Roskalaarit käytävillä


Hyvästi marraskuu, ei tule ikävä vaikka et rumin kuukausi olekaan. Oikeastaan olet aika komea ruskasi kanssa, mutta... enpä silti ikävöi.


Nämä kuvat ovat viime vuodelta, tarkemmin ottaen 7.11. Oli tiistai, roskapäivä. Silloin roska- ja kierrätyslaarit asetellaan kadunvarteen tai laitetaan näytille etupihalle, jos sellainen talossa on.


Se roskista, tervetuloa joulukuu. Olisit varmasti rumin kuukausi, ellei joulukrääsä valloittaisi katukuvaa ja pihoja. Minä pidän joulukoristeista ja -valoista.

Osa koristelee pihansa niin suurella hartaudella, ettei sinne paljon muuta sitten mahdukaan. Joku voisi puhua överiksi vetämisestä, mutta minkäs teet, jos olet jouluihminen! Teen postauksen "överikoristeluista", kunhan käyn kuvaamassa ne ensin. Jollakin tasolla nuo överit ovat valtavan suloisia eli en tässä halveksi niitä.


Nämä vanhat kuvat halusin tunkea blogiini, koska rakastan ovia ja niille johtavia käytäviä. Käytäviä erityisesti silloin, kun ne on laatoitettu kauniisti. Minun makuuni ovat nuo toisen kuvan harlekiiniruudut.


Meidän asumuksen pihatienoot olen esitellyt täällä. Ei valitettavasti ole käytävälaatoitusta.

Comments

 1. Nuo käytävät ovat kyllä kuvauksellisia ja miksei myös roskiksetkin, vaikka suomalaiseen silmään tuntuvat hiukka oudoilta. Täällä kun roskalaatikot yleensä piilotetaan vajoihin lukkojen taakse.

  Odotin, että pimeää marraskuuta valostamaan porukka olisi viritellyt valoja pihoille ja parvekkeille, mutta todella vähän niitä on näkynyt. Toivottavasti nyt ryhdistäytyvät, sillä on jo joulukuu.

  Itse en ole ns. jouluihminen, mutta nautin siitä, kun porukkaa koristelee paikkoja. Ei haittaa yhtään, päinvastoin. Ylikoristeleminenkin on mukavaa katsella. Jäänkin odottamaan sinun kuviasi aiheesta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Miksiköhän roskien pitää olla lukkojen takana? Kun eivät varsinaisesti ole arvokkaita. :D Tällaista ei tullut aiemmin edes ajatelleeksi, mutta joku ei-suomalainen muistaakseni asiaa ihmetteli jossain. Varmaan ilkivalta on syynä siihen, että pitää lukita.

   Täällä marraskuu on aika vehreä, vasta joulukuussa itkupaju pudottaa lehtensä ja se on minulle talven merkki ja surullinen asia. Toisaalta itkupaju on ensimmäinen, johon tulee lehdet joten oi sitä jälleennäkemisen riemua sitten keväällä!

   Täällä näkyi jo marraskuussa jouluvaloja, tuo paikallinen keskustakin sai valonsa jo marraskuun alussa ja kuuset on roudattu paikalle ja koristeltu. Joulujuhlatkin vietettiin jo pois alta, että ihmiset voivat keskittyä törsäämään.

   Ei minuakaan joulu kiinnosta enkä sitä vietä enkä kotia koristele, mutta toisten valoja ja koristuksia tykkään katsella. Sama siis kuin Halloweenin (ja oikeastaan kaikkien juhlien) suhteen: seuraan mielenkiinnolla sivusta ja mitä överimpi meininki, sen parempi. :D

   Delete
 2. Täytyy kyllä sanoa, että sinulla on silmää kauneudelle. <3 Upeita kuvia, kuten aina.

  Minä taidan olla ajatustasolla överijouluihminen, mutta käytännön tasolla vajarijouluihminen. En vaan jaksa vaivautua joulun takia millään lailla (paitsi jos olen Suomessa, niin jouluvalot kyllä laitan), ja sitten yhtenä päivänä havahdun siihen, että joulu onkin ohitse. :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiits, silmäni viehättyy melko helposti: melkein kaikki kelpaa, rupu ja loisto sulassa sovussa mahtuu silmiini :D

   Minäkin olen nimenomaan ajatustasolla jouluöveri-ihminen, koska en edes vietä joulua enkä koristele kotia. Kynttilöitä polttelen, mutta niin teen talviaikaan muutenkin. Mutta kyllä toisten valoja ja koristeluja kelpaa ihailla sitten senkin edestä!

   Delete
 3. Nuo käytävät ja ovet näyttävät upeilta kuvissasi. Siis joka tistaiko nuo roskalaarit laitetaan noin? Täällä kun ei virallisesti vietetä joulua niin sitä ajattelee vähemmän kun sitä ei tule joka paikassa esille, ellei ole esim. Jaffassa, tai Haifassa, tai Jerusalemissa. Löysin Lidlistä kivat jouluvalot, jotka nyt tuovat lisävaloa olohuoneeseen. Mukavaa joulukuuta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuvissa laarit ovat tyhjiä eli ne on käyty tyhjentämässä ja jätetty siihen. Asukit korjaavat ne sitten pois, kun ehtivät. Pääsääntöisesti kerran viikossa tulee roska-autot, alueesta riippuen päivä vaihtelee. Meidän alueella ja lähimaastossa se on tiistai. Jossakin muualla sitten jokin muu päivä. Meillä on pieni etupiha, joten pidämme kierrätyslaatikot (siniset ja mustat) siellä.

   Täällä joulu tursuaa joka paikasta. Se ei haittaa minua, koska joulu on minulle melko neutraali juhla. En sitä vietä eikä sen olemassaolo häiritse minua. Tykkään katsella toisten koristeluja. :)

   Hanukkakoristelut ovat vissiin erilaisia. Eikö niihin liity valoja? (Aitoja) kynttilöitä ainakin?

   Delete

Post a Comment

Kiitos paljon kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin, vaikka joskus vastaaminen voi hieman kestää.