Lempipaljastukset

Pöllin kukkapilli-blogista tällaisen haasteen, jossa on tarkoitus kertoa omista lempijutuista liittyen annettuun sanaan. Hieman lomaa siis tästä kaaoksesta.

Sen voin toki mainita, ettei mitään kummoista ole tapahtunut: samoja papereita odotellaan ja samat henkilöt syyttelevät toisiaan ja minulla silmät pyörivät niin lujaa, että varmaan kohta lentävät irti päästä.

Mutta mennäänpä siihen haasteeseen.


KULKUNEUVO

Ehdottomasti fillari, oma rakas Kerttu-jumppapalloni.

Kun joskus pääsemme muuttamaan ja olemme asettuneet kunnolla Järville, saatamme hommata sähköpyörät. Meillehän ei autoa tule eli toimimme samoin kuin nyt: vuokraamme auton, jos autoa tarvitsemme.

Minulla ei edes ajokorttia ole, mikä on varmasti kaikkien onni. Olisin todennäköisesti kauhea road ragettaja, kun jo fillarilla ajaminen aiheuttaa yleensä parit kilarit per reissu. Tämä siis vain täällä Lontoossa. Luulen, että helpottaa uudessa paikassa kun liikenne on siellä hieman toisenlaista.

Sähköpyörä laajentaisi reviiriä todella paljon, koska mäkikuntoni pyörällä ei ole mitään tourdefrance-tasoa ja Järvet ovat todella mäkistä aluetta eikä nyt puhuta mistään pikkumäistä. Toisaalta pyörä ei ole pelkkä liikuntamuoto minulle, vaan myös liikkumistapa paikasta A paikkaan B. Eli auton korvaaja ja vaihtoehto julkiselle liikenteelle, kun sää sallii.

UNELMAMATKAKOHDE

Australiaan tekisi mieli palata, tehdä road trip. Liikunnallinen loma luonnossa patikoiden ja pikkukaupungeissa yöpyen. Ausseissa olen käynyt useamman kerran ja myös yksi road trip on siellä tehty muinoin.

MUSIIKKILAJI

Tekisi mieli vastata kaikki, koska otaksun että ihan kaikista lajeista onnistuisin löytämään ainakin muutaman hyvän eli omaa korvaani miellyttävän. Kuunneltavan musiikin valitsen sen mukaan, mitä haluan tehdä tai millaisia tunteita haluan musiikin nostattavan minussa. Käytän siten musiikkia myös hyväksi eri asioita tehdessäni.

KUKKA

Kaikki kukat saavat minulta rakkautta ja lempikukkani on yleensä se, joka sattuu kulloinkin silmään osumaan. Hyvästä tuoksusta saa plussaa. Kaameanhajuiset kukat eivät ole lempikukkiani.


JÄLKIRUOKA

En innostu jälkiruuista, koska en yleensä sellaista jaksa syödä. Mutta jos jotain ottaisin, niin varmaan porkkana- tai juustokakkua, kiitos.

KEITTIÖVÄLINE

Kahvinkeitin.

LEMPIVAATE

Yöpaidat, joita täällä täytyy olla erikseen kesälle, talvelle ja syksylle&keväälle.

KOSMETIIKKATUOTE

Välttämättömiä pahoja, ettei nahkat mene rullalle ja tupee pysyy puhtaana Ei varsinaisesti ole lemppareita. Tai no, ehkä kulmakarvaväri. Vaikka en muuten meikkaisi, niin kulmien pitää olla ojennuksessa. Tällainen perussetti maksoi muistaakseni noin £2,50 ja on muuten erittäin laadukas tai ainakin soveltuu juuri minulle.

 

LEMPIKAUPUNKI

En tiedä, onko minulla varsinaisesti lempikaupunkia. Paitsi että koen pakottavaa tarvetta vastata Helsinki, jossa olen syntynyt. Rakastan Helsinkiä – harmi, että Suomen säät on perseestä suurimman osan vuodesta.

