Orkideafestareilla ja ajatuksia koronaviruksesta


Vuotuiset orkideafestarit Kew Gardensissa ovat saavuttaneet niin suuren suosion, että tänä vuonna olisi pitänyt erikseen varata Princess of Wales Conservatoryyn (jossa orkideat ovat esillä) aika, jolloin aikoo niitä käydä pällistelemässä.

Minulle orkideafestarit on perinne, jossa olen rampannut jo vuosikausia. Se myös symboloi minulle kevään alkamista ja lupausta kesästä. Olin aikeissa tänä vuonna skipata koko roskan, koska en ole innostunut varaamaan mitään aikoja ja silti jonottamaan: paikalle nimittäin kehotetaan tulemaan viisitoista minuuttia etuajassa. Ei mitään järkeä, sori.


Lisäksi Kew-korttini oli mennyt umpeen enkä ollut sitä jaksanut uusia, koska [insert miljoona syytä tähän]. Orikideoiden pällistelyn aikaraamittamisen takia en myöskään pidellyt kiirettä kortin uusimisen kanssa, koska oletin tosiaan perinteen nyt katkeavan.

Vaan ei katkennut. Uusin jäsenyyteni ja ajattelin huvikseni käydä vaanimassa kasvihuoneella, josko pitelisi rauhallista. Olisin toki voinut varata ajan netistä (jos jonottelu olisi kiinnostanut noin yleisesti), mutta koska minulla ei ole älypuhelinta en olisi voinut mitenkään esittää varaustani ovella. Älypuhelinta minulla ei ole, koska olen valinnut niin. Ehkä täytyy jossain vaiheessa taipua ja valita toisin.


Koronaviruksen uhka on saanut ihmiset ryömimään koloihinsa. Eipä ollut nimittäin jonoa ollenkaan eli sisään vain sukkana. Kasvihuone oli muutenkin kauttaaltaan lähes tyhjä. Ikinä en ole saanut siellä olla niin rauhassa kuin eilen!


Viime vuonna tungos oli sitä luokkaa, että hermoa kiristi eikä juuri mitään nähnyt, koska aina oli jonkun pää tai muu ruhonosa tiellä. En siis olisi edes mennyt, jos ihmisiä olisi ollut paljon saati että olisin joutunut jonottamaan. Onkohan jo tullut selväksi, että en innostu jonottelusta?


Luonnollisesti suhtaudun asianmukaisella vakavuudella viruksiin ja muihin kulkutauteihin, mutta en ala hysteeriseksi. Toisaalta minulla ei myöskään ole mitään tarvetta ehdoin tahdoin pelleillä asialla eli en nyt tunge itseäni väkisin ihmismassoihin kun en tee niin muutenkaan. On myös ajateltava muitakin kuin itseään: vaikka itse saisin viruksen ja selviäisin siitä pienin oirein, saattaisin tartuttaa jonkun muun, joka ei.


Suoraan sanottuna vituttaa koko virus. Miksi ihmisten pitää olla saastaisia tuhoajia, jotka tappavat ja alistavat eläimiä ja pilaavat luontoa. Tämä ei koske vain kiinalaisia, vaan ihan kaikkia.


Kuvat eiliseltä. Orkideafestareiden teemamaa tänä vuonna on Indonesia. Olen aiemminkin postannut näistä festareista, tosin kirjablogissani. Jos kiinnostaa katsella kuvia muilta vuosilta, niin kas tässäpä kuvia vuodelta 2015 ja 2018. Niissä on enemmän niitä orkideoitakin: nyt lätkin kuvia lähinnä muusta oheiskrääsästä.


Comments

  1. Vau, upeita kuvia! Ja ilman tungosta! Jotain hyvää siis koronastakin.

    Tulin just kaupasta ja näköjään hamstraus on alkanut. Hyllyt olivat tyhjiä säilykkeistä, pavuista ja sen sellaisista. Onneksi sain, mitä menin ostamaan eli jäätelöä, leipää ja suklaata. Eiköhän niillä pärjää.

    Joo, samaa mieltä, vaikka ei itse niin välttelisi tapahtumia yms, niin sen verran tolkkua pitää olla, ettei ehdoin tahdoin lähde levittelemään omia pöpöjään muihin.

    Jälkikasvu opiskelee etänä nyt kaksi viikkoa, opettaja on karanteenissa tultuaan matkalta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, olin oikeastaan aika yllättynyt. Ymmärrän, että ihmiset välttelevät tungoksia, mutta ihan tällaista en odottanut. Sinänsä tietty hyvä minulle, koska olisi muuten jäänyt orkideat näkemättä.

      No niin, nyt sitten sinnekin on rantautunut hamstraustarve. Ymmärrän kyllä, että tarpeita hamstrataan esim. parille viikolle eristäytymisen varalta mutta ainakin täällä moni tuntuu hamstraavan noin vuoden tarpeet. Täällä osa kaupoista on joutunut asettamaan ostomäärärajoituksia.

