Armotonta shoppailua ja vaipanvaihtoa

Keskiviikon sää: sumusadetta tasaisessa harmaudessa
 

Löysin keskiviikkona kaupan, joka ei ollutkaan kiinni. Luulin, että kaikki turhiskaupat ovat kiinni, mutta nähtävästi Puntapuoti (Poundland) ei ole turhakauppa (mielestäni se kyllä on, mutta minun mielipiteelläni ei ole merkitystä). Saa kaiketi pitää ovensa auki, koska siellä myydään myös ruokaa. En edes muista, milloin täällä on päässyt käymään muissa kuin ruokakaupoissa (enkä jaksa tarkistella päivämääriä milloin mitäkin rajoitettiin, koska en niissä pysy enää mukana).

Bridge over troubled water...


Meinasikin polla mennä sekaisin bongatessani Puntapuodin avoimet ovet. Ei muuta kuin rätti naamalle ja sisään. Ja voi jestas kun tuntui hassulta olla shoppaamassa jossain muussa kuin muonapuodissa. Ihan meinasi kyynel vierähtää silmäkulmaan (NOT). Miten ihmeessä olen missannut Puntiksen auki olemisen! Grhm, no varmaan siksi ettei tässä ihan liki (tai no, liki ja liki) ole Puntista eli satuin asian huomaamaan lenkin yhteydessä.

Nämä postauksen kuvat ovat muuten kyseiseltä lenkiltä, sillä toki jatkoin ahkeraa lenkkeilyä saaliini kanssa. Kaikki kuvat ovat York House Gardensista, joka on eräs lempipaikkani eli ns. keidas. Olen esitellyt kys. puutarhaa joulukuussa 2018.



Puntapuodista mukaan lähti kynttilöitä valaisemaan pimeitä iltoja, jotka onneksi alkavat hiljalleen valaistua. Sekä jalanhoitoväline (joku raspisysteemi), jota olen jo testannut ja hyväksi havainnut. Puntiksen idea alun perin oli, että siellä kaikki maksaa punnan. Nykyään siellä moni asia maksaa enemmän kuin punnan, mutta hinnat ovat aina tasahintoja eli ei mitään £1.99 tai edes £1.50.



Ja kun kerran shoppaamaan innostuin, niin meninpä myös Dyasille (Robert Dyas). Olin luullut, ettei sekään ole auki mutta olihan se. Sieltä mukaan lähti lisää kynttilöitä ja vaippoja (tarjouksessa!) Riitalle. Vaipat olivatkin jo lopussa, joten ilahduin tarjouksesta.

Riitan oikea nimi on Brita ja se on suodatinkannu. Kutsun suodattimia vaipoiksi. Vesijohtovesi täällä on kyllä ihan juotavaa eikä sitä periaatteessa tarvitsisi suodattaa, mutta esimerkiksi keittiökoneet (kahvinkeitin, vedenkeitin jne.) säilyvät paremmassa kunnossa (ts. ei niin pahoja kalkkikertymiä), kun käyttää suodatettua vettä. Meillä vesijohtovesi on ihan hyvää ja joskus juon sitä suodattamattomanakin. Sen sijaan edellisen kämpän vesi oli niin karmean makuista (ja joskus väristäkin), ettei sitä tehnyt mieli juoda edes suodatettuna. Näissä on paljon alueellisia eroja ja myös se vaikuttaa, miten vanha putkisto talossa on.

Juoma-asioista pääsemmekin kätevästi pissa-asioihin. Tämä tässä on (mahdollisesti viktoriaaninen) vessa, jota olen ihastellut lukuisia kertoja kertaakaan uskaltamatta kurkistaa sisälle, koska tokihan se on vain miehille. Kyseessä on ehta pissoir.

Keskiviikkona rohkaisin mieleni ja lampsin sisään. 

Ajan patina näkyy, mutta ei haise: sisällä oli tosi voimakas kloorin tai vastaavan aromi. Pisuaarien yläpuolella on tärkeä muistutus. Vai kehotus, hmm...

