Miksei ovi aukene meille?

Tässä odottelen vuotuista sähkötarkastusta. Joku tulee 9:30 am. Jos tulee (kello on nyt 9:23) Täytyy mainita, että kylppärin kuumailmapuhallin on taas mennyt rikki. Se uusittiin vajaa vuosi sitten oltuaan paskana yli vuoden. Tekisi mieli sanoa, että hommaavat kunnon vehkeen eikä sitä samaa paskaa taas. Kun ei se kestä.

Suihkusessiot talviaikaan ovat kammottavia, jos ei se puhallin toimi: tulee niin kosteaa eikä oikein viitsi ikkunaa avata kun muuten kuolee hypotermiaan. Ikkuna toki on vetoinen, joten kylppärikin on ällön kylmä, jos ei ole puhallin päällä (kylppärissä on toki patteri, mutta se on eri puolella kylppäriä eikä se poista kosteutta).

Ärsyttää nämä tarkastukset, koska aamut ja aamupäivät on minulle tärkeintä aikaa. Ja huomenna tulevat sitten boilerintarkastajat. En tiedä, milloin kun ei ole aikaa ilmoitettu vaikka on luvattu. Toivottavasti tulevat joskus päivällä, niin karkaan pois alta. Inhottaa kun kotiin tulee vieraita. Siis ei vieraita vieraita, vaan oikeasti vieraita ihmisiä. Ja varsinkin nyt tällaisena aikana.

Muuttamisesta höpisin taannoin ja se on edelleen vaiheessa. Lockdown tekee kaiken vaikeaksi. Mutta tässäpä kivoja kämppiä, joissa voisin kuvitella asuvani. Ei tosin ole pelkoa, että tuollaisiin tulee muutto koska eivät ihan osu meidän budjettiin eivätkä edes ole vuokran.

Gothic Gottage - ihan minun näköinen mörskä!


Spring House, tämä on kyllä parhaat keväänsä nähnyt ja onkin nyt tyhjillään. Menisi jatkoon, jos joku remppaisi sen ensin. Kyseessä on rivitalon yksi huoneisto. Sijainti on kiva ja talo noin muuten söpö, mikä ei kuvasta tosin käy ilmi.


 The Old Court House. On kivaa kun taloille annetaan nimiä.

Ja mikä erkkeri - muuttaisin oitis! Alla oleva siis edelleen The Old Court House.

Silmääni viehättää myös kivetykset, jotka johtavat talojen oville. Ne ovat kuin eteismatot - tosin talon ulkopuolella. Kaksi alla olevaa kuvaa on otettu hieman aiemmin syksyllä (muut kuvat viime viikolta).

Täällä ovet aukeavat pääasiassa sisäänpäin. Meillä on pieni eteinen portaiden alapäässä, jonne on kertynyt kaikenlaista roinaa. Muun muassa puiset tuolinkarmit, jotka ovat matkalla kierrätyskeskukseen. Olleet ehkä jo vuoden, kröhöm.

Eräänä päivänä tuolit olivat kaatuneet oven eteen. Varmaan ajan kanssa siirtyneet huonoon asentoon, koska naapurissa on edelleen meneillään infernaalinen täysremontti. Mitäpä luulette, että tapahtuu kun tavaraa kaatuu oven eteen ja oven pitäisi aueta sisäänpäin. Ja olet itse ulkona. Joo-o, ei pääse sisään. Kaiken lisäksi olimme olleet ulkona yhdessä miehen kanssa, joten kukaan ei ollut korjaamassa tuoleja pois oven edestä.

Hieman kuumotteli siinä käytävässä, että mitens tästä eteenpäin. Minulta löytyi laukusta kynä. Sillä yritimme sohia tuoleja pois tieltä. Onneksi täällä ovet eivät ole järin tiiviitä eli alhaalla oli pieni rakonen ja kokolattiamatto antoi sen verran myöten että kynän sai törkättyä sieltä alta. Saimme tuoleja siirrettyä lopulta niin, että ovea sai raotettua sen verran, että pääsimme pujahtamaan sisään.

Tuolinkarmit todellakin saivat äkkilähdön sen jälkeen eteisestä. Nyt ne lojuvat portaikon yläpäässä odottamassa, että päästään niistä joskus eroon.

Lintujen koti
Lintujen puhelinkoppi.



Jaahas, se äijä tuli ja nyt pitääkin ilmeisesti katkaista sähköt. Ei ennen ole tarvinnut. Eli menee tämäkin puhde puihin. Joo, inhoan kun aamu menee kaikin tavoin pilalle. Vali vali. Noh, onneksi tänne voi valittaa.

