Mansikkitalo - ei mikä tahansa navetta

 

 

Kulkeuduin viime viikolla vihdoin pällistelemään Strawberry Hill Housea eli kavereiden kesken Mansikkitaloa, jota olen aiemmin kytännyt vain kadulta käsin. En nimittäin tiennyt, että sen tilukset ovat auki paikallisille. Parkkipaikka on suljettu eli sinne on turha hurauttaa sankoin joukoin autolla tärvelemään rauhaa. Onneksi.

 

Hyvin rauhassa sainkin siellä olla. Muutama muu ihminen oli sinne eksynyt samaan aikaan, mutta pitelimme noin sadan metrin etäisyyttä toisiimme. Kullakin mukanaan omat aatoksensa, minulla lisäksi muutamat murhat korvassa, sillä olen innostunut kuuntelemaan Jäljillä-podcastia. Podcastin tekijä on todella perusteellinen ja osaa tuoda esille kustakin keissistä ne olennaisimmat asiat. Lisäksi hänen äänensä miellyttää korvaani. Suosittelen, jos true crime -jutut kiinnostaa.

Antti Holman oopperajuhlat on vaihtunut Radio Sodomaan (linkki yleAreenaan, mutta löytyy myös Spotifysta), jota kuuntelen paria jaksoa alkulämmittelyksi (ja puolikuolen nauruun heti lenkin alussa) ennen kuin siirryn pidempiin podcasteihin. Dataongelmat olen saanut ratkottua siten, että lataan lenkkipodcastit puhelimeeni ja suljen datan ulkona. Jos tarvitsen nettiä tai koen pakottavaa tarvetta sinne muuten kurkata, avaan datan siksi aikaa. Kätevää ja pysyy datankulutus hallinnassa.

Jos joku nyt siellä ihmettelee, miksi pitää sulkea data vaikka on ladannut ne podcastit puhelimelle, niin tässäpä vastaus: Spotify käyttää dataa, jos sitä on saatavilla vaikka olisikin ladannut ohjelmat puhelimeen. Varmaan on säädetty sovellus näin juuri siksi, että ihminen ottaisi Spotify Premiumin, jossa voi täpällä valita kuuntelevansa offline. Tämä ei siis onnistu ilmaisen Spotifyn kanssa, joten siksi on pakko katkaista data. Minua ei haittaa ollenkaan, koska ei ole tarve notkua netissä kun olen ulkomaailmassa. Ja halutessani kuitenkin voin.

Lisäksi on mukava suunnitella päivän kuuntelut etukäteen. Lataan kuunnteltavaa vähintään viisi tuntia, ettei vaan lopu kesken lenkin. Päivän päätteeksi sitten poistan kuunnellut ja valitsen uudet tilalle. Kiva uusi rutiini, josta tykkään. Kovin pieniä ovat ilonaiheet ja uudet elämykset, mutta sentään jotain vaihtelua tähän samaan paskaan.

Mutta palataanpa takaisin "mansikkakukkulalle", joka ei tosin mielestäni ole kukkulaa nähnytkään, mutta mitä välii.


Ovet eivät nyt aukene meille, koska talo kiinni on. Ja pysyy, hamaan tulevaisuuteen. Lockdown jatkuu näillä näkymin ainakin huhtikuun puoleenväliin (hohhoijaa). Tosin viikon kuluttua maanantaina lapset patistellaan takaisin kouluun.

Mansikkitalo on tyyliltään uusgoottilainen, mikä miellyttää kovasti silmääni.

Kyllähän tuolla kehtaisi asustaa. Kun alkaa maanantaina siivota, saa kaikki huoneet ehkä käytyä läpi seuraavaan maanantaihin mennessä. Sitten voikin aloittaa alusta.


Puutarhassa voi lojua simpukkatuolissa. Edellyttäen että ottaa sivousvälineet mukaan, ettei hanuri tuhriinnu.


Krookukset ja lumikellot muistuttavat kevään olevan nurkan takana.

