä henkilöt heittivät välillä kokonaisia lauseita enkuksi. Olivat siis kaikki ihan suomalaisia kuitenkin, mutta on vissiin kuuminta hottia “piristää” asiaansa heittelemällä sekaan enkunkielisiä fraaseja. Minusta se oli kamalan kuuloista :D

   Delete
 7. Mulla on vähän kaksijakoinen suhtautuminen hämähäkkeihin. Toisaalta ne pelottaa (ihan helvetisti), mutta toisaalta olen kuullut, että hämähäkit tuottavat myös hyvää onnea ja että hämähäkeistä on hyötyäkin. En tosin enää muista, mitä. :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin olen kuullut tuosta hämähäkkien onnea tuottavasta vaikutuksesta, mutta en muista mihin se perustuu (vai mihinkään). Menee vähän samaan kategoriaan linnunpaskan kanssa: “Mämmisateen” saaminen päähän kuulemma tuo onnea. Minun pitäisi sen perusteella olla melko onnekas… :D

   Hämähäkeistä ei ole mitään harmia sisätiloissa, mutta hyötyä voi olla kun saalistavat muita hyönteisiä pois. Ja nyt siis on kyse tavanomaisista ei-myrkyllisistä hämähäkeistä. :D

   Delete
 8. Hih, hämähäkit ovat kivoja. Varsinkin kun niille antaa vielä nimen. Minua eivät hämähäkit pelota, mutta käärmeet saavat paniikin partaalle. Hauska krapu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä siedän hämähäkkejä ja käärmeitä ulkotiloissa, kunhan ovat riittävän kaukana minusta. Täällä on ulkona erityisesti nyt syysaikaan paljon ristihämähäkkejä, jotka voivat kasvaa aika isoiksikin. Tykkään katsella ja tutkia niitä, mutta toki pitelen hajurakoa, etteivät iholle pääse. :D

   Delete
 9. Mulle on nuo inluencerit ja Mall of Tripalat on täyttä siansaksaa, mutta Tellervo on eri juttu. Minä ei hämiksiä pelkää, mutta en tykkääkään niistä. Tosin en myöskään tapa.
  Koska olet antanut hämähäkillesi nimen, kyllä se sinne kylppäriin kuuluu, vaan entäs jos paisuu kovin ja synnyttää miljoonan pikku hämistä?
  Minä ihastuin avokadooni, jonka kasvatin siemenestä ja nyt on jo metrinen. Hemmottelen sitä nimittämällä Kadoksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkään en haluaisi tappa hämiksiä ja Tellervo on (tai oli, en tiedä onko se enää elossa) minun yritykseni siedättää itseäni. Olin ajatellut heittää (tai siis mies heittäisi) Tellervon pihalle sitten, kun se kasvaa liian isoksi, etten kestä enää. Meillä oli vessassa keväällä hämähäkki-invaasio eli lähemmäs kymmenen hämyä oli katossa samaan aikaan. Kaikki samankokoisia melko pieniä eli varmaan samaa “pesuetta”. Ne meni – yllätys – imuriin. En ole ylpeä itsestäni, mut mut… :D

   Wow, olet saanut kasvatettua avokadon ihan siemenestä, nostan hattua! Itse en saa edes mehikasveja pysymään elossa. Tai muutaman olen saanut, mutta sitten on aina tapahtunut jokin "onnettomuus", jonka takia ne ovat kuolleet.

   Delete
 10. mukava, yllätyksellisesti kirjoitettu tarina.
  haluan uskoa et hämikset on terveen talon merkki, siksi en halua niitä tappaa, mieluummin kiikutan vaik ulos.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä on jatkuvasti hämiksiä eli varmaan tosi terve tupa :D Kiikuttaisin ne ulos, jos uskaltaisin niihin koskea enkä sekoaisi. Pienten kohdalla se vielä toimii, mutta isompien kohdalla ei.

   Delete

Post a Comment

Kiitos paljon kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin, vaikka joskus vastaaminen voi hieman kestää.