***

Saatiin sähköt takas. Se äijä pomppii kengät jalassa ja sotkee. Ymmärrän, että hän tekee työtään mutta silti ottaa aivoon. Sen tuomat tikkaatkin on saastaiset. Kävi vessassa eikä pessyt käsiään lorotuksen jälkeen. Noh, hana onkin sitten varmaan ainoa paikka, jota se ei ole lärppinyt.

Nyt se lähti ja kohta lähden minäkin. Sitä ennen vielä muutamat kuvat eiliseltä kävelyltä. En viitsi enää viikonloppuisin puistoon mennä, koska KAIKKI menevät sinne. Rauhaa löytyy nyt enempi muualta. Onneksi tiedän hiljaiset mestat.

Isleworthissa sai kuleksia aika rauhassa. Tykkään muutenkin maleksia Thamesin rannalla. Thames on minulle meren korvike.

Pubit ovat edelleen kiinni. Ne saavat keskiviikkona avautua, mutta ainoastaan ravintolatyylillä eli pelkkää alkoholia ei saa myydä. Pitää myös syödä, jos haluaa juoda. Itse en pubeissa käy, joten ei vaikuta suoranaisesti minuun.

Tässä on pubilla idyllinen sijainti. Joskus kesällä siinä voisi olla mukava istahtaa.

Shortsikelejä pitelee brittien mielestä ympäri vuoden. Eilen oli kymmenen astetta, minulla päälläni toppatakki. Se oli kyllä hieman liikaa, mutta mieluummin en palele kuin palelen.


Comments

  1. Tuo The Old Court House on varattu minulle, aivan ihana! No, ei nuo muutkaan ole mitenkään pahan näköisiä.

    On kyllä viihtyisän näköisiä pubeja! Ihan toivoisi, että pääsisi kaljalle niihin, siis silloin, kun ovat auki ja tarjoavat kaljaa ilman ruokaa.

    Meillä huoltomiehet ottavat kengät pois jalasta, jos tulevat sisälle korjaamaan jotain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulee kissatappelu Court Housesta :D Minä kyllä vetäydyn sivuun suosiolla, sillä löysin jo uuden vielä hienomman! Gothic Gottagen roudaan kakkosasunnoksi Järville.

      Täällä on kyllä paljon söpöjä pubeja terasseineen ja “kaljapuutarhoineen”. Tänään saavat nyt sitten aueta, mutta ei juopottelua varten. Täällä on yleisesti ottaen hyvää ja edukasta pubisafkaa, mutta en tykkää ulkona syödä. Ainoastaan reissuilla tulee syötyä pubeissa, muuten syön mieluiten himassa.

      Täällä huoltoihmiset joskus kysyvät pitääkö ottaa kengät pois, kun näkevät kenkärivimme eteisessä. Nyt on kahtena peräkkäisenä aamuna käynyt huoltoäijät lampsimassa mitään kyselemättä kengät jalassa. Mur.

      Delete
  2. The Old Court Houseen tulee tungosta, sillä minäkin haluan muuttaa sinne! Jännästi tehty aukot kellarikerroksen ikkunoiden eteen. Mietin mahtaako joskus tulvia? Kiitos taas hienoista näkymistä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voitte Susun kanssa tapella siitä, kuka siellä saa asua. Minä löysin jo uuden kämpän. Se tulee esittelyyn blogiinkin, kunhan saan väännettyä Suuren Jouluspeciaalin. :D

      Nuo alhaalla ja osittan maan alla olevat ikkunat ovat täällä yleisiä. Meidänkin talossa on alimman kerroksen kämpässä sellaiset. Tulvia ei tietääkseni ole koskaan ollut. Pitäisi sataa melko paljon, että tulvisi. Jokin sortin viemäri noissa myös taitaa olla.

      Delete
  3. Aivan ihania paikkoja taas, ja linnuillekin kivat kodit:) Lontoosta löytyy kyllä niin ihania paikkoja:)
    Hyvä että saitte puhaltimen korjattua. Mä tykkään kylmästä, mutta jos tosi kylmää niin kylppärissä on infrapunalämmitin seinällä. Harvoin tosin tulee käytettyä sitä. MUlla pitää olla ikkuna auki aina kylppärissä, samoin kosteuden vuoksi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onhan täällä paljon silmänruokaa ja muuta katseltavaa ja tehtävää. Juuri siksi rakastankin Lontoota, vaikka ihmismassat käy usein hermoille. Mutta kaikkea ei voi saada. :D

      Ei sitä puhallinta ole korjattu. Se vaihdettiin joskus vuosi sitten ja nyt se on taas rikki. Sähkötarkastaja varmisti maanantaina asian (että paskana on), mutta ei hän sitä korjannut. Jonkun muun pitää se korjata. Hän lupasi ilmoittaa asiasta eteenpäin, mutta tuskin asialle mitään kovin pian tapahtuu.

