Hirven hanuri


 Jostain kumman syystä minuun iskee lähes aina joulukuussa siivousvimma. Tässä kuussa olen siivonnut ja konmarittanut (en ole lukenut kys. kirjaa) kamaa oikein ahkeralla kädellä. Iso kirjakassi odottaa, että saan raahattua sen hyväntekeväisyyteen. Mukaan lähtee hieman muutakin tavaraa, mm. vaatteita.

Jostain syystä olen säilönyt myös rikkinäisiä lenkkareita. Niitä löytyi iso läjä. Lenkkarit eivät käytössäni kestä kuin noin vuoden. Mielestäni melko paskalaatuista kamaa, vaikka ovat merkkilenkkareita olevinaan. Vaan eiköhän nekin ole tehty siellä Kiinassa niin kuin ne halpislenkkaritkin. On yleinen harhaluulo, että maksamalla merkistä saisi jotenkin eettisempää kamaa. Ei se ihan niin mene. Tapauskohtaisesti pitäisi tarkastella tuotteita.


Minulla oli pitkästä aikaa eilen kamera mukana puistossa. Saksanhirvet ja peurat olivat oikein aktiivisia. Oli lähellä, etten kävellyt hirven hanuriin.

Puiston kuninkaan lepotuokio.


Meilläpä on muuten toimiva kuumailmapuhallin nyt kylppärissä, ollut jo viikon! Ihme siis tapahtui: ainoastaan yksi marmatusmeili piti lähettää ennen kuin alkoi tapahtua.

Odotan kauhulla torstaita, silloin täällä on äänestyspäivä. Gallupit ja ennusteet eivät lupaile järin hyvää. Epävakaa tilanne ärsyttää, myös tämä roikkuminen EU:n rajalla. Vaikka meillä molemmilla on paperiasiat täällä kunnossa eli periaatteessa Brexit ei vaikuta täällä oleskeluumme, vaikuttaa se kuitenkin maan talouteen luoja ties miten. Siksi ei kiinnosta tehdä suuria liikkeitä. Sellainen liike olisi mielessä, että muuttaisi muualle. Maan sisällä kyllä, mutta tässä vaiheessa ei tee mieli. Ja on siihen muutama muukin syy.

Mutta ajatus ja aie itävät.


Pakko vielä lisätä tämä kuva ikkunasta. Eilen satoi ja paistoi samaan aikaan ja pisarat ikkunassa kimmelsivät kuin miljoonat tähdet. Kuva ei tee tähdille oikeutta, itse lumouduin siitä täysin. Se oli lyhyt, kaunis hetki ennen kuin aurinko vaipui unilleen.


Comments

 1. Vau, noin lähelle olet päässyt metsä eläimiä, huikeita kuvia!

  Tavaran karsiminen puhdistaa sieluakin, olen huomannut itsessäni sellaisen ilmiön.

  Tuossa ikkunakuvassa on kuin kultaista tähtipölyä!

  Niinpä, teillä äänestetään. Aikamoinen prosessi tämä Brexit, niin pituudeltaan kuin käänteiltään. Voimia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Richmond Parkissa voi päästä melkein iholle – tai karvalle. :D

   Ihan ihmeellistä romua on tänne kertynyt, olen paiskannut paljon pellolle ihan surutta. On tosiaan todella puhdistavaa sielulle ja silmillekin! Tänään sitten vaalivalvojaiset, saas taas nähdä mitä tapahtuu ja pitääkö huomenna vetää nollauskänni.

   Delete
 2. Briteillä jännät paikat, toki koko EU:lla. En ole hirviä ikinä noin lähelle pässyt. Hieno hetki ikkunassa <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tänään tosiaan vaalivalvojaiset, en ole järin toiveikas. Mutta turha tässä on etukäteen stressailla. Saksanhirvien ja peurojen katseleminen rentouttaa. <3

   Delete
 3. Aivan mahtavat kuvat. Otsikko herätti uteliaan odotuksen, enkä pettynyt.
  Surullista etteivät merkkituotteetkaan ole eettisesti valmistettuja.
  Elämme jännittäviä aikoja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, minusta olisi aika lopettaa ”merkkituotteiden palvominen” eettisenä valintana, sillä sitähän ne eivät automaattisesti ole. Itse en merkeistä piittaa paitsi lenkkareissa, koska on sentään omien jalkojen hyvinvointi kyseessä. Kerran on mennyt polvet sököksi (minulle) epäsopivien lenkkareiden takia ja olen siitä ottanut opikseni. :)

   Delete
 4. Upeita kuvia jälleen kerran! Hitsit jos mulla olisi lähellä tuollainen paikka, jossa näkee hirviä ja peuroja noin läheltä, olisin siellä varmaan jatkuvasti. Hanuria en kyllä haluaisi tervehtiä, ainakaan kovin läheltä. ;-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Noihin elukoihinkin turtuu, kun niitä näkee jatkuvasti :D Mutta ne silti aina saavat hymyn huulille. Ennen muinoin kuvasin niitä hartaasti lähes aina mennessäni puistoon, nykyään aika harvoin. Puistossa käyn usein lenkillä.

   Delete

Post a Comment

Kiitos paljon kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin, vaikka joskus vastaaminen voi hieman kestää.