 

Rakastan Helsingin lukuisia kallioita, joista monet ovat minulle lapsuudesta tuttuja! Niille yhä edelleen kiipeilen. Kuvat viime kesältä.

 LEMPIKIRJA

Aika vaikea valinta ihmiselle, joka lukee paljon. Lempikirjatkin vaihtelevat ajasta riippuen. Tietysti voisin kertoa, mikä juuri nyt on lempikirjani, mutta en osaa.

JUOMA

Vesi (jonka voi toisinaan muuttaa viiniksi)

TUOKSU

Parfyymeistä ikisuosikkini on Calvin Kleinin Eternity.


ILTARUTIINI

Lukeminen sängyssä niin kauan, kunnes nukahdan.

JÄÄTELÖ

En muista, milloin olen viimeksi syönyt jäätelöä. Jos nyt jäätelökioskin pallojäätelöjä ajattelen, niin rommirusina on niistä suosikkini.

FLUNSSAN KARKOITUSKEINO

Makaaminen, flunssajuoman litkiminen ja traaginen huokailu. Minuunhan eivät flunssat juuri iske. En edes muista, milloin minulla on viimeksi ollut flunssa.

AAMUPALA

Kahvia vaihteleva määrä, nyt menossa toinen kupillinen.

Syön vain erikoistapauksissa aamupalaa eli reissussa tai jos olen lähdössä patikoimaan vuorille. Noin muuten kun liikun (lenkki tai fillarointi), syön ”aamiaisen” kesken suorituksen, kun tulee tunne että pitää saada energiaa. Otan siis ”aamiaisen” mukaan. 

HUONEKALU

Ei minulla taida olla lempihuonekalua.

VUODENAIKA

No kesähän se on, koska tykkään lämmöstä. Myös kevät miellyttää, koska silloin on niin uskomattoman kaunista kun kevätkukat kilpaa kukkivat.

JUHLARUOKA

Hmm, varmaan porkkanalaatikko. Eipä tule paljon muuta ”juhlaruokaa” mieleen.

----

Täällä juhlitaan  huomisesta alkaen Ellun 70-vuotiasvaltakautta eli kyseessä on Platinum Jubilee. Torstai ja perjantai ovat bank holidayta. Meidän alueella järjestetään ennätysmäärä street partyja, koska poikkeuksellisesti asuinkatujen sulkemisesta ei veloiteta. Normaalisti se maksaa, mutta nyt on haluttu tehdä juhliminen helpoksi.

En tiedä, kuka puuhaa meidän kadun bileitä, mutta katumme suljetaan perjantaina liikenteeltä koko päiväksi (aamuysistä iltaysiin).

Mahdollisesti teen kuvaraportin loppuviikosta, kun kemut on juhlittu. Juhlahumua kestää neljä päivää.

Jubilee-koristelut on monin paikoin jo tehty. HUOM. kuvassa ei ole meidän talo.

Comments

  1. Teillähän on siellä varsinaiset jubileet, neljä päivää! Milloin koristelet teidän talonne?

    ReplyDelete
  2. Kiva haaste, saatan joku päivä tekaista! Sähköpyörät olisivat teille tosiaan hyvä valinta kun maasto on mäkistä. Yksi saksalainen blogikaverini, seitsemänkymppinen rouva ajelee sähköpyörällään aivan hurjia rundeja - 40km - 50 km. Ja näkee todella paljon!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ... ja se oli riitta k asialla!

      Delete
    2. Minulla reviiri ns. normaalissa maastossa normaaleine mäkineen on about 80 kilsaa. Järvillä ajeltiin nyt keväällä tavallisilla fillareilla (meillä oli omat fillarit mukana) 30 kilsan lenkki ja oli aivan jäätävän rankka mäkien takia: jouduin jonkin verran taluttelemaan. Mutta näin jälkikäteen ajateltuna olen iloinen suorituksestani.