Comments

  1. No, kylläpä olet kolunnut taas jänniä paikkoja.
    Meillä on Suomessa myös Euron kauppoja, ja Espanjan aurinkorannikolla oli 2 euro shop
    - kauppoja, joissa poikkeilin ostamassa hiussolkia.
    Tuo NOT on niin hauska ja kätevä koomisen vaikutelman luomisessa. Nauran täällä tuolle sinun kyynelen vierähtämiselle - ja äkkikorjaus NOT! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minulle nämä ovat tuttuja paikkoja paitsi tuo “pissoirin” sisäpuoli. Ulkokuorta olen ihaillut jo vuosikausia aina ohimennessäni :D

      Milloinkohan ne eurokaupat tulivat Suomeen, hmm.. Pitääkin oikein googletella. En nimittäin muista sellaisia ollenkaan (mikä ei tietenkään tarkoita, etteikö niitä olisi). Jenkeissä on (en tiedä onko enää) ainakin Dollar General, jossa muistelisin että muinoin kaikki maksoi taalan (enää ei). Hiusjuttuja olen itsekin ostellut Puntapuodista.

      Not on kätevä, kun ei jaksa selittää. Voi yhdellä sanalla mitätöidä sanomansa :D

      Delete
  2. Kauniita paikkoja taas , ja pisuaarikin on hieno ulkopuolelta, sisäpuolelta no....Täälläkin on ollut dollarikauppoja , jossa kaikki maksoi dollarin tai sen arvon täkäläisessä valuutassa, mutta ei ole enään eikä vähän yli euron ruokakauppojakaan ole enään ,harmi kun oli kiva konsepti. Lähelläni on kauppa jossa kaikki maksoi vielä koronan puolivälissä noin 1.25 euroa, mutta eikös sielläkin monet jutut nyt paljon yli. Täällä saisi olla auki vain ruokakaupat, apteekit , pharm-kaupat ja sellaiset missä välttämättömiä juttuja,, Yksi kauppa muuntaa itsensä lockdownin aikana pharm-kaupaksi, vaatekauppa vihanneskaupaksi, ja monet ravintoloitsijat ovat avanneet herkkukauppoja jotka saavat olla auki kun taas ravintolat eivät saa olla auki.
    Ha ha, nauratti nuo Britan vaipat;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minusta tuo pissoir on sisältäkin jotenkin hieno, jopa eksoottinen. Voi johtua siitä, että kun harvemmin tulee pisuaareissa käytyä, niin näyttää silmääni erikoiselta. :D

      Melkoista krääsää näissä punta/taala/euroliikkeissä myydään, mutta osa ihan tarpeellistakin. Minusta on kiva katsella tavaroita, vaikka en mitään ostaisikaan.

      Ihmiset keksivät kaikenlaista lockdownin aikana. Kun pubit menivät ennen joulua kiinni, jotkut keksivät myydä mm. varaa ja nouda -kaljaa (koska mitään ei saanut myydä suoraan, vaan ainoastaan click&collect -tyylillä). Pubin vieressä oli standi, jossa kehotettiin tilaamaan tuoppi tekstarilla numerosta xxx ja sitten vain haettiin se pubin ovenraosta. Tammikuussa se kiellettiin, kun alkoi tämä kansallinen lockdown.

      Täällä ei saa mitkään turhiskaupat olla auki. Nähtävästi on tapauskohtaista, mikä on turhaa. Myös puutarha- ja kukkakaupat ovat auki. Tosin kukkakauppoihin yleensä pääsee sisään vain yksi asiakas kerrallaan.

      Delete
  3. Onpa hieno pisuaari ja tarpeellinen muistutus, ettei lähde liikenteeseen tallin ovet auki!

    Niinpä, vaikka en ole mikään himoshoppaaja, niin kaihoisasti muistelen aikoja, jolloin pystyi kävelemään kaupoissa ja vaan hiplaili tavaroita. Nykyäänhän mihinkään ei uskalla koskea, osti tai ei.
    Kirpparillekin olisi ihan mennä haahuilemaan.

    Mietin, että missä ovat kaikki rahat, jotka ovat muka säästyneet, kun ei ole shoppaillut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuollaisia pisuaareja voisi olla enemmänkin, niin ei tarvitsisi miesten kuseksia pitkin katuja. Toisaalta olisi myös kiva, että naistenkin (vessa)tarpeet otettaisiin huomioon paremmin kuin nyt.

      Todellakin, minäkään en mikään himoshoppaaja ole mutta tykkään kierrellä kaupoissa ja chariteissa ja joskus niihin on ihan oikeasti asiaakin. Eniten kaipaan nyt kirjakauppoja ja charity-shoppien kirjahyllyssä, joista saattoi tehdä mahtavia löytöjä sellaisista kirjoista, joita ei kirjastosta saa.