Ihastuttava huomio tähän väliin: olen jo peräti kolmena päivänä tarennut hillua ilman takkia. Pitkähihainen on kyllä ollut päällä, mutta siitäkin on voinut hihaa kääriä. Kerran lisäksi tarkenin pelkällä t-paidalla (tai oli minulla housutkin jalassa).

Nyt hieman viilenee, mutta hypotermiasta ei silti ole pelkoa.


Kukat ovat arvokkaita!


Kauniiksi lopuksi pihamurju, jonka voi vaikka kuvitella olevan grillikatos. Ei muuta kuin makkarat tulille!


Ja kohta häivyn itse ulkomaailmaan. Pitäisi pysytellä himassa, mutta ei täällä voi olla sekoamatta. Ja nyt siis siksi, että kadullamme uusitaan kaasuputkia ja tie on revitty auki. Katupora laulaa ja sen lisäksi kaikki muut maailman kovaäänisimmät vehkeet. Juuri kun kadun toisella puolella olevan talon täysremontti valmistui, niin nyt sitten kuunnellaan uutta meteliä.

Lisäksi olen varmaan maininnut, että toinen puoli tästä talosta on rempassa ja sitäkin saamme kuunnella. Se mökä kuuluu enempi kämpän toisella eli pihan puolella (naapurissa täysremppa putkivuodon takia ja lisäksi tekevät laajennusta omalle pihalleen: remppa alkoi suunnilleen vuosi sitten eli sitäkin on saatu kuunnella tovi), joten ei voi edes paeta tätä mökää minnekään muualle kuin ulos.

Niin että ihan suoraan nyt sanon, että VITTU KU VITUTTAA.

Comments

  1. Uskon, että vituttaa. Remontin äänet ovat syvältä. Ja rakentamisen äänet. Edellisvuonna tuohon viereen rakennettiin uusi kerrostalo, koko vuoden rekat jyrisivät ohi, tavaraa vietiin ja tuotiin ja räjäyteltiin ja paukuteltiin.
    No, tulipa ihmisille asuntoja, hyvä niin.

    Vaan onpa ihana Mansikkatalo, tuollaisessa voisi kyllä asua, jos joku muu hoitaisi siivoamiset. Ehkä sinä siis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai sinnekin on rakennettu lisää. Joka paikka kyllä rakennetaan täyteen, mutta onpa joo sitten ihmisille asuntoja. Onneksi on siellä siis vissiin nyt rakentelut ohi!

      Mansikkitalossa olis ainakin hiljaista, kun on kohtuulisen iso tilus, jonne ei olisi autoilla asiaa. Ja jos olisi mun kämpää, niin ei olis kellään muullakaan sinne mitään asiaa. :D Paitsi siivoojalla, koska en todellakaan itse siivoaisi. Jos olisi tuollaiseen mörskään varaa, niin olisi varmaan siivoojaankin. :P

      Delete
  2. Vaikuttava talo. Olisihan tuolla kiva asua, muttei siivouspäivinä.
    Strawberry hills forever, alkoi kaikua korvissani postaustasi lukiessani. No onhan korvamatokin mukavampi kuin remppaäänet. Me olemme ukon kanssa rakentaneet, laajentaneet ja remontoineet kotiamme lähes koko sen iän eli vuodesta 1976. Nyt se saa luvan loppua :D

    ReplyDelete
    Replies


    1. Siivouksen vois ulkoistaa :D

      Minulla pyörii päässä Summer Wine, siinäkin esiintyy manskikoita. Omakotitalot ja mökkitilukset sun muut taitavat olla ikuisuus(remppa)projekteja. Minua ei haittaa, kunhan ei tarvitse sitä kuunnella. Tässä alkaa hermo olla nyt piukeana, kun on toisten meteliä saanut jo vuoden päivät kuunnella. Ja nyt bonuksena kaasuputkiäijät. Pää repeää! :D

      Delete
  3. Ai kun tuli paljon kommentoitavaa.. muistankohan kaiken.