      Sähköpyöriä ollaan testattu Järvillä ja tuolloin poljettiin noin 60 kilsaa ja se oli kyllä rankka sähköpyörälläkin (tosin käytin apuja niin vähän kuin mahdollista, mutta eihän se fillari itsestään kulje eli polkea saa).

      Delete
  3. Kiva oli lukea vastauksiasi. Sähköpyörä on tosiaankin kätevä kulkuneuvo, täällä niitä näkee liikaakin. Helsinkiä on ikåvä, etenkin näin kesällä, talvella vähemmän. Mukavia Ellun bileitä, hän on oikea teräsmummu👑

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voiko sähköpyöriä olla liikaa? :D Minusta autoja on liikaa ja pyörätiet ainakin täällä paikoin todella huonoja/olemattomia. Pitäisi ottaa fillarit paremmin huomioon liikennesuunnitelussa!

      Ellun bileet katsottiin pääasiassa telkkarista, ei jaksettu sinne ihmismassaan lähteä. Alkuun mietittiin, jos heittäisi fillarilenkin sinne, mutta ei viitsitty.

      Delete
  4. Ihana oli saada tietää sinusta pikkuisen lisää! Ja miten upeat ja osuvat kuvat olit löytänyt. <3

    Täällä toinen road ragettaja… Vaikka kuinka pystyisin hallitsemaan itseni muissa tilanteissa, niin auton ratissa vaan kerta kaikkiaan lähtee joskus (lue: liian usein) lapasesta. Mutta nyt olen löytänyt jonkinlaisen ratkaisun pulmaan: kun katselen ajaessa jotain ohjelmaa kännykästä, ei tartte keskittyä niin paljon liikenteeseen ja raivota. :-D

    Minäkin olen aina halunnut Australiaan! Miten saatoin unohtaakin sen… Ja road trip siellä olisi tosi makea kokemus. Teittekö pitkänkin road tripin?

    Minun musiikkimakuni on niin rajoittunut osittain siksi, että en kestä musiikin herättävän minussa mitään muuta kuin hyviä fiiliksiä. Imen kuin sieni kaikki fiilikset ankeista biiseistä, ja sitten on ranteet auki -olo.

    Traaginen huokailu kuulostaa mielenkiintoiselta flunssan karkoituskeinolta. :-D Sitä voisi kokeilla muihinkin tilanteisiin.

    Ellun bilekuvia odotellen! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kylläpä nyt kesti vastaaminen! On mennyt kommentoinnin ilo, kun se on Bloggerin ongelmien takia niin rasittavaa. Saas nähdä saanko tätäkään ulos.

      Tämä oli hauska haaste, jota oli kiva tehdä. :D

      Pyörällä ajaessa on pakko olla tosi skarppina, kun autojen seassa ajelee ettei siinä jouda paljon edes omiaan aina ajatella. Sitä kun fillarillaan aina se altavastaava eikä täällä voi luottaa siihen, että autoilijat seuraa liikennettä saati että noudattavat edes aina liikennesääntöjä.

      Road tripistä Ausseihin on aikaa. Se oli eka reissumme Ausseihin: lennettiin Sydneyhyn ja sieltä otettiin auto alle ja ajeltiin itärannikkoa etelään. Olin muistaakseni kuukauden reissu, mutta Australia on tosi laaja eli ei siinäkään ajassa ehtinyt nähdä kuin pienen kaistaleen, koska haluttiin tehdä muutakin kuin ajaa :D

      On minulla joskus vallitseva mielentila sellainen, etten kestä kuunnella mitään musiikkia – en siis varsinkaan sellaista, mikä voisi herättää muistoja tai tietynlaisia tunteita.

      Traaginen huokailu sopii ihan kaikkiin tilanteisiin – varsinkin jos on drama queen :D :D

      Delete
  5. Ihania kuvia! Ja kiva haaste, kiva lukea lemppareitasi. Onpa ihanaa, että olet käynyt Australiassa useamman kerran. Minunkin pitäisi joskus saada itseni sinne asti, kun siskoni on asunut siellä jo melkein 30 vuotta enkä ole vielä siellä näyttäytynyt... Hieno maahan se on. Toistaiseksi olen tyytynyt tekemään sinne nojatuolimatkoja kirjojen kautta. Rommirusinajäätelö on myös minun kestosuosikkini, ja musiikki on siitä ihanaa, että sillä voi vaikuttaa mielialoihin.

