Vieläkö on hylättyjä paatteja?

 

Minne ovat paatit seilanneet? No kuulkaa, eivät minnekään!

Elokuussa esittelin nämä rehevät komistukset ja viime kuussa kävin kurkkaamassa, mitä niille nykyään kuuluu. Samaa paskaa, voi nyt ihan rehdisti todeta.


 Kuvat ovat tosiaan tammikuulta ja juuri silloin, kun edellisenä päivänä oli sadellut lunta.

 

Samalla mallilla on meidän muuttokin eli mitään ei ole tapahtunut. Ei tässä nyt sinänsä mikään hengenhätä ole, kun kämppä on kuitenkin ihan toimiva eikä katto ole vielä romahtanut. Maalarinteippi estää epämääräisen murenan laskeutumisen (jo kulahtamisen merkkejä osoittavalle) kokolattiamatolle, joten mikäpäs tässä asustellessa.

Maalipintojen lohkeilu seinillä ei minua varsinaisesti haittaa, koska en ole millintarkka ihminen enkä pillastu pienistä kauneusvirheistä. Eli kaikki ajallaan, myös se muuttaminen. Koronan takia pelkkä ajatus kämpän etsimisestä ja kaikesta siihen liittyvästä tuntuu työläältä.

Asunnoista on tarjolla videonäyttöjä, mutta en kyllä suosittele kenellekään kämpän vuokraamista käymättä itse paikalla. On otettava kaikki aistit käyttöön: haisteltava ja tutkittava joka kulma, testattava että kaikki toimii jos toimii.

Hyvä puoli tulevassa rempassa on, ettei ole niin vaarallista jos jotain kaatuu matolle tai minne tahansa, kuten joulupyhinä lennätin vahingossa lasillisen viiniä seinälle. Aika hyvin sen sai kyllä hinkattua pois ja olin ihmeissäni, ettei puolet seinän maalikerroksista irronneet samalla.

Mutta yllä olevat ovat menneen talven lumia ja nyttemmin kukkivat aivan toisenlaiset paatit.

 Ja narsissit.

Ihastuttavan salaperäinen pääministerimme Boris esittelee tänään tiekartan eli miten edetään lockdownin purkamisessa. Luonnollisesti koko roska on jo vuotanut julkisuuteen eli mikään siinä ei yllätä. Toisin sanoen lockdown jatkuu hamaan tulevaisuuteen muutamin poikkeuksin.

Ei muuta kuin lahoamispisteessä olevat lenkkarit jalkaan ja lenkille.

Comments

  1. Voi noita paattipienokaisia, ovat kyllä niin hylätyn ja yksinäisen näköisiä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin ovat, olisi jo aika päästää ne lopulliseen lepoon (jonnekin muualle kuin Thamesiin)! Tosin pakko sanoa, että minun silmääni ne viehättävät ja voisikin käydä taas piakkoin niitä kuvaamassa. Ehkä otan ne tarkastuskohteeksi ja käyn kerran kuussa katsomassa, miten ne voivat. :D Tosin jää nyt helmikuu välistä, kun en enää ehdi.

      Delete
  2. Kumma ettei noita paattiromuja ole korjattu paattien hautausmaalle. Mutta kuka tässä tilanteessa jaksaisi kaikesta välittää. Tällä hetkellä huumori on aika vähissä, mutta teillä sentään alkaa kevät kukkia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nuo paatit ovat tuolla lojuneet niin kauan kuin muistan. Pitäisi tsekata vanhoista kuvista ajalta kun tuossa oli kiinni vielä asuinpaatteja. Eli siis koronaa ei voi moisesta saamattomuudesta nyt syyttää: maan tapa on tämä, että jätetään romut luontoon ja kadotaan itse paikalta.

      Ymmärrän, ettei huumoria irtoa. Sinnekin nyt sitten vielä ahtaamaat raamit eloon tulossa. Tsemppiä <3 Kevät on minullekin nyt odotetumpi kuin koskaan, koska mitään muuta tekemistä tai menemistä täällä ei ole kuin ulkoilla.

      Delete
  3. Näistä sammalta kasvavista veneistä tulee mieleen meidän metsistä löytyvät autojen hautausmaat. Mies on valokuvaajakamunsa kanssa löytänyt yhden sellaisen paikan ja ovat kuvanneet hylättyjä autoparkoja eri vuodenaikoina. Ihmettelen, miksi ne on viety sinne, koska romuttamothan hakevat autoja ilmaiseksi ja voihan niistä jotain saadakin, jos osat ovat vielä käyttökelpoisia ja metallin voi käyttää uudelleen.

