Melkein vuosi elämää ilman pesukonetta

Vihdoin puolen vuoden suunnittelun ja ihmeellisen säätämisen jälkeen, meillä alkaa (jos alkaa) keittiöremontti maanantaina 5.6.

Kirjaan alkutilanteen ja tämänhetkiset tunnelmat voudakseni sitten joskus vuosien päästä kun remppa on alkanut ja loppunut huokailla, miten kaameaa se kaikki oli, mutta onneksi selvisin (jos selvisin) hengissä.

(Vähän samaan tapaan kuin kirjasin asunnonostoa ja muuttoa: oli nyt kiva kerrata, miten perseelleen kaikki meni, mutta lopulta kuitenkin selvisimme niistäkin draamoista)


Keittiöremppa on täällä iso projekti, koska keittiöön pitää dumpata niin paljon kaikkea aina pyykinpesukoneesta lähtien. Varmasti sinne pitäisi sijoittaa myös poreallas, traktori, puimuri, lypsykoneet, navetan eläimet, just name it ja sen paikka on keittiössä.

Olemme elelleet ilman pyykinpesukonetta kohta vuoden, niin ihan jännää kun vihdoin sellaisen saa. Olen rampannut pesulassa pyykillä (ja tänään taas menen, hohhoijaa). Sinne on suuntaansa vajaa kilsa. En hirveästi nauti pyykkien roudaamisesta eestaas. Kuiva pyykki menettelee, kun ei paina liikaa mutta märkänä takaisin roudaaminen on arsesta.

Kuivausrumpua en halua käyttää vaatteille, koska se pilaa ne eikä kaikkia rättejä voi edes sinne sulloa. Petivaatteet sun muut kyllä kuivaan rummussa, koska jokin raja on vedettävä jonnekin.

Kaikki tilatut keittiökoneet tulevat torstaina (apua!) eli pitää tunkea ne jonnekin muualle kuin keittiöön nököttämään siksi aikaa, että The Remontti alkaa. Keittiö kun menee täysremppaan eli kaikki kamat kammetaan sieltä helvettiin ja uudet (pyykinpesukone, astianpesukone, kaasuliesi, uuni, hana) tulevat tilalle.

Toisin sanoen pitää keittiönkaapeista ja tasoilta kaikki romut heivata jonnekin muualle. Minä olen vastuussa tilapäisjärjestelyjen organisoinnista, koska Georgea ei missään tapauksessa voi päästää tällaisia asioita järjestelemään: hän ei nimittäin organisoisi, ainoastaan dumppaisi kamat jonnekin ja sitten kaikki olisi koko ajan hukassa ja tiellä ja minulta pää repeäisi.

Kauhea stressi kyllä jo kaivertaa mieltä, vaikka koko rempsukka ei ole vielä edes alkanut. Kaksi viikkoa on arvioitu remonttiaika, mutta uskon kun/JOS näen. Pitää myös varautua kamaliin ylläreihin, joita voi esiintyä, kun koko roska puretaan. Minulla on ikävä epäilys, että jokin ylläri siellä lymyää ja nimenomaan boileri- ja putkistokaapissa.

Boilerin vaihtaminen (nykyinen on noin sata vuotta vanha) tuo oman lisädraamansa, sillä se tarkoittaa, että meiltä katkeaa lämpimät vedet jossain vaiheessa joksikin aikaa. Hirveästi ei kiinnostelisi jääkylmässä vedessä peseytyä, mutta siltä tuskin voin välttyä. 

 

Pesytymispisteeni rempan aikana?

Rempan alettua yritän pysytellä päivät hevonkuusessa ja meillä on suunnitelmissa mikäli mahdollista painua yhdessä jonnekin hevonperseeseen ainakin osaksi aikaa. Siis sitten, kun remppa on saatu alulle ja nähty potentiaaliset yllärit.

Pakataan fillarit ja poljetaan jonnekin toiseen kylään majailemaan, mikäli nyt mitään majapaikkaa saa mistään muutaman päivän varoitusajalla. 

Täälläkin voisi kylpeä...

Olen miettinyt monta päivää viitsinkö laittaa kuvan nykyisestä keittiöstämme. Osin siksi, että se on niin sekainen, koska en ole jaksanut sitä siivota eikä siihen muutenkaan ole panostettu ja romut on siellä, miten sattuu.

