Pohjamutia tonkimassa

Sillalla maisemia pällistelemässä

On useamman päivän pitänyt ottaa ulos mukaan vasu, johon voisin keräillä puusta pudonneita kukintoja. Kaikkea kaunista putoilee näet kevätaikaan. Ja muutakin luonnollista, kuten lehtiä poimisin. Ja ehkä joitakin kevätkukkasia kedolta. Mutta aina unohdan sen riivatun vasun.

Luonnonantimia käyttäisin kuvausrekvisiittana, sillä tekevi mieleni pitkästä aikaa vääntää ”kotistudio” ja ottaa oikein järsyllä (järjestelmäkamera) kuvia. Järsyllä kuvaan ihan eri mielellä ja tyylillä kuin pokkarilla. Tämänkin postausen kuvat olen ottanut pokkarilla (kaikki eiliseltä), koska harvemmin nykyään jaksan Järsyä roudailla mukana. Monesti mietin, että nyt kyllä otan se rotjakkeen mukaan, mutta sitten en jaksakaan, kun on olevinaan niin työlästä.

Chiswick Bridge on kyseessä. Ja liikennekaaos.

Hortoilin viime torstaina Thamesissa. Oli laskuvesi, en siis pulahtanut ja talviturkki on edelleen harteilla tai olisi, jos käyttäisin turkkia. Aloin mietiskellä, mistä sanonta juontaa juurensa ja päädyin lukemaan noin vuoden vanhan Ylen jutun aiheeseen liittyen. En jaksa sitä tähän referoida, lue itse jos kiinnostaa.

Pohjamudissa liukastelemassa

Thamesin pohjasta saattaa löytyä ikivanhoja kolikoita tai muuta arvokasta. Jotkut nuohoavat pohjaa jopa pienten metallinpaljastimien kanssa etsien arvokkuuksia. Minä tutkailin niitä ihan vain haukankatseellani enkä mitään tietenkään löytänyt. Tai no, löytyi sieltä fillarinlukkoja, metalliromua, muoviroskia, kettinkejä, autonrenkaita jne.

Hanhi oli äkäinen, koska sillä on poikasia.

Siinä tutkaillessani mietiskelin kirjaa (Hwan Sok-yong: Familiar Things), joka minulla on kesken: siinä ihmiset asuvat kaatopaikan kupeessa slummimaisissa olosuhteissa ja tonkivat kierrätettäväksi soveltuvia roskia elääkseen. Aika karu meininki. Kirjasta kirjoitan kirjablogiini myöhemmin.

Rantatiellä on huomattavasti helpompi kävellä kuin kivillä liukastelu.

Eilen oli kaunis päivä ja käytimme ulkoilukortin yhdessä miehen kanssa. Meillä oli alustava reittisuunnitelma, mutta jostain syystä päädyimme Thamesin pohjamutiin. Etenimme jonkin matkaa Thamesissa, mutta pohja olikin järkyttävän liukas ja eteneminen työlästä ja likaista, joten päädyimme nousemaan rantapientareelle. Minulla oli sileäpohjaiset lenkkarit, jotka eivät todellakaan sovellu mihinkään mutaleikkeihin. Mutta tuli siinä rämpiessä hieman eräfiilistä. Pääsispä Järville!


Muitakin ihmisiä oli liikkeellä, mutta yllättävän hyvin niitä sai väisteltyä. Suuri osa ymmärtää hajuraon  merkityksen, mutta sitten on niitä jotka eivät. Olen miettinyt, että koska britit ovat yleisesti ottaen tottuneet olemaan toistensa iholla, niin he eivät ehkä hahmota tilaa samalla lailla kuin esimerkiksi suomalaiset, jotka eivät yleensä tunge iholle. Joskus tuntuu, että brittien kaksi metriä on 30 senttiä.


Kyllähän tuossa käväisi mielessä, että olisi kiva jos voisi istahtaa juottolaan ryyppäämään yhden siiderin. Ja lorottaa vessassa.


Taustalla siintää Kew Bridge. Asumme läntisessä Lontoossa, tarkemmin ottaen Richmond upon Thamesissa. En ole juuri sijaintiani täällä mainostanut, koska en ole oikein osannut päättää missä määrin haluan sen paljastaa. Toisaalta eipä sillä taida olla mitään väliä ja tulin siihen tulokseen, että on hieman vaikeaa kirjoitella asioista, jos ei koskaan paljasta esimerkiksi edes paikkoja, joista kuvat ovat.

Kew Bridge ja Kew.

Wisterioiden kukoistus alkaa nyt olla komeimmillaan. Minullahan on Wisteria Hysteria -diagnoosi, joten pää sekoaa ja tekee mieli vain ihailla ja nuuskutella noita hempeänvärisiä rehuja!


 Mukavaa maanantaita!

Comments

  1. Nuo wisteriat ovat kyllä niin huikeita! Vau!

    Luin tuon ylen jutun, näköjään talviturkin heittäminen on ihka suomalainen ilmaus. Kaikkea sitä oppii.

    Katsoin Areenasta kolmiosaisen dokkarin vuorovesistä ympäri maailmaa. Ovat ne kyllä niin käsittämättömiä ilmiöitä! En tiedä, näkyykö ohjelma ulkomailla, mutta laitan nyt kuitenkin linkin.
    https://areena.yle.fi/1-50176600

    Sanos muuta, olisi kyllä ihanaa istahtaa terassille nauttimaan juomaa!!!!!

    Nyt teillä alkavat asiat jälleen rullata, kun Boris on palannut puikkoihin. Have fun, but stay home <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. PS.

      Järsy on kyllä niin järkky sana!!!

      Delete
    2. Juu, talviturkki on tosiaan ehta suomalainen ilmaus!