      Täällä puhallinta tarvitsee lähinnä talvella, kesällä se on liian kuuma käyttää ja silloin voi avata ikkunan.

      Delete
  4. Tunnelmallisia rakennuksia. Kivetykset on kauniita. Samoin vanhat kivimuurit. Kumpiakin käytetään hyvin vähän Suomessa.

    Tuo pubin terassi joen päällä on aivan kuin Turun jokirannasta, jossa istuimme vielä loppukesällä. Kunpa taas ensi kesänä.

    Mainitset, että brittien mielestä on edelleen shortsikelit. Sitä minäkin ihmettelin Pohjois-Irlannissa kerran helmikuussa. Minusta oli toppavaatekeli, ja niin oli monesta muustakin, mutta sitten jotkut kulkivat varvastossuissa ja tytöt illalla ohuissa kesämekoissa ilman päällysvaatteita. Pienet lapset istuivat ilman lapasia rattaissa kädet punaisina. Ilmassa vihmoi kylmää vettä ja tuuli niin, että piti pidellä kiinni katulampusta, ettei olisi paiskautunut jalkakäytävältä kadulle.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minä en sinänsä enää ihmettele brittien “nakuilua”. Siihen on tottunut, kun tosiaan erityisesti miehet hipsivät täällä shortseissa kesät talvet. Lapset pelaavat shortseissa jalkapalloa viheriöillä. Tytöt laittavat hädin tuskin pepun peittävän kouluhameen alle talvella sukkahousut – jos laittavat. Kaikki eivät laita.

      Sitten toisaalta löytyy se ääripääkin, kun vielä keväällä kuljetaan toppatakit päällä. Tosin sen toppatakin kanssa voi olla shortsit ja varvastossut :D Minusta on jotenkin vapauttavaa, kun variaatiota on niin paljon: sulautuu itsekin massaan eikä ketään kiinnosta. Vielä en ole kuitenkaan kotoutumisessa siinä vaiheessa, että kävisin lähikaupassa tai offarilla aamutakissa :D

      Delete
    2. Eräs ystäväni oli kaksi vuotta USA:ssa tohtorikoulutettavana. Hän sanoi, että meni liikuntavaatteiden puuttuessa yöpuvussa ryhmäjoogaan, mitä ei ikinä Suomessa tekisi. Hän sanoi, että siellä oli semmoinen kirjo, ettei mitään väliä, mitä on päällä eikä hän edes halunnut hankkia enää erikseen urheilukaupan kalliita joogavaatteita.

      Missään ei varmaan olla pukeutumisessa niin sää- ja vuodenaikatietoisia kuin meillä täällä "lintukodossa".
      Kauhistelin kevättalvella kun pakolaisina saapuneet pikkupojat olivat vastaanottokeskuksen pihassa sisävaatteissa. Kyselin, eikö ole kylmä ja ilmaisin eleilläni hytinää. Pojat sanoivat, että kaikki ok, ja sitten tuli isä ovelle huutelemaan poikia syömään. Hän oli shortseissa paljain jaloin.
      Monesti uutiskuvissa näkee, miten vuoristoseuduilla ihmiset ovat paljain käsin ja paljain päin lumisateessa. Kyse ei olekaan varallisuudesta vaan erilaisesta tavasta kohdata kylmä.
      Muutama vuosi sitten olimme pari viikkoa Berliinissä kerrostaloasunnossa. Minun piti välittömästi lähteä ostamaan paksuja villavaatteita ja lämpimät sisätossut. Siellä oli ekologisista syistä pienemmät lämpötilat asunnoissa kuin meillä.

      Delete
    3. Heh, voin kuvitella tuon ystäväsi tapauksen. Ja minusta on just parasta, että kirjoa on niin ketään ei tosiaan kiinnosta. Se on ollut minulle täällä asuessa ihanan vapauttavaa kaikin puolin. Suomessa minulle silloin aikoinaan usein huomauteltiin pukeutumisesta (“E on aina niin hienona”).

      Mielenkiintoinen tuo kohtaamisesi vastaanottokeskuksessa asuvien lasten ja heidän isänsä kanssa. Tottahan on, että monissa muissakin maissa kuin vain Suomessa on kylmää ja lunta. Myös Lähi-Idässä. Suomen kylmyys ei todellakaan tule kaikille yllätyksenä.

