Kevätkukkien lyhyt elämä


Magnoliat alkoivat kukkia tänä keväänä jo maaliskuun puolella, mutta niiden loistelias elämä jatkuu vielä huhtikuussakin. Kovin lyhyt on kevätkukkien loisto, mutta ehkä ihmissilmä ei kestäisi sellaista kauneutta pidempään.Makrotex - Huhtikuu

Comments

 1. Ihana tuo kyyhky magnolian kukkien keskellä <3 Sama se täällä koti-Suomessa. Omenankukat kestävät vain muutaman päivän.... Kevättä sulle, meillä sataa räntää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu ja kirsikankukkien loistokaan ei kauan kestä. Tai mantelin. Voi että kun ovat kauniita kaikki! Täällä ei onneksi ole rännästä pelkoa :)

   Delete
 2. Magnoliassa on todella kauniit kukat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä, näyttävät ja kuitenkin hauraat samalla. :)

   Delete
 3. Luulen, että omat silmäni ovat sen verran karaistuneet, että jaksaisin katsoa tuollaisia kukintoja ympäri vuoden.
  Kevät on kyllä niin kaunista <3

  Huikean metaforinen tuo alin kuva. Ilman vettä kuihdumme kaikki.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, kyllä minäkin jaksaisin oikeasti. :D Kevät on kyllä melkeinpä vuodenajoista kaunein, kun niin moni puu kukkii ennen pukeutumistaan vihreään. <3

   Delete
 4. Heh, sanoisin samaa kuin SusuPetal, että kyllä minäkin saattaisin jaksaa katsella tällaisia kukkasia ympäri vuoden. :-) Mutta nyt seuraa tunnustus: en ole varma, olenko koskaan nähnyt magnolian kukkia. Tai jos olenkin, en ole ehkä tunnistanut niitä. :-D Sama juttu esimerkiksi kirsikankukkien kanssa. Tosin niistä olen aika (huom. aika) varma, että en ole koskaan niitä nähnyt.

  Herkkiä kuvia. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, oikeasti minäkin. :D Mutta onneksi näiden jälkeen ovat vuorossa sitten seuraavat kukinnot. Azaleoita ja rhodoja jo odottelen, vasta yksittäisiä on kukassa.

   Magnolioita on erilaisia enkä itsekään tunnista niitä kaikkia - vain ne, mitä täällä kasvaa eli muutama eri lajike. :) Etkä ole kirsikankukkia edes Suomessa nähnyt? Kirsikkapuitahan Suomessa jonkin verran on. Oma kevätlempparini Suomessa on tuomi - sen tuoksukin on ihanan voimakas, aah! Ja nyt kun innostuin kukista, niin lempparini on myös wisteria, joka alkanee täällä kohta sankoin joukoin kukkia. <3

   Delete
 5. Magnolia puu kyyhkyineen ja terälehdet kadulla, onpa kaunista. Ihana kevät <3

  ReplyDelete
 6. Onpas nätti puu, eläisiköhän magnolia suomessa :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Jäin ihan miettimään eikä tule mieleeni, että olisin koskaan nähnyt Suomessa magnoliaa. Ehkä liian vähän kasvuaikaa magnolialle siellä.

   Delete
 7. Ihana kuva tuo viimeinen! Kuolleiden terälehtien herkkyys ja katuviemärin arkisuus tuo kaunista vastakkainasettelua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, magnoliankukat alkavat melkein heti putoilla kun ovat avautuneet. Niiden isot terälehdet ovat kyllä komeita. :)

   Delete
 8. Realismia, mutta kaunista sellaista

  ReplyDelete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.