Kevätlupaus


Löysin uuden kivan haastesivun, Taikakuvat, jossa on tällä hetkellä haasteena kevät. Juuri eilen tarkkailin kevään etenemistä Richmond Parkissa.


Asumme kyseisen puiston kupeessa ja se on minulle tärkeä henkireikä. Haluan asua kaupungissa, mutta haluan kaupunkini luonnon kanssa.


Kaipaan joskus Suomen luontoa. Kaipaan pitkiä fillarilenkkejäni, jolloin reviirini käsitti koko pääkaupunkiseudun. Fillaroin ja tutustuin uusiin paikkoihin (mukana menossa jopa puhelinluettelo, koska piti siitä katsoa karttaa!), bongasin autiotaloja ja ties mitä. Pyöräily Suomessa on (tai ainakin silloin oli) aivan mahtavaa ja joustavaa eikä kohteista ollut pulaa.

Ei ole kohteista pulaa täälläkään, mutta pyöräilykulttuuri on melko toisenlainen ja vaikka olen siihen tottunut, niin silti se jollakin tasolla aina vain ahdistaa (lähinnä siis se, että pitää polkea autojen seassa ja britit ovat usein äkäisiä kuskeja - ja minusta tulee silloin äkäinen fillaroitsija). Jopa siinä määrin, etten ole pariin vuoteen fillaroinut. Osasyynä tosin sekin, etten oikein tiedä missä kunnossa fillarini on: pitäisi uskaltaa tsekata.

Teenkin nyt lupauksen: pääsiäispyhien aikana huollan fillarini, ellei se ole lahonnut jo kokonaan!




Pääsiäisen sääennuste ei näytä hassummalta. Olen herkkä palelemaan, joten tällaiset säät todella ilahduttavat!



Comments

 1. Nämä sinun luontokuvasi ovat aina jotenkin niin seesteisiä. <3

  Pyöräily on kivaa, mutta mun täytyy tunnustaa, että en pyöräillyt Suomessa käydessäni yhtään kertaa, vaikka ilmat olisivat antaneet myöten. Kevään ensimmäinen pyöräilykerta on aina jotenkin vaikea.

  Onko tuo muuten mandariinisorsa? (Huom. lintuasiantuntija täällä :-D)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiits, Satu, johtuu varmaan siitä että hyvällä ilmalla kuvailen. Rumemmalla säällä menen piiloon :D

   Täällä voisi fillaroida vuoden ympäri, mutta kun minulle tuli taannoin vahingossa pidempi tauko, niin kynnys nousta satulaan sen jälkeen kasvoi niin suureksi, että pari vuotta hurahti. Kävin eilen kurkkaamassa fillaria ja siellähän se takapihalla edelleen on, vaikka ei ollut edes lukossa. Takakumi paskana eli ei sillä kyllä heti ajella. Hmps.

   Mandariinisorsa on eli oikein bongattu :D Täällä niitä piisaa joka nurkassa.

   Delete
 2. Tosi hienoja kuvia, luontoa komeine puineen ja näkymineen + lämpöasteineen, ei siellä palele huhtikuussa. Minä puoräilen myös paljon kesän aikana se on kivaa ja liikunnallista. Kiitos kun osallistuit ja hyvää pääsiäistä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitokset, Sisko! Nyt on tavanomaista lämpimämpää eli tätä kauan kestä, mutta ainakin muutaman päivän saamme vielä nauttia. Kiitos sinulle ihanasta haasteesta!

   Delete
 3. Upeita vanhoja puita Richmond Parkissa, sinä onnellinen kun tuollainen puisto on vieressä. Aikasten kivat kelitkin siellä :) Me ollaan täällä onnellisia luvatuista 15 asteesta! Ihanaa pääsiäistä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Riitta :) Kyseinen puisto on varsinainen henkireikä, vaikka tässä lähellä on onneksi muitakin viheralueita ja puistoja. Kivat pääsiäiskelit saitte sinnekin! Nauttikaamme niin kauan kuin kestävät :)

   Delete
 4. Mahtavia luontokuvia.
  Upeat ulkoilumahdollisuudet sinulla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitokset Kirsti Kaija! Silti toisinaan kaipaan Suomen loputtomia metsiä ja rantoja, joistä pääsi nauttimaan ihan pk-seudullakin asuvana. Lauttasaari oli eräs lempparini <3

   Delete
 5. Niin lumoavia kuvia ja minäkin tunnistan mandariinisorsan!

  Tuo eka kukkapelto on taianomainen.

  Tykkäisin fillaroida, mutta selkä ei kestä, pah.

  Aurinkoista pääsiäistä, muru <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiits, Susu! Mandariinisorsa on helppo tunnistaa, kun on niin korskea. Tulppaanit ovat nyt komeimmillaan, kun ne on juuri istutettu. Tykkään kun täällä on useita kohteita, joihin laitetaan “sesonki-istutukset”. Aina on jotain kukkasta kukkimassa. :)

   Harmillista, ettei selkä suvaitse pyöräilyä. Minulla suvaitsisi, mutta fillarista on kumi puhjennut. Sitä ei voine edes enää paikata (on jo kerran paikattu), koska vaikutti olevan melko iso reikuli. Varmaan pitää viedä koko romu huoltoon liikkeeseen.

   Aurinkoista pääsiäisjämää sinullekin, muru <3

   Delete
 6. Ihania kuvia lähiluonnosta. Varmasti riittää ötökkäjä ja lintuja kun on vesistö.
  Upea mandariinisorsa kuva. Täällä sitä ei ole näkynyt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Liplatus! Ötököitä on, erityisesti kimalaisia ja mehiläisiä. Hyttysiä ei onneksi ole eikä muitakaan ihmisenimijöitä. :D

   Täällä mandariinisorsia näkyy melko lailla ympäri vuoden.

   Delete
 7. Aloitin viime syksynä fillaroinnin 20 v. tauon jälkeen. Fatbike on aivan mahtava peli, sillä pääsee vaikka mihin. Autiotalobongailuun sopii hienosti, ei herätä huomiota samoin kuin paha ääniset autoni ja prätkäni :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulla oli ihan perusfillari Suomessa, ehkä hieman paksummat renkaat kuin nykyisessä. Sillä oli hyvä vedellä hiekkateillä ja ties missä. Oli vaan aika raskas polkea. Minullahan ei muuta kulkevälinettä ollutkaan (eikä ole nytkään), joten fillarilla oli mentävä. :)

   Delete
 8. Kauniit kuvat keväästä ja luonnoosta.

  ReplyDelete

Post a Comment

Kivoihin kommentteihin vastaan, ikävät lähetän Helvettiin ja niihin vastaa jos jaksaa Saatana.