      Kai ne rahat aina johonkin menee – paitsi täällä ei oikeasti mene, kun juuri mikään ei ole auki eikä voi edes julkisilla matkustaa :D Tietty voisi netistä tilata kaikenmoista, mutta ei se ole sama asia!

      Delete
  4. Hih, olipa taas otsikko. :-) Nyt jäi sitten kivasti mieleen pyörimään se yksi ikivanha rallatus nimeltä Armotonta menoa. Taisi olla joku laulava talonmies tms. Jännää.

    Vaippojen salaisuuskin sitten selvisi. :-D Nämä sun Riitan vaipat kuuluu vähän samaan kategoriaan kuin mun immenkalvot. Immenkalvot ovat siis erilaisten purnukoiden päällä (esim. ketsuppi, hammastahna, soijakastike) olevia metallisia kalvoja, jotka pitää saada päältä pois, ennen kuin pääsee itse asiaan.

    Vitsi mikä vessa! Ihan mahtava! (Nyt herää kysymys, onko normaalia olla näin täpinöissään pisuaarista... Mutta on se vaan hieno, eli on. :-D)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sepi Kumpulaisen biisi on tuo Armotonta menoa :D Kohtuullisen flegmaattinen esiintyminen ja ääni yhdestettynä “armottomaan menoon” on aika koominen. Joo, katsoin jonkun videon, kaikkea sitä! :D

      Immenkalvo! :D :D Joudun ehkä ottamaan termin käyttöön, koska sehän on paljon kuvaavampi kuin käyttämäni “väliliha”: “tästä ei ole vielä leikattu välilihaa” :D Täytyy vaan aina yrittää muistaa, että käyttelee näitä termejä vain kotioloissa eikä esim. kyläillessä. Tosin en kyläile juuri ikinä, joten suurta lipsautuspelkoa ei ole :D


      Minulla on “vessafiksaatio”, kiinnostaa kaikenlaiset vessat :D Vessa on erittäin tärkeä osa ihmisen elämää!

      Delete
  5. No olipas kusiset paikat! Kivan näköinen keidas kaikesta huolimatta ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei edes ollut kusista tuossa pömpelissä! Joku kloori tai muu aine löyhkäsi. Jos sinne olisin mennyt silmät kiinni, olisin ehkä luullut menneeni uimahalliin :D

      Delete
  6. Mukavaa katsella näitä kesäkuviasi. Siis kun on vihreää.
    Onhan täälläkin halpiskauppoja, jotka ovat tosin hiilanneet hintojaan koko ajan ylöspäin. Minulla ei ole minkäänlaista ostelutarvetta, eikä kaupoissa kiertelyhalua. Eli rahan kulutus suurinpiirtein sama, kuin enne rajoituksiakin.
    Minun silmääni huomioivat aina erittäin kauniit ja siistit vessat, kuin myös ne törkeimmät. Kyllä on kerran retkelläni käynyt niin, että pakon sanelemana oli taiteiltava asiansa huussissa liki seisoaltaan. Miten ihmiset kehtaavat sotkea niin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, ei näytä perinteiseltä (sellaiselta jollaisena sen itsekin miellän) talvelta täällä, mutta sopii minulle. Elen bongasin lumikelloryppäitä – selvä keväänmerkki! :D

      Minusta on kiva toisinaan kierrellä kaupoissa ihan ilman ostoaikeita. En silloin mitään ostakaan, koska en halua mitään turhaa. Lempipuuhaani oli myös “vaikeasti” saatavien kirjojen metsästys muun muassa charity shopeista. Rakastan tutkailla kirjoja ja kirjahyllyjä. Eipä ole “tarvinnut” sitäkään harjoittaa vuoteen ja tuskin vähään aikaan muutenkaan. Minulta alkaa eräät erikoistuotteet loppua (osa on jo loppunut), mutta eipä niitäkään nyt saa kun ne kaupat ovat kiinni.

      Vessat ovat erittäin oleellinen osa ihmisen elämää! Minua etoo täällä se, että yllättävän usein jätetään julkisessa vessassa pönttö vetämättä. Siis mitä vattua, yäk!

      Delete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.