      Itse pistin tuben nyt pannaan enkä varmaan viitsi dösiäkään käyttää hetkeen, koska minun ei ole pakko. Hieman kun tulisi paremmat, niin jospa saisi tuon fillarin taas edes hetkeksi kuntoon.

      Ihan hyvä, että ope meni/laitettiin karanteeniin. Etänä voi tosiaan opiskella ja parempi ottaa varman päälle. Kaksi viikkoa ei ole pitkä aika.

      Delete
  2. Voi, mitkä kuvat, noille festareille minäkin olisin tahtonut.
    Parhaillaan olemme ukon kanssa omaehtoisessa eristyksessä viruksen vuoksi. Matkalta kotiuduttua saimme ankaran flunssan. Ellei se hellitä, terveyskeskuksesta tullaan kotiin ottamaan testit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi ei, toivottavasti ei ole koronaa! Paljon parantavia ajatuksia teille molemmille <3

      Delete
  3. No olipa jotain hyötyä koronasta sinulle. Jonottaminen, tungos ja muu hässäkkä on minustakin tympeää. Mutta siis orkideafestarit, wow! Olisipa ihanaa päästä sellaisille!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, saa nähdä miten tämä korona vaikuttaa pidemmällä aikavälillä puutarhan kävijämääriin. Kew’n kannalta tietenkin huono asia. Orkideafestarit loppuu sunnuntaina. Käyn varmaan tässä viikonlopun aikana vielä siellä tsekkaamassa ihmistilanteen (toki asiallisen parin metrin hajuraon päästä mikäli siellä on ihmisiä).

      Delete
  4. ONpa upea paikka, ja ihania kasveja.Jonottaminen on tosiaankin kamalaa. No täällä ei toistaiseksi tarvitse jonottaa melkein missään, sillä tänä iltana tuli määräys että' max. 100 ihmisen kokoontumiset sallittuja....

    ReplyDelete
    Replies
    1. No juu, aika autioiksi näyttävät paikat menneen täälläkin, kun ihmiset välttelevät ihan oma-aloitteisesti menemästä paikkoihin, joissa yleensä on runsaasti ihmisiä. Omalta kohdaltani en ole koronasta niin huolissani, koska en kaiketi kuulu riskiryhmään. En silti ehdoin tahdoin halua hankkia virusta itselleni saati että sitten mahdollisesti minusta tulisi tartuttaja. Joten supistan hieman reviiriäni toistaiseksi.

      Delete
  5. Olen niin samaa mieltä kaikesta. Vituttaa koko korona, ja inhoan jonottamista, vaikka pakon edessä se kyllä onnistuu. Ja multakin jäävät kyllä näyttelyt, nähtävyydet yms. käymättä, jos niihin pitää varata aika. Ahdistaa jo pelkkä ajatuskin (ja vieläkin harmittaa eräs nimeltä mainitsematon nähtävyys eli Alcatraz, joka meni tämän takia sivu suun.). Olipas kiva, että pääsit orkideafestareille ilmankin. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihan hävettää myöntää, mutta tosiaan minuakin ihan täysin itsekkäistä syistä vituttaa koko korona. Ja huolettaa, miten Suomeen tulemisen käy: millainen on tilanne täällä ja Suomessa toukokuussa?! Ja vaikka en itsestäni ole huolissaan, niin esimerkiksi omista vanhemmistani olen (onneksi he ovat melko erakkoja eli ei ole omena kauas puusta pudonnut, heh) ja muista joille virus voisi olla kohtalokas. Ja siis minua vituttaa maximaalisesti, jos Suomeen tuleminen siirtyy tämän saamarin viruksen takia!

      Ja nyt ottaa päähän sinunkin puolesta, jos/kun et pääsekään Alcatraziin? Siis oliko teillä reissu varattu San Fransiscoon vai oliko se aikeena? Olen käynyt Alcatrazissa ja kuola valuu vieläkin pelkästä saaren ajattelemisesta. Että ymmärrän vitutuksesi täysin!

      Delete
    2. Oltiin San Franciscossa jotain 4-5 vuotta sitten, ja mä tietysti kuvittelin, että Alcatraziin kävellään tuosta vain juuri sillä kellonlyömällä, kun sattuu huvittamaan. No kävikin sitten ilmi, että liput oli varattu moneksi päiväksi eteenpäin, eikä saareen ollut mitään mahiksia päästä meidän kaupungissaoloaikana.

      Delete
    3. Mulla kävi taannoin parempi tuuri eli lampsin muistaakseni vain rantaan jonottelemaan (ei tarvinnut edes jonottaa kovin kauan) lautan lähtöaikana ja sitten lampsin lauttaan :D

      Delete
  6. Elämyksellinen paikka tuo Kew Gardens, ehkä joskus pääsen livenä käymään. Minulla oli varattuna huhtikuulle Rooman matka, mutta pakko oli perua. Ärsyttää, ja suoraan sanoen vähän pelottaakin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toistaiseksi minuakin ärsyttää enemmän kuin pelottaa, mutta eihän sitä tiedä muuttuuko tämä tunne jossain vaiheessa. Toivottavasti ei. Todella harmillista, että Rooman reissusi menee nyt reisille :((

      Delete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.