Mutta menköön nyt, kohtahan se (toivottavasti) katoaa!


Jääkaappi ei ole keittiössä, vaan makuuhuoneessa. Tuskin maltan odottaa, että pääsen siitäkin eroon, sillä sen öinen ääntely on alkanut ottaa aivoon. Kuvassa oikealla näkyvä vehje on pakastin.

Comments

 1. Remontit ovat syvältä. Varsinkin tavaroiden pois roudaaminen remontin alta.
  Jännää, että pyykinpesukone on keittiössä, Suomessahan se yleensä on kylppärissä. Jääkaappi makuuhuoneessa kuulostaa kans eksoottiselta.
  Pidän peukkuja, että remontti valmistuu kohtuullisessa ajassa, mielellään ajoissa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin ovat, minulle olisi kelvannut suppeampikin remppa, mutta herralla on erikoistoiveita ja koska hän on se, joka tykkää kokkailla, niin en viitsinyt kauheasti inttää vastaan :D Keittiön materiaalit ja värit valitsin minä ja vehkeet valitsi mies.

   Täällä ei saa kylppärissä olla pistokkeita eikä siellä saa pitää sähkölaitteita, joten siksi pesukoneliitäntä on keittiössä. Toki jos olisi iso kämppä, niin voisi rakentaa erillisen kodinhoitohuoneen ja survoa sinne pesukoneen, mut joo – ei ole niin iso kämppä.

   Jääkaappi heitettiin makkariin, koska se ei mahtunut keittiöön (on jotain 180cm. korkea malli eikä meillä ole keittiössä toistaiseksi riittävän korkeaa seinätilaa sille) enkä halua sitä olkkariin, kun menee feng shuit muuten pilalle. :D

   Delete
 2. Oikein Elegiamainen analyysi tilanteesta. 🤭 ❤️

  Mutta mulla kouraisi oikein vatsanpohjasta, kun kirjoitit yllätyksestä, joka mahdollisesti muhii keittiössä. Tuommoiset ovat just pahimpia, kun ei yhtään osaa ennakoida eikä henkisesti varautua. Mutta jospa sieltä ei löytyisikään mitään, ja kaikki olisi kahdessa viikossa valmista? Toivokaamme ainakin näin!

  Espanjassa on muuten kanssa pyykinpesukone aina keittiössä, ja Intiassakin yrittivät tunkea sitä keittiöön, tai tarkemmin sanottuna keittiön parvekkeelle. Parveke olisikin ollut jännä paikka varsinkin monsuunisateilla, kun voisin olettaa (vaikka en mikään tekniikan ihmelapsi olekaan), että pesukone ei tykkää hirveästi seisoskella kaatosateessa.

  Mutta huh, kovasti tsemppiä sinulle! 🤗

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yritän huumorin kautta, mutta pakko todeta että vitutus- ja stressikäyrät ovat jo aika korkealla. :D Keittiökaupan tyypin piti eilen soittaa, mutta eipä soitellut. Todella paskaa viestintää siltä suunnalta ja itse pitäisi taas jatkuvasti olla kyselemässä ja patistamassa, että pysyisi ajan tasalla omista asioista. Olen todella pettynyt kys. tyyppiin!

   Kyllä mä luulen, että siellä keittiössä joku ylläri muhii. Ei välttämättä mikään superpaha ja on hoidettavissa, mutta voipi pitkittää prosessia.

   Pesukone parvekkeella oliskin tosi kätevä: varmaan tosi hyvä just monsuunin aikaan :D :D Pitäsköhän heitellä meidänkin tuleva pesukone tohon pihalle, niin ei veisi tilaa siellä saamarin keittiössä sitten :D

   Täällä vessa on niin suojeltu ja pyhä paikka, ettei edes valokatkaisin voi siellä olla. Tyypillistä on, että valot napsautetaan päälle ja pois katosta roikkuvasta narusta. :D

   Delete
 3. Jännällä odotan, että miten tässä rempassa käy. Voit sitten keskiviikkoisin avautua mulle. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minuakin ihan jännittää - eniten se alkaako mitään remppaa maanantaina :D :D

   Nyt on kuitenkin astianpesukone, pyykinpesukone, uuni, liesi, hana ymv. keskellä olkkarin lattiaa.

   Delete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.