    Ensinnäkin tuo remppamökä! Ihan karmeaa! Mä olen todella, todella huono sietämään muiden aiheuttamaa melua, jonka loppuajankohdasta ei ole tietoa, ja varmaan olisin päätynyt jo hoitoon, jos olisin joutunut kuuntelemaan tuommoista vuoden päivät. Olenkin ollut siksi ilahtunut, kun täällä meidän talossa ilmoitetaan aina remppojen alku- ja loppupäivämäärä (tai sen jatkopäivämäärä, jos/kun homma ei olekaan hoitunut arvioidussa ajassa), koska melun sietäminen on ihan helvetin paljon helpompaa, kun tietää, milloin se loppuu. Tosin jos päivämäärä olisi jossain vuoden päässä, niin eipä taitaisi paljon naurattaa. Sitä olen vain ihmetellyt, että miten uudessa, alle vuoden ikäisessä talossa voi olla niin paljon rempattavaa?! Toinen asukassaunakin rempattiin jo viime vuoden puolella.

    Meillä ruvetaan rakentamaan uusia taloja tuohon ratikkapysäkin lähelle, ja kauhulla olen odottanut, milloin rakentaminen (eli metelöinti) alkaa... Minneköhän pakenisi.

    Ihan mieletön pytinki tuo Mansikkitalo. Veikkaan, että siivoamiseen ei viikko riittäisi. ;-D

    Ja tosi kiva, että sait dataongelmat ratkaistua. Minunkin pitäisi laajentaa maailmankuvaani ja kuunnella vaihteeksi jotain muuta kuin aina samoja juttuja, mutta miten sekin tuntuu niin vaikealta ja työläältä ajatukselta. :-D Ei luulisi olevan iso "homma".

    Jotain jäi nyt varmaan sanomatta, mutta ehkä parempi niin. ;-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo-o, ei ole minunkaan otsasuonesta enää kuin riekaleet jäljellä. Täällä on tapana ilmoittaa remonteista kirjeellä lähinaapureille ja silloin on yleensä myös mahdollista valittaa, jos remppasuunnitelma ei miellytä. Tosin pitää tietenkin olla kunnon syy valittaa. Vastapäinen talo ilmoitti asianmukaisesti, mutta tuo viereinen ei ole infonnut kunolla. Muutenkin lipsuvat remonttiajoista (täällä on asuintaloalueella kellonajat, jolloin saa rempata) ja olen huudellut useita kertoja ikkunasta että nyt loppuu se meteli. Lopettavat kyllä, kun huudan. Paitsi kerran sanoivat, etteivät voi heti lopettaa mutta että ei mene kauan. Huusin takaisin, että aikatauluttavat jatkossa työnsä paremmin tai soitan poliisille. On todellakin siis käpy kärähtänyt useamman kerran. :D Mielestäni ovat lisäksi aivan kädettömiä: ainakin kerran ovat ensin valaneet betonilattian ja ilmeisesti se meni pieleen ja sitten vaan jollain helvetin katuporalla se revittiin auki ja laitettiin uudelleen. Mahtavatko saada ikinä tuota valmiiksi.

      Rempat eivät muutenkaan kyllä ikinä valmistu ajoissa. Ainakaan täällä ei. Esim. meidän talon taannoisen julkisivurempan piti kestää kolme viikkoa, mutta se kesti lopulta yli kuusi viikkoa.

      Mutta eniten risoo nyt tuo kaasuputkien uusiminen. Juuri hetki sitten kävi äijä katkaisemassa kaasut täältä. Mitään ei ilmoiteta etukäteen, soittelevat vaan summeria. Meni koko aamu pilalle. Ja tulee kylmä, koska tämä kämppä lämpiää kaasulla. Pakko lähteä ulos evakkoon, kun minnekään muualle ei voi kun mikään ei ole auki.

      Kauhea avautuminen, joudun varmaan tekemään vielä erillisen avautumispostauksen tästä kaikesta, että saan mielenrauhan :D

      Tsempiä sinullekin tulevaan remppaan. Toivottavasti ei kuulu niin kovana teille, kun asutte korkealla? <3

      Uusien juttujen kuuntelu aina jännittää! Minäkin olen oikein pakottanut itseni kokeilemaan eri podcasteja, vaikka se on aluksi tuntunut tosi raskaalta :D Että kyllä se on aika iso "homma" :P

      Delete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.