    Narsissit... kevät... kesä.
    Kyllä se korona vielä häipyy, kunhan rokotukset etenee. Teillä on pitemmällä kuin täällä meillä, jossa ei saada rokotuksia kuten on toivottu. Toivottavasti nyt osataan vetää sellainen johtopäätös, että lääketehtaita on perustettava ympäri Eurooppaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olenkin nähnyt niistä autojen ”hautausmaista” kuvia. Kuuluun erääseen suomalaiseen urbex-ryhmään ja siellä on niitä tullut eteen. Itse en ole sellaisia löytänyt Suomesta. Ihminen on peruslaiska ja mukavuudenhaluinen: helpompi hylätä luontoon kuin hoitaa homma asianmukaisesti. Monet autot ovat maanneet ties miten kauan luonnossa, joten onko mahtanut edes silloin olla hakupalvelua.

      Kevät on todella toivottu nyt. Ulkona viihtyy huomattavasti paremmin, kun tarkenee ja on valoisampaa. Täällä on kunnianhimoinen suunnitelma, että heinäkuun loppuun mennessä olisi koko aikuisväestö rokotettu.

      Suomessahan ei lääkevalmistusta paljon ole ja lääketeollisuuden työpaikkoja on siirretty halvemman tuotannon maihin niin kuin trendi on (mennään muualle saastuttamaan ja ”riistämään”). Moni maa voi katsoa peiliin tässä asiassa.

      Delete
  4. Voi paattiparkoja, miksiköhän ne saavat olla tuolla tuossa kunnossa.
    Tsemppiä uuden kodin etsintään, toivottavasti löytyy sopiva.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ketään ei kiinnosta ja/tai paattien omistajat ovat ehkä kuolleet tai vain lähteneet lätkimään. Ja koska paattien siirtäminen pois maksaa, ei löydy halukkaita maksajia.

      Ei olla etsitty nyt ollenkaan uutta kämppää, ei olla jaksettu. :D Ehkä ensi talvena, kun tilanne toivottavasti on parempi. Kesää ei viitsi moiseen puuhaan kuluttaa.

      Delete
  5. Suomessa ehkä velvoitettaisiin viemään paatin romu (ainakin yksityishenkilön omistama) pois maisemaa rumentamasta?
    Mieluummin noita kukkia katsoo kuin paatteja, vaikka sinun paattikuvat ovatkin hienoja.
    Nenä on tärkeässä roolissa kodinvaihdossa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, Suomessa on valvotumpaa ja helpompi kai selvittää omistussuhteita. Ehkä tuollaiset romut eivät alun alkaenkaan saisi ”laituripaikkaa” Suomessa tai niihin kiinnitettäisiin nopeammin huomiota. Tuo alue Brentfordissa on yleensä asuinpaatteja täynnä, mutta koska se nyt on rempassa (tai siis ollut menossa remppaan jo ties kuinka kauan), on asuinveneet häädetty ja ainoastaan romut jääneet.

      Minun silmiäni kyllä kaikenlainen romu ja hylätty kiehtoo, vaikka sielu itkee tuhoa luonnolle. Hylätyistä taloista ei vastaavaa tuhoa esiinny, mutta siis muista roskista (sekä isoista että pienistä) kyllä.

      Delete
  6. Olipas kiva, että päivitit paattien kuulumiset. Kamalan surkeaan jamaan ovat kyllä päässeet. :-(

    Minua jäi nyt kutkuttamaan, että miten se viini lensi sinne seinälle. :-D Aika hieno juttu, että sait seinän puhtaaksi! Kumma kyllä, että mä en ole saanut vielä viiniä lentämään seinälle. Matolle on kyllä mennyt ja vähän muuallekin. Kerran (tää on taas näitä juttuja, jotka kannattaisi jättää kertomatta...) kaadoin lasin viiniä vanhemmillani ollessani ruokapöydän vahakankaalle. No mitäpä siinä muuta kuin nuolemaan viini pöydältä pois, ettei mennyt hukkaan. :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovat kyllä aika pahasti rupsahtaneet, lempparini on tuo paatti jonka kyljessä susi hipsii.

      On vähän mysteeri minullekin, miten sain viinin seinälle. Ruokapöytä (jota ei käytetä ruokailuun, vaan se on oikeastaan harrastuskornerini, jossa luen lehtiä, kirjoja ja teen milloin mitäkin) on seinän vieressä ja taiteellinen ranneliike heivasi lasin sisällön seinälle. :D Matolle sitä päätyi yllättävän vähän eli se valui komeasti seinää pitkin ja osa tietty levisi pöydällekin, mutta onneksi siitä on helppo siivota lätäköt.

      Vahakankaalta on hyvä nuolla, ei mene pisaraakaan hukkaan! :D

      Delete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.