      Mahtaakohan Berliinissä ja Saksassa noin yleisesti samantyyppinen rakennustekniikka kuin täällä. Me emme kerrostalossa asu, vaan viktoriaanisessa talossa, joka on muutettu huoneistoiksi. Ovista ja ikkunoista vetää emmekä brittiläiseen tapaan lämmitä öisin. Eli villasukat on täälläkin kaivettu jo esille ja lisätäkit kaivettu kaapista. Täällä talventulon merkki on se, että täytyy pukeutua kun menee nukkumaan. :D Toki voisimme pitää lämmitystä päällä myös öisin, mutta eihän siinä olisi mitään järkeä. Täällä kyseessä ei ole ekologia niinkään, vaan rahansäästö.

      Delete
  5. Kyllähän noissa kämpissä voisi harkita asuvansa. Nuo eteismatot on kyllä tosi hienoja!

    Mulle tuli teidän oviepisodista mieleen meidän siivouskomero Boliviassa. Sekin aukesi sisäänpäin, ja kerran moppi oli kaatunut suoraan ovea vasten, eikä ovea saanut millään auki. Onneksi sain raotettua ovea sen verran, että sain tungettua kännykkää oven raosta ja otettua kuvan, mistä oven aukenemattomuus johtui. Ovikin avautui lopulta samalla tavalla, että laitoin jotain (en muista enää mitä) oven alle, ja sain sillä tavalla siirettyä mopin vartta sivuun.

    Mäkin inhoan vieraita tyyppejä, jotka tulevat tekemään kotiin jotain hommia. Suomessa en niinkään, mutta Intiassa inhosin kaiken maailman asentajia ja korjaajia sydämeni pohjasta. He eivät tulleet koskaan ajallaan, ja välillä meni puoli päivää hukkaan odotellessa tyyppejä saapuvaksi. Kaiken lisäksi heitä ei voinut jättää yksinkään, kun se on Intiassa aina vähän riskaabelia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä voisi tosiaan ainakin harkita asuvansa, jos ei ihan asuisi kuitenkaan :D

      Sisäänpäin aukeavat ovet ovat saatanasta! Patsi toisaalta kadulla on kiva, kun ovet aukeavat sisäänpäin niin ei saa ovesta esim. naamalle kadulla kulkeutuessaan. Ja vessanovea on helpompi pitää jalalla kiinni, kun se aukeaa sisäänpäin ja lukko on kuitenkin rikki. :D

      Täällä taitaa olla intialainen aikakäsitys toisinaan vallalla eli eivät nämäkään aina ajallaan tule. Joskus eivät tule ollenkaan. :P Täällä kyllä periaatteessa uskaltaa jättää huoltomiehet yksinkin, mutta mielellään emme jätä eli toinen meistä on ainakin paikalla. Yleensä mies saa luvan vahtia, koska minulta palaa käpy niin herkästi eli oman mielenrauhani takia on yleensä parasta, että olen jossain muualla. :D

      Delete
  6. Vanhoja kauniita taloja. En kuitenkaan ole muuttamassa niistä mihinkään, ehkä voisin tutustua Lontooseen päivän, parin ajan, mikäli Susu tai riitta k antaisi sohvallaan yösijan tuossa The Old Court Housessa? Voisin silleen minäkin maleksia noilla rannoilla ja katsella pytinkejä, mutta upeaa nähdä ne näinkin esitteleminäsi.
    Lintupöntöt on viehättäviä. Tykkäisköhän meikäläiset tintit tuollaisista?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Täällä on paljon kauniita vanhoja rakennuksia. Niille tulee itse sokeaksi, mutta olen taas viime aikoina yrittänyt tarkastella maisemia kuin ne olisivat uusia. Kuin kaikki olisi uutta, ahmia yksityiskohtia itseeni. Ja niitä onkin yllättävän paljon, kun vain katsoo. Harrastin tätä samaa joskus Helsingissä kun vielä siellä asuin ja maisema alkoi näyttää arkiselta. Silloin voi kuvitella itsensä turistiksi ja katsella kaikkea kuin uusin silmin. Nykyään Helsinki näyttäytyy minulle eksoottisena kaupunkina <3

      Nuo lintulaudat ja -pöntöt ovat supersuloisia! Jos olisin lintu, muuttaisin oitis tuohon isompaan mökkiin :D

      Delete
  7. Skotlannissa asuessamme meillä oli maine talona, jossa piti ottaa kengät pois jalasta sisään tullessa, siis huoltomiesten keskuudessa. Olivat siitä kuulleet toisiltaan. :D Ja kliseisesti aina oli ne rikkinäiset sukat huoltomiehillä, peukkuvarvas paljaana... Kovasti tsemppiä sinne. Ihanat maisemat sentään!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Täällä vaihtuu huoltomiehet sen verran tiuhaan, että harvemmin pääsee maine kasvamaan. :D

      Kiitokset tsempeistä <3

      Delete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.