    Teillä on tosiaan kunnon bileet siellä nyt. Minäkin odotan innolla raporttiasi niistä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meidän piti itse asiassa muuttaa Ausseihin ollessani pieni. Vanhempani sitä suunnittelivat kovasti ja olisivat lähteneet, jos täitini perheineen olisi myös lähtenyt. He lopulta päättivät jäädä, joten minun vanhempanikaan eivät sitten lähteneet. Mutta mieleen on jäänyt lukuisat keskustelut Australiasta ja siksi minulle oli suuri unelman täyttymys, kun sinne lopulta ensimmäisen kerran pääsin.

      Kiva, että löytyi toinenkin rommirusinan ystävä – se ei vissiin taida olla kovin suosittu maku :D

      Delete
  6. "samoja papereita odotellaan ja samat henkilöt syyttelevät toisiaan ja minulla silmät pyörivät niin lujaa, että varmaan kohta lentävät irti päästä" -> Tunnen suurta sympatiaa mutta samalla kiitos päivän nauruista, kirjoitat aina niin kertakaikkisen eläväisesti ja mukaansatepaavasti :D Saatan pölliä haasteen sinulta, täytyy vaan ensin miettiä mitä vastaa kun ensisilmäyksellä ei tullut mieleen täytettä jokaiseen kohtaan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi, kiitos ihanasta kommentistasi! Ja näille saa nauraa – ei tässä itsekään voi olla nauramatta. Uusia käänteitä on ehtinyt tulla lisääkin tässä välissä :D

      Pölli ihmeessä tämä haaste, olisi kiva lukea sinun vastauksiasi. Ja voihan haastekohtiin runoilla mitä vaan, jos ei muuta keksi :D

      Delete
  7. Voi miten kiva tällaisia mielipidejuttuja, "paljastuksia", onkaan lukea - yleensäkin - ja tämä sinun nyt erityisesti. Sama iltarutiini minullakin, lukeminen. Ja kahvia on aamulla pakko saada iso mukillinen.
    Heti alkoi tehdä mieli itsekin jossain välissä vastailla näihin kysymyksiin.
    Erityiskiitos vielä upeista kuvista! Mielihajuvesi-kuvan asettelusi on mielenkiintoinen ja erittäin taiteellinen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, näitä oli kiva ja tehdä olisi kiva lukea sinunkin vastaukset – eli nappaa ihmeessä haaste mukaasi!

      Itse en osaa edes mennä nukkumaan, jos ei ole kirja mukana. Kaikkein kauheinta on, jos kirja loppuu illalla eikä ole uutta valittuna eikä väsytä vielä. Täytyy alkaa etsiä uutta kirjaa, josta ehkä jaksaa lukea vain pari sivua ennen kuin nukahtaa.

      Osa näistä kuvista on vanhoja, järjestelmäkameralla otettuja. En ole pitkiin aikoihin jaksanut kuvata ”kunnon” kameralla, mutta uskon että se into palautuu kun saadaan muutettua.

      Delete
  8. Olet varmaan jo selvinnyt Ellun juhlista.
    Kivasti kerrot itsestäsi. Ehkä eniten yllätti juhlaruokamieltymyksesi - porkkanalaatikko. Minulta jää juuri porkkanalaatikko aina koskematta. Ei vain maistu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, jubileet tuli ja meni. Järisyttävä tunnustus: katsottiin niitä lähinnä telkkarista :D

      Ruokatottumukset ovat pitkälti makuasioita :)) Minulle ei tullut muita juhlaruokia mieleeni kuin jouluruuat. Lemppareitani on laatikot (miinus tietty maksalaatikko, koska en syö lihaa).

      Delete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.