      Ei näy nuo tuo linkkaamasi dokkari ulkomaan pelleille Areenasta. Näyttää kyllä olevan brittidokkari eli sen saattaisi mahdollisesti löytää muuta kautta katsottavaksi. Täytyy tutkailla asiaa jossain vaiheessa. :)

      Haha, Borista tässä onkin oikein odotettu kieli pitkällä, että aah ja ooh! Jäisi vaan isyyslomalle samantien, kun ei siitä äijästä mitään hyötyä ole. Ei viitsinyt edes osallistua hätäkokouksiin liittyen Koronaan, kun katsoi tärkeämmäksi lomailla jne. Todellakin toivon, että joutuu tilille teoistaan – tai siis tekemättä jättämisistään.

      Järsy on kieltämättä minustakin aika järsy sana, mutta pakko käyttää – ei auta itkut :D

      Delete
  2. Luonnosta kyllä voi löytää kivoja kuvausrekvisiittoja.Minulla on erään meidän talon edessä olevan puun siemenkotia, jotka poimin jo vuosia sitten , kuivasin ja osan maalasinkin.Mutta aina unohdan käyttää niitä kuvissa;D Hieno kävelyreitti.Minä haluaisin mennä Tel Avivin pääpuistoon(muistatko että kävimme siellä yhdessä?) mutta ei vielä saisi. Tämä pikku puisto kodin edessä alkaa jo tuntua aika tylsältä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minulla on tapana syksyisin kerätä lehtiä ja (myrkyllisiä, otaksun) marjoja kuvausta varten. Nyt olisi kiva poimia keväisiä tuotteita kuvauksiin, kunhan vain saisi aikaiseksi. Hienoa luomurekvisiittaa tosiaan löytyy luonnosta ja ne voi kierrättää sinne takaisin, kun ovat ajaneet asiansa. :D Ja miksei voisi askarrellakin jostain jotain niin kuin sinä! Tässä alkaa ajatukset kiertää ihan eri ratoja nyt, kun pitää viettää enemmän aikaa kotosalla ja ainakin minä kaipaan vaihtelua puuhiini nyt kun sitä vaihtelua ei ulkoota saa.

      Muistan sen puiston, siellä oli ne papukaijat! Ihanan iso puisto, en ihmettele että kaipaat laajempaa reviiiriäsi <3

      Delete
  3. Oho, olipas erilaisia maisemia. Siellä Brittilässä tuntuu olevan kovin prameata, tai en tiedä, onko tuo rakennustyyli vain sellainen, että se antaa pramean vaikutelman. Ainakin suomalaisiin perustiilitaloihin verrattuna. :-D

    Minäkin koen järjestelmäkamaran kamalan vaikeana kuljettaa ja käyttää – tai siis kokisin, jos mulla sellainen olisi. :-) Kamera saa mieluusti mahtua munapussiin, ja kuvien ottaminen pitää tapahtua mahdollisimman nopeasti, joten järkkäri on jäänyt hankkimatta. Mutta kyllähän sillä varmasti hienoja kuvia saisi. Toisaalta olisi ihan kivakin omistaa järkkäri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veikkaan, että osin rakennustyyli antaa pramean vaikutelman ja sitten toisaalta isoja eroja kaupunginosien kesken on. Thamesin ranta-alueet (joista nuo kuvat ovat) ovat kyllä ns. ökyaluetta kermaperseet ovat ne vallanneet. Länsi-Lontoo on muutenkin siistimpää aluetta kuin esim. itäinen Lontoo.

      Täällä ei ole samassa määrin kerrostaloja kuin Suomessa: kukaan ei täällä halua asua kerrostalossa, ellei kyseessä ole joku luxus apartment tower. Oloduhteiden pakosta ihmiset asuvat sitten niissä paloturvattomissa ja susirumissa “Grenfell towereissa”.

      Mutta kyllä täältäkin rupua tosiaan löytyy. Mietin, että voisin tehdä rupukierroksen jossain vaiheessa. :D

      Jep, pokkari on helppo napata esille ja ottaa ne kuvat. Järkkärin kanssa on aina sitä kaikenlaista säätöä, vaikka periaatteessa kyllä tykkään siitä säätämisestä. Jostain syystä se vain tuntuu työläältä.

      Delete
  4. Hienoja kuvia saat näemmä otetuksi pokkarillakin. Miehellä sama kuin sinulle. Omistaa hyvän järjestelmäkameran, muttei voi käyttää sitä, kun se ei ole koskaan mukana.
    Kivoja kuvauskohtehta siellä tuntuu riittävän. Ja luonnosta tosiaan löytyy revisiittaa, kun avoimin silmin kulkee.
    Kasvaisipa täälläkin noita upeita wisterioita.
    Miten sitä metalliromua ja muoviroskia joka paikkaan riittääkin?
    Mukavia kuvaus- ja muita hetkiä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä, hyviä kuvia saa pokkarillakin, mutta itse kuvaan ihan eri mielellä jos kuvaan järkkärillä. Ja oikeastaan kaipaan juuri sitä eri mielellä kuvaamista, mutta olen nähtävästi kovin saamaton :D

      Kyllähän kuvattavaa piisaisi, mutta pakko sanoa että tutuille maisemille tulee sokeaksi eikä niiden hienoutta enää näe. Ne muuttuvat arkisiksi. Sitten Suomessa tekisi mieli kuvata kaikkea, kun on niin erikoista ja uutta.

      Britit ovat possuja ja valitettavan monilla asenne on “maailma on roskakorimme”. Tienpientareet ovat täynnä romua ja joihinkin pusikoihin on muodostunut suoranaisia kaatopaikkoja. Ihan kaameaa.

      Hyvää vappua!

      Delete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.